Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 sep 2008 - Anul XIII, nr. 220 (3901)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Premiu

Bucătarii de la Taco Loco, pe podium la Campionatul internaţional de gătit în aer liber

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Echipa de bucătari de la restaurantul Taco Loco din Suceava şi-a adăugat un nou premiu în palmares. La etapa a treia a celui mai mare eveniment gastronomic organizat în România, Campionatul internaţional de gătit în aer liber, desfăşurată la Gilău-Cluj, în perioada 12-14 septembrie, bucătarii de la Taco Loco au câştigat premiul III la secţiunea creaţie.

Din echipă au făcut parte Cristian Florin Asandului, Iulian Botoşan, Cristian Prelipcean şi Andrei Bordei, toţi cu vârste cuprinse între 21 şi 28 de ani.

Echipa suceveană s-a prezentat în faţa juriului şi a publicului cu arici din muşchiuleţ de căprioară cu piept de raţă, pernuţe din cotlet de cerb cu ficat de raţă, baghete din carne tocată de vânat cu muguri de pin, bacon şi praz şi rulouri din piept de curcan cu pesto şi somon afumat, la grătar.

La ceaun, băieţii au pregătit tocăniţă din inimi şi pipote de raţă cu prune şi mâncărică din fudulii de viţel cu smochine.

 

Peştele nu se combină cu castravete, nici ciupercile cu carnea de porc

Florin Asandului ne-a declarat că în concurs au fost înscrişi 60 de concurenţi, printre care echipa olimpică de bucătari a României şi echipa naţională de bucătari.

Reţetele după care au pregătit mâncărurile bucătarii de la Taco Loco, creaţia lor, sunt sofisticate şi au fost apreciate ca atare atât de juriu cât şi de public.

„Ca bucătar, când nu faci nimic încep să-ţi vină idei. Nu au fost mâncăruri pe care să le mănânci pentru că ţi-e foame, sunt pentru cunoscători, pentru amatorii de vânat. În 5 minute după ce a plecat juriul, nu a mai rămas nimic pe masă. Tuturor le-a plăcut ce am gătit, mai ales că mâncarea a fost asortată şi cu vinuri pe măsură”, a spus Florin.  

Acesta consideră premiul obţinut este o recunoaştere a muncii de până acum şi ne-a spus că foarte curând reţetele pe bază de vânat vor intra şi în meniul obişnuit al restaurantului la care lucrează.

Tânărul bucătar afirmă că până acum are câteva zeci de reţete pe care le-a inventat şi că de cele mai multe ori ideile îi vin pe neaşteptate, fără să se gândească în mod special la o mâncare. O aromă, un colţ de natură, o imagine îi sugerează diverse combinaţii, pe care le analizează din toate punctele de vedere, de la miros şi gust până la aspect şi aranjamentul în farfurie şi pe masă.

„Sigur, sunt şi câteva reguli pe care trebuie să le respecţi, cum ar fi să nu combini castravete cu peşte, ciuperci cu carne de porc sau să nu prepari hribi cu ulei, dar în rest poţi încerca orice fel de combinaţii. Când iese bine, scrii, ca să nu uiţi”, a spus Florin.

 

O reţetă originală costă între 20 şi 50 de euro

Odată cu premiile au început să vină şi oferte de lucru, dar Florin spune că este mulţumit cu slujba pe care o are acum şi că este interesat doar de eventuale colaborări. Conform acestuia, o reţetă costă între 20 şi 50 de euro, iar colaborarea cu un alt restaurant sau pensiune, în jur de 200 de euro pe zi.

„Degeaba dau cuiva reţeta, dacă nu îi şi arăt cum se face. Eu mă feresc de reţetele din cărţi, trebuie să şi vezi cum se face o mâncare, nu doar să citeşti despre ea”, a mai arătat Florin.

Diploma pe care sucevenii au câştigat-o la această etapă a Campionatului internaţional de gătit în aer liber va fi expusă la loc de cinste în restaurantul Taco Loco, alături de cea de la etapa precedentă, unde au obţinut premiul special.

Diploma este semnată de preşedintele juriului, canadianul Robert Rainford, starul emisiunii Licence to Grill şi profesor la Colegiul George Brown din Toronto, de Dumitru Burtea, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din România şi de preşedintele Asociaţiei Culturale Euro Est Alternativ.

Organizatorii competiţiei au fost Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ şi Asociaţia Naţională a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism. Pe lângă diplome, cupe şi alte cadouri, câştigătorii au fost răsplătiţi şi cu premii în bani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bucătarii de la Taco Loco, pe podium la Campionatul internaţional de gătit în aer liber.
 Vizualizări articol: 3657 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 6 voturi
Bucătarii de la Taco Loco, pe podium la Campionatul internaţional de gătit în aer liber3.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bunut trimis de
(18 sep 2008, 12:14:24
E buna mancarea de la Taco Loco. Felicitari!!!
1.1  RE: Bunut trimis de
(18 sep 2008, 12:55:41
,,pipote de rata cu prune si m�ncarica din fudulii de vitel cu smochine,,- sa le mancati voi pe astea...

1.2  RE: Bunut trimis de
(18 sep 2008, 13:00:01
Mai acesta, daca tu in afara de mici si sarmale nu mai stii altceva, macar nu comenta p`aici de-airea. Stii cum e cu gusturile da?
2.   Super trimis de
(18 sep 2008, 13:55:04
FELICITARI!MERITA PREMIUL!
3.   Diferenta! trimis de
(18 sep 2008, 14:05:01
Este o mare diferenta intre calitatea si gustul mancarii servite acolo de anul trecut de ex., si de acum. Am mers cu cineva la sigur ca voi fi servit la fel ca atunci, insa am dat peste niste chelnerite obosite si sictirite, pana am facut comanda... a durat, desi pe terasa eram cativa oameni si inauntru gol (intr-o duminica dupa-masa prin august), pizza comandata era ingrozitoare, doar o coaja de aluat si 3 bucati de sunca aruncate, in final am stat o gramada pana a adus nota, a lasat-o si a plecat. Sigur se astepta sa las bacsis, insa am mers sa o caut sa imi dea restul, foarte mirata ca nu am lasat pe masa (cumva trebuie sa mergi cu bani ficsi la tine)... Aaa, si deranjata ca am intrerupt conversatia cu doi baieti care o invitau undeva, si ea chipurile se lasa greu convinsa...
3.1  RE: Diferenta! trimis de
(19 sep 2008, 09:06:18
Asa este.
4.   Bucatarii fantoma trimis de
(18 sep 2008, 14:29:01
Dar pe bucatarii astia unde-i tin ? Ascunsi in beci ? Ca in nici un caz nu sunt cei care fac mancare pentru clienti. Sau poate om fi noi prea tarani si nu stim sa apreciem cartonul cu topinguri pe care ei il servesc drept pizza. Sau poate nu-i foloesc sa nu se consume.
5.   Felicitari!! trimis de
(18 sep 2008, 15:07:44
bravo lor!!!
6.   Pentru toata lumea trimis de
(18 sep 2008, 15:22:03
unde in orasul asta poti minca o pizza buna?NU TACO LOCO,NU LATINO.
6.1  RE: Pentru toata lumea trimis de
(18 sep 2008, 15:34:41
eu mai comand de acasa din cand in cand la ZARA. Mi se pare OK, oricum mai buna decat de la Taco Loco si Latino.
6.2  RE: Pentru toata lumea trimis de
(18 sep 2008, 20:09:05
Tot Zara recomand, si vin repede. La ei e mare galagie acolo de multe ori, insa au preturi ok, servire buna si mancare buna. Pana nu schimba bucatarii sau retetele, multi nu vor merge la Taco Loco. Pacat ca e un loc tare fain amenajat, lipsa serviciilor insa e prea evidenta!
7.   Pt. Mircea trimis de
(18 sep 2008, 15:48:13
La Colibri fac buna in 90% din cazuri. Din cand in cand mai da si rateuri totusi.
7.1  RE: Pt. Mircea trimis de
(18 sep 2008, 20:09:53
Unde e Colibri?
8.   Locul intai in oras la prepararea mancarilor trimis de
(18 sep 2008, 18:03:54
il detine restaurantul "Albert".Sa incercati si imi veti da dreptate.Si nu este scump!
9.   PT VOI..... trimis de
(18 sep 2008, 18:14:11
auziti ,toti astia care comentati fara sa fiti informati bine :in primul rand Bucatarii fac mancare si PIZZIERII fac pizza si in al 2 lea rand este un articol despre un concurs de gatit nu stiu ce cauta comentariile despre chelneritze . nu aveti ce face doar sa va varsati nervii pe niste oameni care muncesc cinstit si sunt mandrii de ceea ce fac si o fac cu placere RUSINE!!! pt bucatarinerdRAVO !!FELICITARI !!
9.1  RE: PT VOI..... trimis de
(18 sep 2008, 20:15:53
Ok, de acord cu tine, bravo lor, insa eu nu am mers la ei in bucatarie! Nici la mancarurile cu specific mexican nu a fost multumit colegul cu care am fost acolo. Iar pana una alta degeaba castiga ei un concurs, daca de la restaurantul unde ei pregatesc mancarea iesi nervos si chelneritele sunt sictirite si nu isi fac treaba. Cata vreme dai banul acolo, si nu e ieftin, vrei servicii pe masura, nu??? Comentariile de aici pot avea si un rol pozitiv pentru patronul localului. Ce e rau in a semnala si chestiile negative???
10.   PTR. CRIS trimis de
(18 sep 2008, 20:41:31
.S AR PUTEA SA FIE SI PATRONUL DE VINA.DACA NU LE DA INGRENIENTE, DE CALITATE SI CANTITATE CU CE SA FACA PIZZA BUNA?

11.   PTR.GEO trimis de
(18 sep 2008, 21:37:35
COLIBRI E IN BURDUJENI.

12.   Unde-s profesionistii ? trimis de
(19 sep 2008, 10:45:51
m-a servit la Taco Loco mai demult o brunetica miniona si foarte amabila .acum nu am mai vazut-o dar regret si cele de acum nu au asa promptitudine,amabilitate .

Pacat, dar nu imi plce cum sunt servit si cred ca nu mai lucreaza acolo.

o sa mancam in alta parte ca fitoase nu ne trebuie!
13.   Pizza patry trimis de
(19 sep 2008, 10:51:07
Cea mai buna pizza este la ZARA ! Am mancat pizza de peste tot dar la zara e cea mai buna , cantitatile si ingredientele sunt respectate ceea ce la Colibri, Primavera , La fitze , lasa de dorit . Iar cea mai ordinara pizza este pizza No Limit bleahhhhhhhh
14.   Taco loco trimis de
(19 sep 2008, 12:25:17
SUNTETI NISTE RAUTACIOSI !!!LA TACO LOCO MANCAREA E F BUNA LA FEL SI PIZZA DAK NU VA PLAC UNELE SORTIMENTE NU LE INCERCATI ! OSPATARII SUNT OK ,FATA DE ALTE LOCALURI (nu dau ex .) ,SI SERVIREA E DE CALITATE .DE OBICEI E UN PRIVILEGIU SA MANANC LA TACO LOCO ,BINEINTELES SUNT SI EXCEPTII,INSA TOTI SUNTEM OAMENI .FELICITARI BUCATARILOR SI LA MAI MULTE !!! CEL MAI MULT IMI PLACE INSA CUM SE FACE FRAPEUL, MERITA INCERCAT

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei