Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 oct 2008 - Anul XIII, nr. 252 (3933)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Verdict

Dr. Cristian Humă, de la Spitalul Fălticeni, găsit nevinovat pe linie administrativă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Ancheta administrativă derulată la Spitalul Municipal Fălticeni, după moartea lui Gheorghe Sergiu Isăilă, de 21 de ani, din Mălini, în urma unei simple amigdalite, l-a găsit nevinovat pe medicul infecţionist Cristian Humă, care l-a îngrijit iniţial şi care ulterior a fost acuzat de rude că se face vinovat de decesul tânărului, întrucât l-ar fi externat prea repede, în lipsa unei asigurări medicale de sănătate.

Ieri, managerul general al spitalului fălticenean, dr. Adrian Sigmund, a arătat că ancheta administrativă a ajuns la final, iar concluzia este că medicul Humă nu poate fi tras la răspundere întrucât s-a prezentat cu martori care i-au susţinut afirmaţiile, şi anume că Gheorghe Isăilă a fost externat la cerere şi nu la recomandarea sa.

 

Varianta medicului Humă, susţinută de asistenţii de serviciu

Deşi nu a putut proba cu acte că tânărul a solicitat să plece acasă, pe documentele încheiate la părăsirea spitalului neapărând semnătura lui Isăilă, care să confirme acest lucru, declaraţia asistentei şefe şi a asistentului de serviciu în ziua cu pricina, cum că externarea s-a produs la cerere au avut câştig de cauză.

În acest context, infecţionistul Cristian Humă a fost absolvit de orice vină şi a scăpat de o sancţiune pe linie administrativă, superiorii săi considerând că moartea tânărului de 21 de ani a fost un „caz regretabil”.

Decesul lui Gheorghe Isăilă rămâne, însă, în continuare în atenţia factorilor de decizie, Colegiul Medicilor anunţând joi că, la sesizarea scrisă a familiei, a dispus o anchetă. Cercetările derulate de acest for vor stabili dacă dr. Humă a greşit sau nu din punct de vedere profesional atunci când a gestionat acest caz.

Gheorghe Sergiu Isăilă a murit în prima parte a lunii octombrie, într-o clinică din Iaşi, de la o banală amigdalită, după ce iniţial a fost tratat în spitalul din Fălticeni, de către medicul infecţionist Cristian Humă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dr. Cristian Humă, de la Spitalul Fălticeni, găsit nevinovat pe linie administrativă.
 Vizualizări articol: 1217 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Dr. Cristian Humă, de la Spitalul Fălticeni, găsit nevinovat pe linie administrativă3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Rusine! trimis de
(25 oct 2008, 12:09:09
Ar fi fost culmea ca acest medic sa fie gasit vinovat! NU vedeti cum se apara intre ei? Tinarul care a murit nu a semnat biletul prin care cerea externarea, lucru absolut obligatoriu. Dar, daca asistenta de serviciu si asistenta sefa au zis asa, atunci medicul nu e vinovat. Rusine!!
1.1  RE: Rusine! trimis de
(25 oct 2008, 12:10:44
asa e. dupa ce ca te trateaza cum te trateaza in spital, te trimit acasa chiar daca esti pe moarte, iar apoi, ca de obicei, tot mortul e vinovat

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei