Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 nov 2008 - Anul XIII, nr. 273 (3954)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Eveniment

Peste 350 de persoane, la primul târg de locuri de muncă din oraş

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Primul târg de locuri de muncă din municipiul Suceava, organizat de o agenţie privată de recrutare şi selecţie de resurse umane, a adunat peste 350 de persane interesate să-şi găsească un serviciu, o parte dintre ele fiind şi selectate de angajatori şi având şanse mari să fie angajate. Târgul, care s-a desfăşurat luni şi marţi în holul Casei de Cultură Suceava, a reunit 16 firme din judeţ, care au pus la dispoziţie 100 de locuri de muncă. Cei interesaţi au avut la dispoziţie posturi de ingineri în diverse domenii, locuri de muncă în domeniul auto, hotelier, televiziune sau comerţ.

 

Criză de posturi în restaurante

La târg au fost prezenţi mai mulţi reprezentanţi ai unor restaurante din Suceava, care căutau bucătari, barmani, pizzeri, lucrători comerciali, şoferi etc..

„În acest domeniu există puţină forţă de muncă specializată şi aici la târg a venit puţină lume cu calificare. Chiar în domeniile în care avem nevoie mare de personal, ospătar, bucătar şi pizzer, nu am avut cereri. Am făcut selecţie doar pentru postul de operator calculator şi cel de lucrător comercial”, ne-a declarat ieri, în jurul prânzului, când târgul era încă în plină desfăşurare, Elena Kirkiman, reprezentant al restaurantului Taco Loco Suceava.

Şi reprezentanta firmei Ursa Mare, cu profil de comercializare utilaje agricole şi piese de schimb, nu era foarte încântată de cei care au venit la târg.

„Au venit câteva persoane cu diplomă, specializate în posturile pe care le avem disponibile, însă fără experienţă în domeniu. Din păcate i-am văzut pe aceşti oameni prea puţini dornici să înceapă să înveţe meserie. Sunt totuşi trei persoane care vor fi contactate şi vom vedea ce vom reuşi”, ne-a spus Maria Ilisei, reprezentantul firmei la târg. Această societate are nevoie de ingineri mecanici, electronişti şi electromecanici.

 

Posturile pentru persoane cu studii superioare, cele mai căutate

Monica Tătaru, administratorul Human Resources Consulting, agenţia care a organizat acest târg, ne-a declarat că cei mai mulţi angajatori au reuşit să găsească persoane pentru posturile de care au nevoie, cele mai căutate fiind locurile de muncă pentru persoanele cu studii superioare.

Puţin căutate au fost posturile din domeniul auto (mecanic auto, vopsitor, tinichiger) şi cele de barman, ospătar sau bucătar.

Aceasta a ţinut să precizeze că târgul a putut fi organizat datorită sprijinului consistent oferite de Consiliul Judeţean Suceava şi de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava.     

 

Măsuri pentru diminuarea numărului de disponibilizări

Pe de altă parte, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că i-a convocat astăzi pe reprezentanţii Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă, ai Direcţiei Muncii, ai firmelor de recrutare de personal şi de reconversie a forţei de muncă pentru a stabili o strategie în vederea diminuării efectelor crizei economice care se prefigurează în viitorul apropiat.

„Ne aşteptăm ca în perioada următoare efectele crizei economice mondiale să se resimtă şi în judeţul Suceava. E posibil ca unele societăţi comerciale să-şi restrângă activitatea şi să disponibilizeze personal. Vrem să vedem care este situaţia exactă pe piaţa muncii şi să încercăm să găsim soluţii pentru a diminua efectele sociale”, a declarat Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 350 de persoane, la primul târg de locuri de muncă din oraş .
 Vizualizări articol: 1526 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 350 de persoane, la primul târg de locuri de muncă din oraş0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei