Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 oct 2008 - Anul XIII, nr. 252 (3933)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bilanţ negru

Peste 250 de accidente grave, zeci de morţi şi sute de răniţi, pe străzile judeţului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Accidentele rutiere continuă să facă din ce în ce mai multe victime pe străzile din judeţul Suceava, în primele nouă luni ale acestui an fiind înregistrate peste 250 de evenimente rutiere grave, soldate cu zeci de morţi şi sute de răniţi. Accidentele sunt în creştere cu aproape 20% faţă de aceeaşi perioadă din 2007.

Statisticile poliţiei relevă faptul că mai multe accidente sunt cauzate de viteza excesivă, sau neadaptată la condiţiile de drum (carosabil denivelat, umed, curbe), ori neatenţia pietonilor, care se angajează în trecerea străzii fără a se asigura.   

 

Viteza a provocat moartea a 29 de persoane

Conform celor mai recente date de bilanţ ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, în perioada ianuarie-septembrie 2008, pe reţeaua de drumuri publice din judeţ s-au produs 256 de accidente rutiere grave, soldate cu 69 de persoane decedate şi 230 de victime rănite grav.

Singurul aspect pozitiv din statistici este cel referitor la numărul decedaţilor, cele 69 de victime fiind cu şase mai puţine decât cele din 2007. În ceea ce priveşte răniţii grav, creşterea faţă de anul trecut este de aproximativ 25%, în primele luni ale lui 2007 doar 171 de persoane suferind răni grave după ce au fost implicate în accidente rutiere.

Din cauza vitezei neregulamentare s-au produs 83 de accidente grave, soldate cu 29 de morţi, în timp ce abaterile săvârşite de pietoni au dus la producerea a 54 de accidente grave, soldate cu 12 morţi.

Neacordarea priorităţii este, de asemenea, o cauză frecventă a accidentelor, 21 de evenimente rutiere, soldate cu cinci decedaţi, plecând de la această abatere de la legislaţia rutieră.

La capitolul accidente deosebit de grave, putem aminti de cel petrecut în luna februarie, la ieşirea din Fălticeni spre Roman. Atunci, un şofer beat a intrat într-un grup de autostopişti, ricoşând apoi violent într-un alt autoturism. Două persoane au decedat, iar alte patru au fost rănite grav.

În aprilie, pe DN 2, la ieşirea din Pătrăuţi, s-a produs un accident cu trei morţi şi doi răniţi grav. Şoferul unei Dacii a ieşit pe drumul naţional fără a se asigura, pe lângă un tractor, moment în care autoturismul a fost zdrobit de o autoutilitară care venea cu viteză.  

 

Drumuri periculoase

Din analiza accidentelor rutiere petrecute pe DN 2, reiese că cele mai periculoase porţiuni de drum de pe acest sector se găsesc pe raza, sau în dreptul localităţilor Drăguşeni, Buneşti, Pătrăuţi şi Grăniceşti. Pe DN 2 E, cele mai multe accidente din ultimii ani s-au petrecut la Cornu Luncii, în timp ce pe DN 2 H, cea mai periculoasă porţiune este la Horodnic de Jos. În privinţa DN 17, cele mai multe evenimente rutiere grave s-au petrecut în zona de munte, cu precădere la Dorna Candreni.

În încercarea de a diminua numărul de accidente grave, poliţiştii organizează aproape zilnic acţiuni de control în trafic şi au demarat şi programe de prevenire a accidentelor. Cel mai amplu s-a desfăşurat pe tot parcursul verii pe DN 2, cu ocazia acestui program numărul de oameni ai legii prezenţi în stradă, dar şi al radarelor, fiind dublat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 250 de accidente grave, zeci de morţi şi sute de răniţi, pe străzile judeţului.
 Vizualizări articol: 2890 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Peste 250 de accidente grave, zeci de morţi şi sute de răniţi, pe străzile judeţului1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei