Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 iul 2008 - Anul XIII, nr. 173 (3854)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Schimbare de macaz

Consilierul ieşean al lui Flutur, pregătit să faulteze Iaşiul pentru Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consilierul personal al preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Lucian Flaişer, s-a declarat gata să reclame un proiect cu finanţare europeană iniţiat chiar de el, cât a fost preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, pentru a rămâne mai multe fonduri europene disponibile pentru celelalte judeţe din Regiunea Nord-Est.

La reuniunea Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, care a avut loc în această săptămână la Piatra Neamţ, reprezentanţii judeţelor Suceava, Botoşani, Vaslui, Bacău şi Neamţ au cerut, după cum ne-a declarat Lucian Flaişer,  „o împărţire echitabilă a fondurilor europene alocate prin POR”, deşi principiul Uniunii Europene este „primul venit, primul servit”.

Cât Flaişer a fost preşedintele CJ Iaşi, până la alegerile locale din vara acestui an, judeţul vecin a obţinut acceptul pentru finanţarea a trei proiecte pentru modernizarea unor drumuri judeţene de interes regional, cu o valoare de peste 50 de milioane de euro, din totalul de 143 de milioane de euro nerambursabili alocaţi pe axa 2.1, privind modernizarea de drumuri judeţene şi străzi urbane.

Lucian Flaişer a afirmat, joi, că nu vrea să intre în dispută cu colegii săi de la Iaşi, dar de data aceasta va lupta pentru Suceava.

„S-a discutat despre retragerea unor proiecte. Chiar primarul de Iaşi a cerut să retragă CJ Iaşi proiectul cu centrul de afaceri de la Paşcani, ca să poată intra şi el la finanţare. Este adevărat că eu am iniţiat proiectul, dar le-am spus la Piatra Neamţ că dacă nu se fac treburile corect voi interveni şi voi spune ce se întâmplă. Acum ne luptăm pentru Suceava, luptăm să ne impunem şi să ne realizăm interesele. Suceava a pierdut startul şi încercăm să recuperăm”, a arătat consilierul preşedintelui CJ Suceava, Lucian Flaişer.

Patru voturi şi mandat de preşedinte al CRESC şi CDRNE

Atât el, cât şi şeful său de la Suceava, Gheorghe Flutur, mizează atât pe calitatea proiectelor care vor fi întocmite, dar şi pe cele patru voturi pe care judeţul nostru le are în CRESC.

Gheorghe Flutur, ales pentru un an şeful Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord-Est (CDRNE) şi al CRESC (Comitetul Regional de Evaluare Strategică şi Corelare Nord-Est), a anunţat, tot joi, în conferinţă de presă, că bătălia pentru fondurile rămase pe axa 2.1 a POR va fi acerbă şi că „este important ca fiecare judeţ să se lupte pentru fonduri şi cred că pentru Suceava este bine că a debutat în acest mandat cu responsabilitatea de a conduce Consiliul pentru Dezvoltare Regională”. a spus Gheorghe Flutur.

Acesta a menţionat că în CRESC judeţul nostru are 4 voturi, al lui şi al primarilor de Suceava, Frasin şi Marginea.

În data de 30 iulie va avea loc prima şedinţă a CRESC în actuala formulă, cu o ordine de zi care conţine 26 de proiecte evaluate la 240 de milioane de euro, din care aproximativ 160 de milioane de euro ar trebui să reprezinte finanţare nerambursabilă.

Suceava are pe listă 6 proiecte, dar bani disponibili mai sunt, însă, doar 90 de milioane de euro. Autorităţile care au depus mai târziu proiecte riscă să nu mai obţină finanţare europeană până în 2013. CRESC este un organism format din 24 de membri, dintre care 12 reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi 12 ai mediului economico-social din regiune, iar ei vor evalua strategic lista cu cele 26 de proiecte depuse pe Axa 2.1 de finanţare din cadrul POR.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consilierul ieşean al lui Flutur, pregătit să faulteze Iaşiul pentru Suceava.
 Vizualizări articol: 1288 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Consilierul ieşean al lui Flutur, pregătit să faulteze Iaşiul pentru Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Xxx trimis de
(25 iul 2008, 12:55:59
Esti un mutant grohaitor! Securistule iesi in pelea mea la pensie!
2.   Atitudinea trimis de
(25 iul 2008, 12:57:41
Atitudinea domnului Lucian Fleiser este o manifestare a caracterului sau, urmeaza sa se convinga si cei ce l-au adus aici, important este ca in CRESC sunt 4 voturi din judet, mai ales in conditiile in care "orasul" Frasin este locul in care nu s-a intamplat nimic pana acum; problemele de infrastructura sunt extrem de grave, ele fiind agravate si mai mult de prezentele inundatii, iar posibilitati de-a face ceva numai din resurse proprii sunt nule! Cum a fost coordonata si sprijinita pana acum, timp de 16 ani, activitatea primarilor din Frasin de Presedintele Consiliului judetean si seful lor de partid, este o tema de reflectie pentru toti care pentru o perioada se afla in fruntea unor comunitati! Asta este una, dar foarte importanta, din cauzele care au determinat rezultatul negativ obtinut la alegeri, de domnul Marza.
3.   Ai grija cu cine te insotesti trimis de
(25 iul 2008, 13:22:19
D-le Flutur nu credeti ca ar fi timpul sa va ganditi si la noi, ar fi timpul sa lasati ceva bun in urma dumneavoastra.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei