Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 iul 2008 - Anul XIII, nr. 173 (3854)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pe mâna judecătorilor

Femeia care şi-a aruncat nou-născutul în WC, trimisă în judecată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Femeia care spre sfârşitul lunii aprilie a acestui an şi-a aruncat nou-născutul în WC-ul din curtea casei sale a fost trimisă în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Rodica Miroş, în vârstă de 36 de ani, din comuna Păltinoasa, mamă a şase copii, a fost dată pe mâna judecătorilor pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor calificat.

 

A recunoscut că a vrut să-şi omoare nou-născutul

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, Rodica Miroş a rămas însărcinată cu cel de-al şaselea copil în luna septembrie a anului trecut, dar şi-a dat seama de acest lucru abia după patru luni şi jumătate, când a simţit pentru prima dată că fătul se mişcă. De frica soţului ei, care nu îşi mai dorea copii, femeia a ascuns sarcina, atât acestuia, cât şi cunoştinţelor şi rudelor apropiate.

Pe data de 22 aprilie 2008, în jurul orei 12.30, Rodica Miroş a simţit dureri în abdomen şi s-a dus la toaleta din spatele şurii, crezând că e din cauza necesităţilor fiziologice.

La un moment dat, şi-a dat seama că va naşte, lucru care s-a şi întâmplat după un travaliu de aproximativ un sfert de oră. Anchetatorii susţin că fătul a fost expulzat direct în materiile fecale, femeia acoperindu-l cu haine mai vechi, în ideea că nou-născutul va muri prin sufocare.

Din fericire, deşi a zăcut mai bine de jumătate de oră în materiile fecale, micuţul a fost salvat datorită unei vecine care, trecând prin faţa casei familiei Miroş, a auzit ţipete de nou-născut şi i-a spus acest lucru uneia dintre asistentele sociale din cadrul Primăriei Păltinoasa, aceasta din urmă sesizând poliţia.

Atât nou-născutul, cât şi mama acestuia, au fost preluaţi de un echipaj de pe ambulanţă şi duşi de urgenţă la Maternitatea din Gura Humorului.

Deşi iniţial a negat fapta comisă, susţinând că a născut în timp ce îşi făcea nevoile la WC, fără să-şi dea seama, Rodica Miroş, mamă a altor cinci copii, a recunoscut totul în timpul cercetărilor.

Femeia a mărturisit că a făcut acest lucru de frica soţului ei care o ameninţase cu moartea în cazul în care va mai aduce pe lume vreun copil.

 

Şi-a părăsit soţul şi vrea să păstreze copilul pe care l-a aruncat în WC

Ancheta autorităţilor din cadrul Direcţiei de Protecţie a Copilului avea să scoată la iveală că soţii Miroş nu aveau un loc de muncă stabil, muncind cu ziua pe unde apucau. Banii astfel câştigaţi, precum şi cei din alocaţiile copiilor, se duceau de cele mai multe ori pe rachiu, ambii soţi consumând frecvent băuturi alcoolice.

Soţul Rodicăi Miroş a fost avertizat şi amendat în mai multe rânduri de poliţiştii din localitate pentru scandalurile pe care le provoca acasă şi pentru că şi-a alungat de mai multe ori soţia de la domiciliu.

Cât despre copiii familiei Miroş, autorităţile au constatat că aceştia au fost neglijaţi şi abuzaţi emoţional şi nu au avut parte de o alimentaţie şi îmbrăcăminte corespunzătoare, condiţiile igienico sanitare fiind extrem de precare.

Soţii Miroş îşi lăsau în mod repetat copiii nesupravegheaţi pe perioade lungi de timp.

Din declaraţiile copiilor, susţin reprezentanţii Protecţiei Copilului, aceştia erau nevoiţi din cauza certurilor între părinţi să doarmă deseori pe la rude sau la vecini.

Trei dintre copiii familiei Miroş au fost luaţi în grija statului, iar ceilalţi trei, inclusiv nou-născutul salvat din WC, au rămas deocamdată în grija mamei.

Potrivit poliţiştilor din comună, Rodica Miroş şi-a părăsit soţul şi s-a mutat cu tot cu copii la casa mamei ei, dintr-o comună limitrofă Sucevei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Femeia care şi-a aruncat nou-născutul în WC, trimisă în judecată.
 Vizualizări articol: 1398 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Femeia care şi-a aruncat nou-născutul în WC, trimisă în judecată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei