Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 sep 2008 - Anul XIII, nr. 220 (3901)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Universitatea Suceava

Înscrierile la facultate, pe ultima sută de metri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai sunt doar două zile în care absolvenţii de liceu care vor să urmeze cursurile unei instituţii de învăţământ superior se mai pot înscrie la facultate.

Cea de-a doua sesiune de admitere în învăţământul superior organizată în acest an de Universitatea „Ştefan cel Mare” se va încheia mâine, urmând ca la 1 octombrie studenţii să înceapă cursurile.

Peste 1300 de locuri de admitere, 54 fără taxă şi 1272 de locuri cu taxă, au fost scoase la concurs, însă numărul candidaţilor care şi-au depus dosarele este mult mai mic decât oferta.

Cu o zi înainte de încheierea sesiunii de toamnă, aproximativ 300 de absolvenţi de liceu şi-au depus dosare de înscriere la cursurile de licenţă, zi, ale facultăţilor din cadrul Universităţii Suceava. Ca şi în prima sesiune de admitere, specializările cu profil economic au fost cele mai căutate şi în cea de-a doua sesiune.

Pentru cele 212 locuri de admitere la o facultate cu învăţământ la distanţă, până acum şi-au depus dosare de înscriere doar 50 de candidaţi, profilul Geografia Turismului fiind cel mai căutat.

 

Cursurile de masterat, la mare căutare

Dacă locurile la cursurile de licenţă, fie ele cu predare la zi, sau la distanţă, nu au fost foarte căutate de absolvenţii de liceu în cea de-a doua sesiune de admitere, cursurile de masterat organizate de Universitatea „Ştefan cel Mare” au avut succes printre absolvenţii de facultate.

Universitatea Suceava a scos la concurs 785 de locuri la cursurile de masterat, iar 250 dintre acestea sunt bugetate. Numărul dosarelor depuse pentru cursurile de masterat este dublu faţă de cel al locurilor scoase la concurs, aproape 1600 de dosare fiind înregistrate până acum.

Specializările din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică au fost cele mai căutate, sute de dosare fiind depuse pentru cursurile de masterat în domeniul economic.

Dosarele de înscriere la facultate sau masterat se mai pot depune până pe 19 septembrie, inclusiv. Rezultatele sesiunii se vor afişa pe 20 septembrie, iar înmatricularea candidaţilor admişi se va face în intervalul 21-25 septembrie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Înscrierile la facultate, pe ultima sută de metri.
 Vizualizări articol: 700 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Înscrierile la facultate, pe ultima sută de metri1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei