Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 nov 2008 - Anul XIII, nr. 276 (3957)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Necesitate

Sistemul de iluminat public din Suceava, cumpărat de Primărie de la E.ON

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
În cursul lunii decembrie, sistemul de iluminat public din municipiul Suceava va intra în proprietatea Primăriei, care se zbate de aproape un an să realizeze această tranzacţie.

Achiziţionarea sistemului de iluminat public, de la E.ON Moldova, a fost aprobată în şedinţa de joi a Consiliului Local, în urma prezentării unui act de negociere şi a unui contract de vânzare cumpărare între cele două părţi.

În termen de 35 de zile de la semnarea contractului, municipalitatea suceveană va avea de achitat către E.ON suma de 500.000 de lei (5 miliarde lei vechi), rezultată în urma inventarierii stâlpilor de iluminat public, a transformatoarelor şi cablurilor componente ale sistemului de iluminat public al oraşului.

„Mă bucur că în final reuşim să facem şi acest pas, atât de necesar, pentru ca Suceava să aibă un iluminat de calitate. Acum, acest sistem învechit funcţionează defectuos, sunt numeroase străzi care stau zile întregi sau chiar săptămâni în beznă, iar noi nu putem face nimic. Suma de 5 miliarde de lei vechi nici nu e mare, dacă e să ne gândim bine, nu ştiu dacă acoperă nici măcar valoarea de inventar a acestei reţele de iluminat public. Doar aşa putem realiza un caiet de sarcini pentru modernizarea reţelei, din care să aibă de câştigat în primul rând cetăţenii, care vor avea străzi mai bine iluminate, în vreme ce şi costurile energiei electrice utilizate vor fi mai mici decât în prezent”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Demersurile pentru concesionarea sistemului de iluminat public din Suceava, unei firme specializate, care să se ocupe de modernizarea acestuia, vor fi făcute la începutul anului viitor.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sistemul de iluminat public din Suceava, cumpărat de Primărie de la E.ON.
 Vizualizări articol: 1221 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sistemul de iluminat public din Suceava, cumpărat de Primărie de la E.ON0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei