Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 oct 2008 - Anul XIII, nr. 235 (3916)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Eveniment

Flutur, prezent la manifestările „Cernăuţi 600”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a fost prezent la finele săptămânii trecute la manifestările prilejuite de aniversarea a 600 de ani de la prima menţiune documentară a oraşului Cernăuţi.

El a fost însoţit, printre alţii, de administratorul unic al judeţului, Petru Luhan, de consilierul judeţean Cristian Macovei şi de viceprimarul municipiului Suceava Viorel Seredenciuc. A fost prezent şi profesorul Mircea Druc, fost prim-ministru al Moldovei, care a locuit şi profesat mulţi ani la Cernăuţi.

Alături de delegaţia oficială, din judeţul Suceava, s-au aflat formaţii artistice din Sadova, Calafindeşti şi Câmpulung Moldovenesc, care au participat la o paradă desfăşurată cu această ocazie.

Din partea instituţiilor ucrainene au participat, la deschidere, Preşedintele Parlamentului de la Kiev, Arseni Iaţeniuk, ministrul transporturilor din Ucraina, preşedintele Consiliului Regional Cernăuţi, Ivan Şilepnytkyi, preşedintele Administraţiei Regionale de Stat Cernăuţi, Vladimir Culiş, şi primarului oraşului Cernăuţi, Mykola Fedoruk. La finalul manifestărilor din prima zi a participat şi preşedintele Ucrainei, Viktor Iuşcenko.

Au fost invitate şi au participat delegaţii din mai multe ţări: România, Austria, Cehia, Slovacia, Polonia, Moldova, Germania şi Franţa. Gheorghe Flutur a fost primit de preşedintele Consiliului Regional Cernăuţi, Ivan Şilepnytkyi, şi şeful Administraţiei Regionale de Stat Cernăuţi, Vladimir Culiş.

Şi cu această ocazie, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava s-a pronunţat pentru dezvoltarea şi întărirea relaţiilor cu Ucraina şi cu cei din partea de nord a Bucovinei.

Oficialităţile din Regiunea Cernăuţi şi judeţul Suceava se vor reîntâlni, la invitaţia lui Gheorghe Flutur, în perioada 10-12 octombrie, la Suceava, cu ocazia Forumului Regional de Investiţii, cel mai important eveniment organizat de Consiliul Judeţean Suceava.

Mai trebuie spus că preşedintele Consiliului Judeţean Suceava s-a întâlnit cu reprezentanţi ai organizaţiilor românilor din Regiunea Cernăuţi, care s-au „închinat” la statuia lui Mihai Eminescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur, prezent la manifestările „Cernăuţi 600”.
 Vizualizări articol: 1304 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Flutur, prezent la manifestările „Cernăuţi 600”3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Super!!! trimis de
( 6 oct 2008, 11:21:18
Sunt de apreciat astfel de Parteneriate.... mai ales cele cu caracter istoric si prietenesc.....

Felicitari Flutur! Felicitari Luhan! Felicitari Seredenciuc si Ceilalti!
1.1  RE: Super!!! trimis de
( 6 oct 2008, 13:17:53
Au inceput deja plimbarile si distractiile PD-l. Seredenciuc asta am inteles ca deja a calcat prin strachini si noi asteptam sa se repare drumurile si altele.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei