Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 nov 2008 - Anul XIII, nr. 273 (3954)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Punte de legătură

Uniunea Polonezilor din România, liant între statul polon şi statul român

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Deputatul Ghervazen Longher a reuşit să transforme Uniunea Polonezilor din România într-o adevărată punte de legătură între statul polon şi statul român. Afirmaţia îi aparţine chiar preşedintelui Poloniei, Lech Kaczynski, ceea ce conferă o greutate mai mare aprecierii de care se bucură în ţara de origine Ghervazen Longher şi Uniunea Polonezilor din România.

 

Ultima vizită pe care deputatul minorităţii poloneze în Parlamentul României a făcut-o la Varşovia a fost săptămâna trecută, cu ocazia împlinirii a 90 de ani de la obţinerea independenţei Poloniei. Cu acel prilej, Ghervazen Longher a participat, în premieră, la manifestările prilejuite de acest eveniment, alături de nume sonore ale scenei politice europene şi nu numai.

În afara preşedintelui Poloniei, Lech Kaczynski, şi a oficialităţilor din această ţară, la manifestări au mai fost prezenţi cancelarul Germaniei, Angela Merkel, preşedintele Ucrainei, Victor Iuşcenko, preşedintele Georgiei, Mihail Saakaşvili, dar şi preşedintele Afganistanului.

„Am depus o coroană de flori la mormântul ostaşului necunoscut din Varşovia, ca semn de omagiu pentru toţi cei care şi-au dat viaţa pentru obţinerea independenţei Poloniei. A fost un moment emoţionant, căruia i-au urmat o slujbă în memoria eroilor polonezi care au luptat pentru independenţă şi o paradă militară”, a precizat Ghervazen Longher.

 

Preşedintele Poloniei i-a salutat pe etnicii polonezi din România

Deşi timpul nu a permis, în scurta întâlnire pe care a avut-o cu deputatul Ghervazen Longher, preşedintele Poloniei a ţinut să le transmită un salut tuturor etnicilor polonezi din România cu ocazia împlinirii celor 90 de ani de la obţinerea independenţei.

„Mă bucură faptul că Uniunea Polonezilor din România se bucură de apreciere la Varşovia. Dovadă a legăturilor strânse cu statul polon stau proiectele aflate în derulare, dar şi cele care vor urma, şi care vizează atât comunitatea etnicilor polonezi din România, dar şi pe ceilalţi oameni care convieţuiesc în aceste comunităţi”, a declarat deputatul Ghervazen Longher.

Pe această linie merită amintite construcţia unei noi şcoli la Poiana Micului, investiţie de peste 1,5 milioane de euro de care vor beneficia peste 150 de copii, dar şi obţinerea de fonduri pentru modernizarea şi asfaltarea unor drumuri judeţene şi comunale din Pârteştii de Sus şi Soloneţu Nou.

Ca obiective viitoare se numără renovarea Caselor Polone din mai multe localităţi ale judeţului, renovarea unor biserici, dar şi continuarea programului de asfaltări şi modernizări de drumuri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Uniunea Polonezilor din România, liant între statul polon şi statul român.
 Vizualizări articol: 740 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Uniunea Polonezilor din România, liant între statul polon şi statul român0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei