Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 oct 2008 - Anul XIII, nr. 236 (3917)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

La judecată

Şantajistul de măicuţe, dat pe mâna judecătorilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Individul care le-a şantajat, la începutul acestui an, pe măicuţele de la Dragomirna şi Probota şi care, în urmă cu două luni, a ajuns în arestul poliţiei, după ce, chipurile, a pretins că organizează pelerinaje pe la mănăstirile din Moldova şi a păcălit mai mulţi pensionari, de la care a încasat sume cuprinse între 100 şi 400 de lei, a fost trimis recent în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.

Sorin Alin Verincianu, în vârstă de 21 de ani, din municipiul Dorohoi, a fost dat pe mâna judecătorilor suceveni pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi şantaj.

În rechizitoriul întocmit de procurori, Verincianu este acuzat şi că a înşelat trei taximetrişti din municipiul Suceava. Îmbrăcat în haine preoţeşti şi dându-se drept un slujitor al lui Dumnezeu, botoşăneanul a circulat sute de kilometri cu aceştia prin judeţele Suceava şi Botoşani, fără să le plătească însă nici un leu.

Din boxa acuzaţilor, Sorin Alin Verincianu va fi judecat şi pentru că a înşelat o firmă din Bucureşti.

Pretinzând că este preot, tânărul din Botoşani a achiziţionat diferite obiecte bisericeşti şi a cerut societăţii de la care le-a cumpărat să i le trimită la Suceava, printr-o firmă de curierat rapid, plata urmând să o facă ulterior.

Nici în ziua de astăzi, firma bucureşteană nu a reuşit să-şi recupereze prejudiciul, aproximativ 20.000 de lei.

 

Sfârşit de „carieră” pentru falsul inspector sanitar, preot şi reporter de televiziune  

Sorin Alin Verincianu este un mai vechi client al poliţiştilor botoşăneni.

În urmă cu aproape doi ani, tânărul botoşănean a fost săltat de Poliţia Dorohoi în timp ce se dădea drept preot şi se pregătea să oficieze o slujbă pentru o persoană decedată.

Poliţiştii aflaseră şi că Verincianu se îmbrăca în straie preoţeşti şi umbla pe la biserici şi mănăstiri, unde cerea bani şi materiale pentru ridicarea unui lăcaş de cult.

Falsul preot a încasat bani şi de la credincioşi şi diferite societăţi comerciale, folosindu-se de o Biblie, o cruce şi o delegaţie falsificată, emisă de către arhimandrit inexistent.

La jumătatea lunii mai a anului trecut, acelaşi Sorin Alin Verincianu a ajuns pentru câteva zile şi în arestul Poliţiei Botoşani, fiind arestat preventiv de către judecători după ce a înşelat mai multe firme şi lăcaşe de cult.

Pretinzând că este angajat al Autorităţii de Sănătate Publică Botoşani, Verincianu a făcut zeci de controale la societăţi comerciale, biserici şi mănăstiri, neregulile constatate de falsul inspector sanitar fiind „sancţionate” cu sume cuprinse între 25 şi 100 de lei.

La Suceava, ţeparul a ajuns ca aşa-zis reporter al Pro TV. Cu această nouă identitate, a pus mâna pe telefon şi a început să şantajeze măicuţele de la Dragomirna, Probota şi Voroneţ. Falsul reporter de televiziune pretindea că are filmate mai multe secvenţe în care măicuţele de la lăcaşurile de cult înjură şi se poartă urât cu turiştii şi comercianţii din zonă şi cerea, în schimbul CD-urilor cu imaginile video compromiţătoare, sume cuprinse între 375 de lei şi 400 de euro. În caz contrar, ameninţa el, imaginile cu pricina ar fi fost difuzate pe Pro TV.

Botoşăneanul a încercat prin aceeaşi metodă, a filmuleţelor compromiţătoare, să stoarcă bani şi de la managerul Spitalului Judeţean Suceava, doctorul Doina Ganea Motan, şi de la interpretul de muzică populară Alexandru Recolciuc.

Verincianu a ajuns pentru prima oară pe mâna judiciariştilor suceveni pe data de 21 ianuarie a.c., în centrul Sucevei, după ce maica stareţă de la Dragomirna a sesizat Jandarmeria şi Poliţia, iar oamenii legii au pus la cale un flagrant.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şantajistul de măicuţe, dat pe mâna judecătorilor.
 Vizualizări articol: 1872 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Şantajistul de măicuţe, dat pe mâna judecătorilor5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ulciorul trimis de
( 7 oct 2008, 13:38:34
Ulciorul nu merge mult la apa. Acum sigur o sa fie de colegii de celula. Paios fraier.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei