Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 oct 2008 - Anul XIII, nr. 235 (3916)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Poziţie

Europarlamentarul spaniol Josep Borell promite că va lupta ca Moldova să obţină mai mulţi bani de la UE

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Europarlamentarul socialist spaniol Josep Borell Fontelles, fost preşedinte al Parlamentului European în perioada 2004-2007, a venit în judeţul Suceava, la sfârşitul acestei săptămâni, la invitaţia colegului său din PE, Cătălin Nechifor, prim-vicepreşedinte al PSD Suceava.

Borell a vizitat mănăstirile din Bucovina şi a avut o întrevedere cu ÎPS Pimen, arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, la Suceviţa.

Ieri, într-o conferinţă de presă organizată la Muzeul Ion Irimescu din Fălticeni, Josep Borell Fontelles a declarat că a fost impresionat de mănăstiri, de păduri şi de zona rurală a judeţului nostru şi şi-a exprimat speranţa că administraţia va utiliza eficient fondurile europene pentru modernizarea infrastructurii.

„Aveţi un potenţial turistic extraordinar şi este clar că trebuie să vă îmbunătăţiţi infrastructura pentru a putea aduce aici un număr din ce în ce mai mare de oameni”, a spus europarlamentarul spaniol.

În ceea ce priveşte un posibil parteneriat între judeţul Suceava şi o regiune din Spania, Josep Borell Fontelles a arătat că ţara sa are o experienţă fructuoasă în ceea ce priveşte utilizarea fondurilor alocate de Uniunea Europeană, care poate fi utilă României. El a spus că administraţia judeţului ar putea să se înfrăţească şi cu câteva regiuni din Spania pentru a dezvolta activităţi de cooperare.

„În Spania sunt înregistraţi 700.000 de români, românii sunt al doilea grup de străini, după columbieni. Numai asta reprezintă o relaţie puternică, deoarece cei mai mulţi dintre aceşti oameni vor rămâne în Spania. Pot să mai spun că mari companii spaniole vor să investească în România”, a afirmat europarlamentarul.

 

Borell a fost însoţit de fosta purtătoare de cuvânt a lui Ion Iliescu

Josep Borell Fontelles a apreciat faptul că în Regiunea de Dezvoltare Nord-Est, „cea mai săracă din Uniunea Europeană”, au fost depuse foarte multe proiecte de infrastructură pentru finanţare prin Programul Operaţional Regional (POR) şi a recomandat autorităţilor şi europarlamentarilor români „să lupte pentru un buget mai mare” şi deblocarea POR.

Josep Borell Fontelles a evidenţiat că România, ca ţară, nu reuşeşte să folosească toţi banii europeni care i-au fost alocaţi şi consideră benefic faptul că Regiunea Nord-Est a arătat că poate face cu prisosinţă acest lucru.

„Colegii noştri (n.r. din Parlamentul European) vor vedea că dumneavoastră aţi reuşit să folosiţi banii şi vor trebui să vă mărească suma care vă este alocată. Este datoria noastră de parlamentari europeni şi meritaţi să aveţi mai multe fonduri pentru dezvoltarea Bucovinei şi Moldovei. Este important ca şi dumneavoastră şi noi să ne batem pentru mai mult”, a mai spus Josep Borell Fontelles.

Josep Borell Fontelles este membru al partidului socialist catalan. Ca europarlamentar, este preşedinte al Comisiei pentru dezvoltare din Parlamentul European. Pe parcursul vizitei la Suceava, Borell a fost însoţit de europarlamentarii Cătălin Nechifor şi Corina Creţu, fosta purtătoare de cuvânt a preşedintelui Ion Iliescu, şi de preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD, Gavril Mîrza.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Europarlamentarul spaniol Josep Borell promite că va lupta ca Moldova să obţină mai mulţi bani de la UE.
 Vizualizări articol: 862 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Europarlamentarul spaniol Josep Borell promite că va lupta ca Moldova să obţină mai mulţi bani de la UE5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei