Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 aug 2008 - Anul XIII, nr. 195 (3876)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Banii unui sucevean, ţinuţi de o firmă de curierat de trei săptămâni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O firmă de curierat ţine de trei săptămâni de zile banii unui sucevean care a trimis prin intermediul acesteia un produs în judeţul Neamţ.

El a livrat un pachet cu cablu de internet pe 24 iulie, iar persoana din Neamţ i-a trimis contravaloarea acestuia a doua zi, pe 25 iulie, după ce a primit coletul pe care îl aştepta. De atunci banii stau la firma de curierat, clientul din Suceava pierzându-şi orice urmă de răbdare.

Contactat telefonic de reporterii ziarului nostru, reprezentantul zonal al firmei a dat vina pe faptul că mulţi angajaţi sunt în concediu, cauză din care mai apar întârzieri.

 

Clientul, informat că nu se ştie când va primi banii

Iulian M., în vârstă de 25 de ani, din municipiul Suceava, a încheiat pe 24 iulie un contract cu Ro Courier Logistic Group, conform căruia trimite un colet de patru kilograme către o persoană din Neamţ, care va fi livrat contra unui ramburs în bani de 60 de lei, destinatarul luându-şi obligaţia să achite şi taxa pentru acest serviciu.

„A doua zi persoana căreia i-am trimis coletul mi-a comunicat că l-a primit şi a achitat suma de 60 de lei, aşa cum ne-am înţeles. Am aşteptat să primesc banii mai multe zile. Abia pe 7 august, când am văzut că nu primesc vreun răspuns, am sunat la firmă. Mi s-a comunicat că sunt ceva probleme cu angajaţii, dar luni, pe 10 august, voi primi banii. Nu m-a contactat nimeni, am sunat din nou, şi după ce am fost purtat de la un telefon la altul, după alte câteva zile, o doamnă mi-a spus că firma are probleme financiare şi nu ştie când voi primi banii”, povesteşte păgubitul, care a fost informat, susţine el, că şi alţi clienţi sunt în aceeaşi situaţie.

Chiar dacă nu este vorba de o sumă mare, Iulian M., se declară revoltat de situaţia în care este pus.

 

„E o perioadă dificilă, mulţi angajaţi sunt în concediu”

În cursul zilei de ieri am purtat o discuţie cu Ciprian Cojocariu, supervizer al firmei, pe zona Suceava - Botoşani.

„Clientul nu a primit suma, însă banii au ajuns chiar azi la agentul care s-a ocupat de contract şi vor fi viraţi în cel mai scurt timp către expeditor”, ne-a spus acesta.

Întrebat cum se explică această întârziere, bărbatul a dat vina pe lipsa de personal din lunile de vară.

„E o perioadă dificilă, mulţi angajaţi sunt în concediu, şi de aceea a apărut întârzierea”, a fost răspunsul lui Ciprian Cojocariu.

Interesant este că în contractul încheiat de Iulian M., cu Ro Courier nu se aminteşte nimic de timpul maxim de efectuare a serviciului de ramburs, ceea ce ar putea reprezenta un colac de salvare pentru firmă.

 

Reclamaţie la OJPC

În cursul zilei de luni, suceveanul a depus o reclamaţie la Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Suceava, pentru serviciile Ro Courier. 

De pe pagina de internet a Ro Courier Logistic Group am aflat că firma are puncte de lucru în toate judeţele ţării, cu servicii „prompte” oriunde în România.

Trimiterea unui colet de un kilogram este tarifată cu 16,5 lei, la fiecare kilogram în plus adăugându-se o taxă de un leu. Taxa de ramburs de bani este de 10 lei, plus 1% asigurare obligatorie din valoarea totală a rambursului de bani.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Banii unui sucevean, ţinuţi de o firmă de curierat de trei săptămâni.
 Vizualizări articol: 645 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Banii unui sucevean, ţinuţi de o firmă de curierat de trei săptămâni5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu la articolul 149 trimis de
(20 aug 2008, 12:16:21
AM CITIT CU INTERES ARTICOLUL DESPRE SUCEVEANU CARE SI-A PRIMIT RAMBURSUL CU INTARZIERE SI II INTELEG SUPARAREA.DAR ACESTE INTARZIERI APAR IN TOATE FIRMELE DE CURIERAT LA NIVEL NATIONAL.NUMAI O FIRMA AFLATA LA INCEPUT AL CAREI TRAFIC DE MARFA ESTE MIC POATE REZOLVA RAPID ATAT LIVRARILE DE COLETE CAT SI DE RAMBURS.IN ACEASTA PERIOADA DE CONCEDII CHIAR SI LA BANCA SE ASTEAPTA MULT MAI MULT TIMP SI NU CRED CA CINEVA VA FACE O SESIZARE IN ACEST SENS.ROMANUL INCA MAI ARE MULT PANA SE EUROPENIZEAZA .
1.1  RE: Comentariu la articolul 149 trimis de
(20 aug 2008, 14:31:59
dar in europa astepti 3 sapt??? firma e degeaba!!daca e o firma serioasa nu sar intampa!!!si asta daca ar fi o firma importanta nu ar avea problema de bani!!!!scuzama dar poate lucrezi si tu
2.   Pentru Georgiana trimis de
(20 aug 2008, 12:24:07
ai stat tu o saptamana la banca pentru a-ti ridica banii ???? las-o mai jos cu evropa, ca n-are nici o legatura cu neglijenta in serviciu sau cu nepasarea ...
3.   Ar trebui trimis de
(20 aug 2008, 13:04:49
Toate ziarele din tara ar trebui sa dea stirea si am termina cu gargara. Aceasta "firma" ar mai cara doar colete trimise de patroni.
4.   Firma neserioasa trimis de
(20 aug 2008, 17:35:05
Am patit-o si eu cu Ro Courier. Daca stiu ca nu pot face livrari in termen sa renunte. Nu ne intereseaza pe noi de concediile lor. Noi platim un serviciu de curierat rapid. Nu e adevarat ca asa se intampla cu toate firmele de curierat rapid. E o mare minciuna. Chiar azi am primit un colet trimis de la Timisoara ieri. Deci se poate. Dar niciodata cu Ro Courier. Au o mare doza de tupeu si nesimtire. Te invita la depozit sa-ti ridici coletul.
5.   Problema rezolvata trimis de
(20 aug 2008, 19:08:50
Eu sunt omul in cauza si pot sa va spun ca astazi am primit banii. Dar angajatii din firma cu pricina sustin ca ei nu au nici o vina, ca asa se primeste mai greu rambursul... ( 18 zile lucratoare !!! ? nu prea cred )
6.   Siu eu am patito cu fun courier trimis de
(20 aug 2008, 22:42:29
eu am patito cu fun courier care au miau adus un colet care continea aprx 3000 de ron abia dupa 1 luna, ace4st lucru intamplanduse in jurul craciunului, bani se depusesera in bucuresti in data de 17 sau 18 decembrie iar eu iam primit abia la jumatatea luni ianuarie, si mi sa spus ca "ei nu livreaza valori inainte in timpul si imediat dupa sarbatori, asa ca daca vreau sa am un craciun ferict sa ma imprumut cu bani de la cei care nu iau cheltuit pe toti", si ca bani sunt ok si ca sunt la ei in seif la bucuresti. deci in concluzie sa nu trimiteti bani daca e vreo sarbatoare ca sar putea sa se devalorizeze pana cand ii primiti
7.   Nesimtirea trimis de
(20 aug 2008, 22:55:23
cei mai neseriosi sunt, parerea mea, cei de la FUN COURIER. Nesimtire maxima la idiotul lor din zona Humor.Rusine! Cei mai seriosi sunt TNT.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei