Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 iul 2008 - Anul XIII, nr. 173 (3854)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În stand by

Şah cu colegiile uninominale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Democrat-liberalii suceveni aşteaptă ca adversarii politici să nominalizeze candidaţii în cele 14 colegii pentru votul uninominal din judeţ.

Preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PD-L, Gheorghe Flutur, a declarat, joi, în conferinţă de presă, că după ce a anunţat numele candidaţilor democrat-liberali la Parlament, aşteaptă acum să vadă cu ce candidaţi ies celelalte partide, respectiv PSD şi PNL, pentru a face nominalizarea pe colegii, la Camera Deputaţilor şi Senat.

„Am fost primii care am anunţat candidaţii, dar ne interesează şi ce fac adversarii politici”, a afirmat Flutur.

Acesta a solicitat din nou Guvernului să anunţe data alegerilor parlamentare şi şi-a exprimat speranţa că votul uninominal nu va fi „cosmetizat” sau amânat pentru următoarele alegeri.

 

Flutur se aşteaptă la surprize

„PRM măcar a fost pe faţă, dintotdeauna, împotriva votului uninominal. Problema se pune la cei doi gemeni ai acestei legi, PNL şi PSD, care au dat semnale la un moment dat că vor să amâne votul uninominal. Populaţia aşteaptă uninominalul, noi îl dorim, PNL şi PSD au împărţit colegiile ca la Yalta, cum au dorit dumnealor, cu creionul bont. Nici asta nu ne interesează, pot să împartă cum vor. Noi avem treabă şi dorim să câştigăm şi sunt convins că vom câştiga, cel puţin aici, la Suceava, un scor foarte bun pe uninominal. Vom câştiga majoritatea colegiilor”, a afirmat Gheorghe Flutur.

Liderul PD-L a mai spus că se aşteaptă şi la surprize din partea parlamentarilor, de genul unui articol la legea votului uninominal conform căruia acest tip de vot să intre în vigoare din 2012.

„Dacă nu le iese pasenţa la Mizil sau în altă parte, s-ar putea să avem surprize. Strategia s-ar putea să depindă de Mizil, după cum văd eu”, a mai spus Flutur, aluzie la candidatura liderului PSD Adrian Năstase în colegiu la Mizil.

În tabăra cealaltă, la PSD, Gavril Mîrza trebuie să liniştească apele în partid în privinţa candidaturilor, dar şi el a anunţat că stă cu ochii pe PD-L şi PNL, să vadă ce nominalizări fac pe colegii. Liberalii îşi vor anunţa candidaţii, probabil, la sfârşitul acestei săptămâni sau la începutul săptămânii viitoare.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şah cu colegiile uninominale.
 Vizualizări articol: 1173 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şah cu colegiile uninominale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei