Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 nov 2008 - Anul XIII, nr. 276 (3957)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Finanţare

Suceava are la dispoziţie 22,24 milioane de euro pentru dezvoltare urbană

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria Suceava are la dispoziţie peste 22 de milioane de euro, din fonduri europene, pentru a promova proiecte de dezvoltare urbană. Aceasta după ce la mijlocul acestei săptămâni, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor a lansat cererea deschisă de proiecte pentru „Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor  - poli urbani de creştere”.

Această cerere se adresează în mod expres celor 13 oraşe şi municipii din România desemnate de Guvernul României ca fiind poli de dezvoltare urbană. Printre cele 13 localităţi urbane se numără şi municipiul Suceava. Municipiile Suceava şi Bacău sunt singurele oraşe din Regiunea Nord-Est declarate drept poli de dezvoltare urbană. De remarcat faptul că atât Suceava, cât şi Bacău, vor beneficia de cele mai mari sume pentru proiecte de dezvoltare urbană, respectiv câte 22,24 milioane de euro.

Potrivit spuselor primarului Sucevei, Ion Lungu, instituţia pe care o conduce va finaliza, până la sfârşitul acestui an, documentaţia necesară depunerii proiectului pentru obţinerea celor peste 22 de milioane de euro. Lungu a arătat că proiectul primăriei vizează investiţii în infrastructură şi în domeniul social în cartierele Iţcani, Burdujeni, Burdujeni sat şi pe strada Cernăuţi.

Astfel, Lungu a spus că din cele 22,24 de milioane de euro vor fi realizate investiţii pentru modernizarea drumurilor din Burdujeni sat şi Iţcani, în special a celor neasfaltate. În acelaşi timp, o parte din fonduri vor fi folosite pentru reabilitarea unor cămine sociale de pe Aleea Dumbrăvii şi a străzii Cernăuţi.

„Este o sumă consistentă, şi chiar dacă nu acoperă în totalitate necesarul de fonduri, suntem bucuroşi că municipiul Suceava beneficiază de această finanţare şi că este unul dintre cei 13 poli urbani de dezvoltare urbană”, a declarat Lungu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceava are la dispoziţie 22,24 milioane de euro pentru dezvoltare urbană.
 Vizualizări articol: 788 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Suceava are la dispoziţie 22,24 milioane de euro pentru dezvoltare urbană5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Lungule, te-ai scos trimis de
(22 nov 2008, 17:54:41
1 milion daca ajunge la tine prin mijloace bine stiute, ti-ai asigurat malaiul. nu ca nu ai avea bani, doar la ambro (am inteles de la altii) ca tinei in mana un magnet si banii veneau la tinelaughing))))))))))))))))))))
2.   VIITORUL NU SUNA PREA BINE !!! trimis de
(22 nov 2008, 23:13:49
DACA PRIMARIA,CONSILIUL LOCAL NU VA FACE CEVA CU DEBLOCAREA TRAFICULUI IN URMATORII 2 ANI SUCEAVA VA AJUNGE O GRENADA DE RAZBOI IN MANA SOFERILOR DOMNULE LUNGU.

ASADAR TIMP DE MEDITATIE 2 ANI ALTFEL IMI PARE RAU SA VA SPUN CA MANDATUL DVS ESTE ULTIMUL.

SUCCES LA MEDITATIE !!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei