Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 oct 2008 - Anul XIII, nr. 252 (3933)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Trofeul fair-play pentru Trică!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dezamăgire mare, pentru mine, jocul de miercuri al CFR-ului. Cred că echipa a fost într-un crescendo vizibil: foarte bine cu Roma, excelent cu Chelsea, fantastic cu Dinamo. După care, firesc, a urmat căderea pe deplin omenească, dar care a coincis în mod nefericit cu meciul de la Bordeaux. Am văzut o altă echipă decât cea luminoasă din meciurile enumerate mai sus. O echipă aproape românească în realizări, dar care şi-a păstrat imaginea de excepţie măcar la capitolul abnegaţie, dăruire de joc. Nu pot să dau vina pe ghinion la autogol, ci pe lipsa comunicării între cei doi protagonişti, pe plasamentul prost, pe orientarea defectuoasă în teren. Greşeala tehnică aproape că nu contează. De aici, ideea că într-un mediu multilingual, probabil că e nevoie măcar de o limbă pe care să o stăpânească toţi jucătorii şi pe care să o şi folosească pe teren.

Ar mai fi de discutat şi despre eternul şi prea puţin fascinantul complex de inferioritate specific românesc şi care izbucneşte când ţi-e lumea mai dragă şi speranţa mai vioaie. Iar el se manifestă inclusiv la o echipă în care românii reprezintă o minoritate, ba chiar şi în faţa unei echipe, în cazul de faţă Bordeaux care nu are cine ştie ce pedigriu. Cu veşnicul nostru spirit de imitaţie, ne-am angrenat în jocul exagerat de dur şi de încâlcit al francezilor, chiar îmbunătăţindu-l: am jucat încă mai dur şi mai încâlcit decât ei! Într-un meci în care mă aşteptam să văd ambulanţe, ba, pe la o vreme, chiar şi elicoptere ale Salvării, până la urmă singurul care a fost eliminat, Trică, a luat „roşu” pentru… simulare! Că a făcut-o el, nu mă miră: doar e român, ba şi oltean pe deasupra, deci are golăneala în sânge. În alte condiţii, i-aş fi dedicat întregul spaţiu al rubricii, cu salutări… de mamă! Însă pentru gestul de a-i fi strâns mâna arbitrului care l-a eliminat, îl propun fără ezitare pentru trofeul fair-play! Am crezut că l-a făcut la mişto, în loc de „hai sictir!”. Nu, nici vorbă: am urmărit reluări nenumărate: gestul a fost sincer, strângerea de mână la fel. Însăşi reacţia arbitrului, de la fel de sinceră uluială, o demonstrează. Dar parcă tot mai bine ne-ar fi fost cu Trică în teren la meciul retur, cel cu adevărat decisiv.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trofeul fair-play pentru Trică!.
 Vizualizări articol: 1008 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Trofeul fair-play pentru Trică!3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei