Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 sep 2008 - Anul XIII, nr. 220 (3901)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ameninţarea frigului

Şase asociaţii de locatari riscă să nu primească la iarnă căldură

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În locuinţele a sute de familii, căldura nu se va face simţită la calorifere, la iarnă, dacă nu îşi vor mai achita din datoriile care li s-au adunat de ani buni.

Aceleaşi datorii, vechi chiar şi din 2004, în unele cazuri, au determinat conducerea Termica să le oprească furnizarea apei calde.

În această situaţie sunt locatarii blocurilor arondate asociaţiilor de locatari 60 (str. Mărăşeşti), 62 (str. Zimbrului), E 37 (str. Lazăr Vicol), 58 (str. Eroilor), 49 Castor şi 75 (str. Jean Bart), care sunt ameninţate să nu beneficieze nici de căldură la iarnă, dacă nu îşi achită măcar o parte din datoriile restante de 3-4 ani.

 

100 de miliarde lei vechi, datoria populaţiei către Termica

Cea mai mare problemă, la aceste asociaţii, o reprezintă faptul că locatarii nu şi-au plătit penalităţile pentru facturile neachitate o bună perioadă de timp, încât, chiar dacă acum unii dintre ei sunt aproape la zi cu plata facturii curente, au datorii de mii de lei, penalităţi pentru perioadele în care nu achitau nimic. În alte cazuri, asociaţiile sunt cele care au greşit pentru că la plata facturilor nu au luat în calcul şi penalităţile existente, pe care le-au lăsat neachitate ani la rând, suma restantă devenind astfel tot mai mare.

O astfel de situaţie se înregistrează la asociaţia 60, de pe strada Mărăşeşti, unde datoriile pentru energia termică consumată sunt la nivelul lunii martie 2008, dar penalităţile nu au mai fost plătite tocmai din ianuarie 2004.

În toate aceste cazuri, asociaţiile au fost avertizate de consecinţele neplăţii datoriilor, în numeroase rânduri, înainte de a fi luată măsura de oprire a furnizării apei calde.

Termica Suceava are de recuperat de la populaţie datorii de peste 10 milioane de lei (100 de miliarde de lei vechi), din care aproximativ 40% reprezintă penalităţi pentru facturile ce nu au fost plătite la timp.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şase asociaţii de locatari riscă să nu primească la iarnă căldură.
 Vizualizări articol: 712 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Şase asociaţii de locatari riscă să nu primească la iarnă căldură3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Datorii la TERMICA! trimis de
(18 sep 2008, 19:39:40
Toata populatia Sucevei are datorii de 100 de miliarde de lei vechi, dar primaria municipiului Suceava are datorii la TERMICA de 700 miliarde si nu plateste nimic . Sa -i fie rusine domnului Primar.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei