Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 iul 2008 - Anul XIII, nr. 173 (3854)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


Şi occidentalii abuzează copiii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Oi fi eu un încuiat, dar nu înţelg nimic din corida; nu înţeleg şi pace. De fapt, ce înseamnă corida? Un taur este îndopat de tânăr cu furaje delicioase – visul rumegătoarelor - iar apoi este clădit în şedinţe de body-building, pentru a atinge perfecţiunea trupească. Şi toate astea cu ce scop? Pentru ca apoi să fie ucis în chinuri sub ploaia, ca de confeti, a olé-urilor mugite de mulţimea de spectatori, excitaţi de vederea sângelui. Sunt convins că taurul nu înţelege nimic din show-ul stupid la care ia parte, fără vrerea lui. Cu suliţele prăjindu-i grumazul, cu cârpa aia roşie amăgindu-l din stânga şi din dreapta, el aleargă buimac prin arenă, de parcă ar vrea să întrebe : „Ce-aveţi cu mine, bre băieţi, cu ce v-am greşit, că până ieri ne înţelegeam perfect?”

Întotdeauna l-am considerat pe toreador un fanfaron care-şi încheagă gloria din sânge proaspăt de animal; dovadă stând costumaţia lui de prost gust, cu zorzoane şi nailoane. Dar ceea ce am aflat de curând, cum că Michel Peniche - un puşti spaniol în vârstă de numai zece ani - e cel mai tânăr toreador profesionist din lume, depăşeşte orice închipuire. E drept, el luptă în America latină, mai precis în Peru, fiindcă legea spaniolă nu-i permite s-o facă în ţara natală, dar asta nu înseamnă tot abuzarea unui minor? Pe acolo, nu funcţăionează legile de protecţie a minorilor?

Ce discernământ poate avea acest copil şi ce adult va rezulta din el, când se joacă, încă de pe acum, cu sângele şi moartea? Sau spuneţi-mi ce diferenţă e între acest mititel şi unul trimis de părinţii lui să cerşească, în afara faptului că a cerşi e mult mai nevinovat şi mai puţin periculos decât a înfrunta un animal dotat cu coarne?

Şi când te gândeşti că unele vipuri planetare se ocupă cu strângerea de semnături, pentru ca o tradiţie măcelărească precum corida să nu fie interzisă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şi occidentalii abuzează copiii.
 Vizualizări articol: 1286 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 2 voturi
Şi occidentalii abuzează copiii4.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei