Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 oct 2008 - Anul XIII, nr. 252 (3933)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Colegiul Naţional „Spiru Haret”

„Balul bobocilor” - Old School vs. New School

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret” a organizat, joi seară, la Casa de Cultură Suceava, „Balul bobocilor”, un spectacol în care organizatorii au îmbinat elemente reprezentative din vechea şcoală, dar şi din noua şcoală de informatică - „Crazy overclocking”, în opinia liceenilor.

Într-un decor simplu, „Old School vs New School”, care sugera trecerea de la podele la parchet, de la tâmplărie din lemn la geamuri termopan, liceenii au dorit să transmită publicului cum sunt ei acum: fără fiţe de cartier, fără haine „dă firmă”, refractari la manele, dar fără a pune ordine în muzică, nici snobi, dar nici artişti fără măsură.

 

Ţinute şi pasiuni

Cele opt perechi selectate pentru concursul de frumuseţe au ales să poarte, la prima probă de concurs, mai multe ţinute, din perioade diferite. Nu au lipsit uniforma de pionier, cu cravată roşie la gât, costumul popular bucovinean, ţinuta cool a tinerilor care frecventează cluburile, dar nici uniforma actuală pe care o poartă elevii de la Info.

Prima pereche care a intrat în concurs a fost Gabriela Cenuşă, iubitoare de shopping şi plimbări cu bicicleta, şi Ionuţ Cazaciuc, căruia îi place să-i facă pe cei din jur să se simtă bine.

Andreea Costan, căreia îi place să-şi petreacă timpul liber interpretând roluri care implică scene dramatice, a făcut pereche pe scenă cu Iulian Curpăn, un leu încăpăţânat - sunt de părere organizatorii balului, care au avut de-a face cu el...

Perechea 3 din concurs a fost formată din elevii Ionela Niga – „o super tipă”, zice ea, şi Alexandru Focşăneanu, „viclean”, că nu degeaba îi spun colegii Fox.

Sabina Marţin, o adolescentă sociabilă şi prietenoasă, a participat la concursul  de Miss alături de Paul Florea, un june căruia nu-i prea plac temele şi nici să-şi facă ordine în cameră.

Cu numărul 5 în concurs, pe scena balului au urcat Cristina Hendel şi Marian Keler. Cristinei îi plac animalele, muzica şi dansul, în timp ce Marian preferă să joace baschet în timpul liber.

Cristina Zelesneac, care „trăieşte la maxim” fiecare clipă, şi Marian Munteanu, care „ ţinteşte foarte sus” în tot ceea ce face, au format cea de-a şasea pereche din concurs.

Alina Chis (iubitoare de limba română), Adrian Barbă (pasionat de sport), Claudia Straton (încrezătoare şi perseverentă) şi Codrin Crainiciuc (nu-i place să piardă vremea aiurea) au completat lista concurenţilor care s-au bătut pentru cele mai râvnite titluri, Miss şi Mister Boboc.

 

Talent la Info

Spectacolul a fost pigmentat cu momente vesele, bine construite, cu texte bine scrise, muzică de calitate, dans, toate fiind apreciate şi aplaudate de public, şi a avut un ritm alert, fără timpi morţi, fără gafe majore.

În spectacol şi-a făcut loc Parascan Parascanescu (Andy) cu revista presei, un „Badea” mai mic şi mult mai inspirat, trupa de dans Black&White, băieţi şi fete, în ţinute cool (tricouri mulate, jeanşi, bretele), care s-au mişcat „cu talent” pe scenă, în aplauzele colegilor din sală.

Un moment „gustat” de public a fost şi „Bucuria absolvirii”, în care un tânăr june se cinstea de bucurie că a dat Bacul (e drept, nu ştia cui i l-a dat). Nu a lipsit din spectacol dansul oriental, interpretat de Emilia Sorohan, din clasa a XI –a G, dar nici muzica interpretată de Bogdan Milici, elev în clasa a XI-a E la Info.

 

„Spirişti” cu umor

La cea de-a doua probă, bobocii au prezentat mai multe stiluri de dans şi, dovadă că au repetat destul de mult, nu au făcut greşeli majore. Publicul a apreciat şi ţinutele pe care şi le-au pregătit bobocii pentru această probă, ţinute elegante, de profesionişti.

Andrei Parascan (Andy) a mai avut o intervenţie reuşită în spectacol, „metoda modernă de trezire” - un colaj muzical.

 

(In)cultură hazlie

A urmat o scenetă de incultură, la finala concursului de cultură generală, în care protagonişti au fost Iulian Robciuc, Cezar Macsim, George Ududeac şi Cătălin Rotaru.

Juriul, format dintr-un singur membru (?) i-a „ameţit” pe bieţii concurenţi, Vasilache (tânăr de la ţară, cu perspectivă), un ungur şi Ferari Ghiocel (ţigan) cu întrebări de cultură generală, primind în schimb răspunsuri hazlii.

Folclorul a fost introdus în spectacol de două eleve care iubesc calculatoarele, dar şi muzica populară, Andreea Hriţuc şi Bianca Sbârcea. Jumătate din sală s-a ridicat în picioare la momentele de folclor, dovadă că încă se simte româneşte pe la Info.

Pentru că ştiu să fie mereu în pas cu moda, câţiva elevi au prezentat pe scenă ţinute trendy, care pot fi luate ca model de orice tânăr.

Muzica folk a fost reprezentată foarte bine de grupul „Floare de Iris” (înfiinţat în 2006), trei băieţi care ne-au încântat auzul cu piesele celor de la „Pasărea Colibri”.

Bogdan Milici a interpretat live o piesă a lui Willie Nelson, la cea de-a treia probă a concurenţilor, prezentarea ţinutei de seară, în care bobocii au adoptat stilul elegant, plin de farmec şi graţie.

 

Podiumul de premiere

Mult râvnitul titlu de Miss Boboc 2008 – Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret” a fost câştigat de Alina Chis, iar titlul de Mister Boboc i-a revenit lui Alexandru Focşăneanu.

Cei doi boboci au primit din partea şcolii câte un premiu în valoare de 250 de lei, precum şi alte premii de la sponsori.

Juriul a mai decis: Claudia Straton - titlul de Miss Dans; Mister Dans a fost ales Codrin Crainiciuc - aceştia primind din partea colegiului de informatică un premiu în valoare de 100 de lei, pe lângă premiile din partea sponsorilor.

Titlul de Miss Popularitate i-a revenit Ionelei Niga, iar cel de Mister Popularitate a fost adjudecat de Adrian Barbă. Conducerea liceului le-a oferit câte un premiu în valoare de 150 de lei. Au mai fost oferite câteva premii speciale.

Consilierul local Ovidiu Donţu, care a făcut parte şi din juriu, a oferit premii perechii formate din Alina Chis şi Adrian Barbă.

Donţu i-a îndemnat pe elevii de la Info să înveţe şi să-l umilească pe Bill Gates! Ionuţ Bejinariu, manager portal TuŞiRomania.Ro, a mai oferit două trofee de Miss şi Mister TuŞiRomania.Ro concurenţilor Ionela Niga şi Marian Keler.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Balul bobocilor” - Old School vs. New School.
 Vizualizări articol: 2388 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.36/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 42 voturi
„Balul bobocilor” - Old School vs. New School4.4542

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei