Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 oct 2008 - Anul XIII, nr. 236 (3917)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Probleme

Weekend cu apa în casă, din cauza firmei care le mansardează blocul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
O firmă care efectuează lucrări de mansardare la un bloc situat pe Aleea Venus din municipiul Suceava a transformat în coşmar sfârşitul săptămânii trecute pentru mai mulţi locatari, care s-au trezit că pereţii sunt infiltraţi cu apă şi că le plouă în casă.

După ploile care au căzut începând de sâmbătă noapte, toată scara A a blocului E2 a fost inundată, locatarii de la ultimul etaj fiind cei mai afectaţi deoarece la ei apa a intrat în casă.

 

A găsit dezastru în casă

Toate problemele au apărut după ce prelata pusă pe bloc de muncitorii de la firma Alfa House Construct, care lucrează la mansardă, a fost ruptă de vânt. Apa s-a infiltrat cu uşurinţă în pereţi, astfel că locatarii de la ultimul  nivel au trebuit să stea ore întregi cu lighenele în mană pentru a scoate apa şi salva bunurile din casă.

„E bătaie mare de joc. Vecinii nu spun nimic pentru că s-a semnat un contract şi firma urmează să izoleze blocul şi să amenajeze scara. Asta nu înseamnă însă că ei pot face chiar ce vor. Când am ajuns duminică acasă, de la ţară, am găsit dezastru, bucătăria şi holul erau inundate. În sufragerie, din cauza infiltraţiilor de apă mi-a plesnit becul, mi-a fost frică să mai folosesc vreun aparat electronic. Au venit ieri seară (n.r. duminică) nişte băieţi care au pus folii de plastic pe bloc, însă acestea nu au ajutat cu nimic”, ne-a spus Elena Jeder, locatară la etajul IV al blocului.

Aceasta s-a întrebat de ce lucrările nu au fost făcute vara, aşa cum a promis patronul, ci sunt realizate acum, într-o perioadă cu vreme capricioasă.

„Abia s-au apucat de două săptămâni de zile, nici măcar nu ne-au anunţat când au început lucrările. Acum stau în casă cu miros de igrasie şi aer umed”, s-a mai plâns femeia.

 

„Este un accident, tot timpul se întâmplă chestii de genul acesta”

Ieri dimineaţă, o echipă de la „Disciplina în Construcţii” a venit la faţa locului, pentru a verifica sesizarea Elenei Jeder. Concluzia a fost că locatara a suferit pagube şi trebuie să fie despăgubită.

Patronul de la Alfa House Construct, care nu a dorit să se recomande decât Bogdan, vede lucrurile foarte simplu în acest caz.

„Este un accident, tot timpul se întâmplă chestii de genul acesta. Am avut o prelată mare pe bloc, însă aceasta a fost umflată de vânt şi ruptă. Nu puteam să prevăd această situaţie. Am pus duminică nişte folii provizorii, dar mai mult nu aveam ce face, muncitorii mei riscau să cadă de pe bloc din cauza vântului. O vom despăgubi pe doamna, nu este nici o problemă, însă vă garantez că problema nu este chiar atât de gravă”, se apară patronul, susţinându-şi poziţia şi cu argumentul că ceilalţi vecini nu au fost la fel de nemulţumiţi ca Elena Jeder.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Weekend cu apa în casă, din cauza firmei care le mansardează blocul.
 Vizualizări articol: 1555 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 4 voturi
Weekend cu apa în casă, din cauza firmei care le mansardează blocul2.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Alpha House o firma de tzepari trimis de
( 7 oct 2008, 11:21:04
Am vrut sa cumpar un apartament de la alpha house si noroc ca am luat cu mine un inginer constructor ca altfel imi luam o mare tzeapa. Mansardele is construite foarte prost cu stalpi de sustinere foarte slabi si fara a fi ancorati carespunzator, apoi peretii sunt subtiri si usor de spart. Asa ca va recomanda sa cumparati mansarde mai ales de la alpha house.
2.   Cenzura? trimis de
( 7 oct 2008, 12:17:37
am trimis acum cateva minute o descriere a situatiei de astazi.mai grava decat cea de ieri,care nu apare.Ati primit amenintari?Beneficiarii lucrarii(scrie pe panou) sunt Pascari Bogdan si Leonte Lucian.
3.   La fel si la I1 scara D Alex cel Bun trimis de
( 7 oct 2008, 12:29:21
Distrugeri mari s-au produs si la aceasta scara,dar locatarii nu au avut ce face .
4.   Mai rau trimis de
( 7 oct 2008, 12:41:23
Din spirit cetatenesc vom posta o avertizare pe blogurile tuturor ziarelor din Suceava pentru ca locatarii altor blocuri ce urmeaza a fi mansardate sa fie in tema si sa aleaga o firma cu potential financiar(astia n-au putut cumpara o prelata,umbla cu niste folii de plastic rupte) si cu muncitori calificati.Lucrarea de la E2,Aleea Venus este in regie proprie,iar beneficiarii sunt Pascari Bogdan si Leonte Lucian.Nu intelegem cum au primit autorizatie de constructie,de altfel cei de la Siguranta in constructii ne-au reprosat ca nu ne-am interesat de firma care avea sa construiasca.Cel mai rau este ca nici o autoritate a statului nu poate?sa ia nici o masura.Astazi in case e mai rau decat duminica,desi ieri au stat toata ziua pe bloc.Nu riscati angajandu-i pe acesti "meseriasi".
5.   FOARTE BINE trimis de
( 7 oct 2008, 14:43:41
LAS CA POATE ASA O SA LE VINA MINTEA LA CAP SUCEVENILOR!!! SA SE GANDEASCA DE 2 ORI INAINTE SA SEMNEZE CA CHIORII!!!

TOATE MANSARDELE CONSTRUITE (IN SUCEAVA) NU RESPECTA NORMELE DE SIGURANTA LA FOC!!!!

STRUCTURA DE REZISTENTA (STALPII) TREBUIE SA FIE INCOMBUSTIBILA (METAL SAU ZIDARIE), NU LEMN IGNIFUGAT!!!!!! ASA SCRIE LA LEGE!!!!
6.   INCA CEVA trimis de
( 7 oct 2008, 14:46:19
DE CURIOZITATE...CERETI PROIECTUL DE MANSARDA AVIZAT DE POMPIERI (CU STAMPILA DE VERIFICATOR )!!!

NIMENI NU ARE!!!! CAND I-AM INTREBAT SI EU DADEAU DIN COLT IN COLT!!!

NISTE SMECHERI CARE CAUTA FRAIERI!!!

SI FRAIERI SE GASESC CACALAU!!!!
7.   Marlanie fara limite de nivele trimis de
( 7 oct 2008, 15:09:06
In primul rand romanul vrea sa faca din c-a-c-a-t bici, adik sa bage materiale de proasta calitate iar cand o vinde se stie cum se vinde, ma mir cumde nu o face din chirpici.

Vina cea mai mare si responsabila de proasta calitate a mansardelor o au comisiile de competenta care inchid ochii la plicul gros si aproba constructiile, si nu merg pe teren cum ar trebuii in verificare.

8.   ... trimis de
( 7 oct 2008, 16:58:58
Inainte de a semna acordul pentru mansardare, presedintele de asociatie trebuia sa se intereseze de seriozitatea firmei.

Parerea mea este ca principalul vinovat este presedintele de asociatie.
9.   Felicitari ca sunteti nhaivi suceveni trimis de
( 7 oct 2008, 22:47:09
in timp cei ce fac mansarde au sa faca probleme mai mari blocurilor,infiltratii,doamne fereste de incendiu,sistemul de evacuare a apei pluviale,asa ca semnati suceveni ca oricare ar fi firma ce fac mansarde o sa stati cu un mare morcov,ele nu sunt proiectate dupa zeci de ani pt asa ceva
10.   Pentru lungu trimis de
( 8 oct 2008, 00:35:53
baietii limiteaza comentariile pe forum.

cei de la disciplina in constructii(subordonati lui lungu) nu au vrut sa aplice Legea 50

next.....

de aceea comentariul nu are are legatura cu articolul, desi politica se apropie de tematica

in legatura cu atitudinea lui dontu:

este laudabila atitudinea sa (desi are iz electoral)

caracterul monocolr al consiliului local ii da posibilitatea lui lungu sa-si impuna propriul punct de vedere (limitat la nivelul inteligentei sale, foarte redus, de altfel)

din cauza lipsei transparentei decizionale (alt aspect al "stralucirii" lui lungu nu stiu foarte multe amanunte in legatura cu hotarirea de consiliu local), dar ar trebui accentuat rapid aspectul juridic (s-ar putea sa fie depasite niste termene).

actiunea lui dontu ar trebui sa fie mai ampla si, evident mult mai mediatizata (in conditiile in care este posibil acest lucru)

in concluzie: lungu, te apropii de multe d

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei