Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 sep 2008 - Anul XIII, nr. 220 (3901)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Care-i cheia?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Scriu între meciuri: la vreo 18 ore de la minunea reuşită de CFR şi cu 6 înainte de aventura Stelei. Vă amintiţi, cred, nota de pesimism în care încheiam această rubrică, marţi, când spuneam că CFR poate face între 2 şi 4 puncte, iar Steaua şi mai puţin. Ei bine, sunt absolut fericit când mă înşel în acest fel şi când văd o echipă românească făcând nu doar performanţă, ci şi spectacol. De fapt, discuţia chiar de aici cred că ar trebui să înceapă: în ce măsură este (sau mai este) CFR Cluj o echipă românească, în condiţiile în care banii înţeleg că provin de la o firmă maghiară, antrenorul este italian, iar în teren, din 14 fotbalişti folosiţi, numai trei au fost români. Ei, şi? Ce, parcă la Bayern (ca să nu mai vorbim de Chelsea ori de Arsenal) lucrurile stau altfel? Adică, vreau să spun că în condiţiile de globalizare… globală, nu mai are absolut nici o importanţă naţionalitatea celor aruncaţi în luptă. Ceea ce contează este în primul rând performanţa (pentru investitori) şi spectacolul (pentru spectatori). Atât timp cât ăstea merg mână în mână, toată lumea e mulţumită. Rămâne valabilă şi chestia aia, cu proştii lor care nu sunt cu nimic mai breji decât proştii noştri, însă foarte important mi se pare că deştepţii noştri nu par a fi la fel de deştepţi ca ai lor. Aici se face, cred, diferenţa. Ideea ar fi că Naţionala care se presupune că adună spuma jucătorilor unei ţări, la noi se pare mult inferioară unor echipe de club (CFR Cluj, Steaua, Rapid, Urziceni). Mai ciudat e că la Cluj, de exemplu, nu întâlnim mai deloc fotbalişti care să joace prin vreo echipă naţională, a noastră sau din altă ţară. Cu toate acestea, s-au învrednicit să demoleze efectiv o selecţionată mulţinaţională. Cheia enigmei este, aşadar, nu cota de piaţă a fiecărui jucător în parte (care creşte, teoretic, cu fiecare partidă jucată la Naţională, ceea ce explică în mare măsură de ce la a noastră se tot convoacă aceiaşi împiedicaţi, doar-doar i-o păcăli banda pe fraierii care să-i cumpere la preţ de superstaruri), ci ideea tactică, spiritul de echipă şi, în mod absolut evident, lipsa oricăror complexe, a oricărei inhibiţii. Amintiţi-vă, vă rog, privirea tâmpă a lui Dică după fiecare ratare sau cea disperată a lui Bănel după autogol şi comparaţi-le cu ce a făcut alaltăieri Culio după ce din cauza lui s-a primit gol.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Care-i cheia?.
 Vizualizări articol: 1016 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Care-i cheia?5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
(18 sep 2008, 22:35:11
Chiar daca au fost spulberati de catre CFR Cluj, AS Roma ramane totusi o echipa buna, care probabil va da o replica usturatoare CFR-ului pe 26 noiembrie. Binenteles, sper macar la un rezultat de egalitate, sau poate... cine stie.

Oricum, astept cu interes meciul cu Chelsea de pe 1 octombrie. Daca ii batem si pe astia, atunci pot afirma ca CFR este o echipa care joaca fotbal si nu merge la noroc.

Cat despre Steaua... diferenta dintre cele doua echipe era prea evidenta ca sa castigam.
2.   ,,Mea Culpa" trimis de
(19 sep 2008, 05:34:08
Nu cred ca este cazul sa-ti faci ''Mea Culpa" cat suntem obisnuiti cu articolele tale

si cu pronosticurile absolut aiurea, bazate pe mentalitatea de securist ca oricum Dinamo este cea may buna echipa din Europa iar ''Provincia" nici n-are dreptul la existenta!

Iata ca lectia de football au dat-o de data asta Clujul, Urziceniul si sa mori de ras Vasluiul unde Dinamo castiga ''regulat"!

Restul e filozofie ieftina de mahala!

Hay siktyr!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei