Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 nov 2008 - Anul XIII, nr. 273 (3954)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Băgată la apă

Studenta criminală, trădată şi de iubit

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Închisă şi judecată pentru uciderea lui Daniel Mancaş, directorul unei firme din Botoşani, Alina Mihaela Horeanu a mai primit o lovitură. Suceveanca a fost trădată şi de prietenul ei de la acea vreme, Vlad Irimia Scurtu, care spune că Alina Mihaela Horeanu este singura vinovată de crima comisă în februarie 2007. Colegii de la Ziarul de Iaşi au fost prezenţi în sala de judecată şi au făcut un rezumat a ceea ce s-a discutat acolo.

 

La ultimul termen de judecată al procesului în care cei doi suceveni sunt acuzaţi de uciderea cu sânge rece a unui bărbat, tată a doi copii, s-a produs un nou fapt notabil. Vlad Irimia Scurtu, tânărul în vârstă de 20 de ani, a venit cu o nouă versiune privind fapta de anul trecut şi a negat că ar avea vreo implicare în uciderea lui Daniel Mancaş, singura sa vină fiind aceea că a acceptat să ascundă cadavrul.

"Când am intrat în casă am văzut-o pe Mihaela cu o lovitură la mână. Pe peretele dinspre baie şi pe gresie am văzut urme de sânge. Cadavrul era în sufragerie. Mihaela mi-a zis că a trecut Mancaş pe la prânz, s-au certat, a devenit agresiv şi pentru a se apăra a fost nevoită să-i aplice câteva lovituri cu un cuţit", a declarat Vlad Irimia Scurtu.

Acesta spune că în timp ce prietena sa îl hăcuia pe directorul din Botoşani, el vindea parfumuri şi bijuterii prin Paşcani, Roman şi Vaslui.  

 

Scurtu spune că a fost şantajat de apropiaţii iubitei sale

Vlad Irimia Scurtu a oferit şi o variantă despre faptul că şi-a schimbat declaraţiile. Potrivit acestuia, o serie de apropiaţi ai Alinei l-au contactat după ce fapta a fost descoperită şi l-au şantajat pentru a susţine versiunea că el a fost cel care l-a lovit cu cuţitul pe Daniel Mancaş.

"Înainte de a fi arestat, la diverse ieşiri în oraş am discutat cu persoane din anturajul Mihaelei. Acestea mi-au spus că dacă nu reiese contribuţia parţială a Mihaelei, vor ieşi la iveală dosare de înşelăciune în care eram şi eu parţial implicat", a declarat Scurtu.

Dacă Alina Mihaela Horeanu a părut că nu este afectată de noua poziţie adoptată de fostul ei iubit, avocata acesteia a răbufnit. "E un laş şi un mitoman, este inadmisibil. Din iubit s-a transformat în duşman. Singura ipoteză aproape de adevăr este cea a Mihaelei", a spus avocata Geanina Porosnicu.

 

„Trădătorul” recunoaşte că a fost de acord să şteargă urmele crimei

Chiar dacă nu recunoaşte că l-ar fi lovit pe Daniel Mancaş, iubitul Alinei Mihaela Horeanu spune că a fost de acord să organizeze şi să ascundă cadavrul.

„L-am chemat pe Daniel Brăescu pentru a-i cere o părere despre ce se poate face. A zis să sunăm la Salvare şi la Poliţie, însă eu am renunţat. Am golit maşina lui Mancaş, de unde am luat un laptop şi un săculeţ cu bijuterii, bunuri care au fost vândute în următoarele zile. Mai târziu, l-am sunat şi pe Alexandru Stan şi l-am chemat la apartamentul din Nicolina. Apoi am tras maşina în faţa scării şi am băgat cadavrul lui Mancaş în locul banchetei din spate”, a completat suceveanul Vlad Irimia Scurtu.

Cadavrul lui Daniel Mancaş a fost aruncat în pădurea din apropierea localităţii Ciprian Porumbescu, acolo unde a şi fost descoperit câteva luni mai târziu de anchetatori.

Crima pentru care sunt judecaţi atât Alina Mihaela Horeanu, cât şi Vlad Irimia Scurtu, s-a petrecut pe 9 februarie 2007. Cei doi au ajuns ulterior în arest şi apoi în Penitenciarul Iaşi.

În ultimele zile, Alina Mihaela Horeanu a ieşit în evidenţă prin faptul că a urcat pe scenă, interpretând rolul unei femei de serviciu în piesa „Haina de Om”, piesă în care au mai jucat alţi nouă deţinuţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Studenta criminală, trădată şi de iubit.
 Vizualizări articol: 1600 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.2 din 5 voturi
Studenta criminală, trădată şi de iubit2.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei