Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 iul 2008 - Anul XIII, nr. 158 (3839)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bacalaureat

Suceava, judeţul cu cea mai mare promovabilitate din ţară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prestaţia absolvenţilor de liceu din Suceava la prima sesiune de bacalaureat din acest an a plasat judeţul Suceava în fruntea clasamentului naţional, în ceea ce priveşte rata promovabilităţii.

Rezultate de excepţie şi o rată a promovabilităţii care trece de 98%, aşa au terminat absolvenţii de liceu examenul maturităţii din acest an.

6639 de concurenţi au susţinut bacalaureatul în această sesiune, iar 6532 au promovat examenul. Rata promovabilităţii la bacalaureat în judeţul Suceava este de 98,39%, potrivit datelor furnizate de către Inspectoratul Şcolar Suceava.

 

Note între 9 şi 10 pentru aproape 40% dintre candidaţii suceveni

Cei mai mulţi dintre absolvenţii de liceu au terminat bacalaureatul cu medii cuprinse între 8 şi 10. 2660 de absolvenţi de liceu, adică 40,72% dintre candidaţii prezenţi la examen, au terminat bacalaureatul cu medii de la 8 la 8,99. Pe poziţia imediat următoare, 2569 de concurenţi au medii cuprinse între 9 şi 9,99 (39,33% dintre candidaţii examinaţi).

Rezultate de la 7 la 7,99 au fost obţinute de 1143 de candidaţi, în timp ce alţi 155 de concurenţi au promovat bacalaureatul cu medii de la 6 la 6,99.

Cinci absolvenţi de liceu au reuşit să promoveze examenul cu media zece.

107 absolvenţi de liceu nu au reuşit să obţină minim media şase şi să promoveze examenul de bacalaureat, iar 113 candidaţi au pierdut examenul pentru că au absentat la una sau mai multe probe de concurs.

În centrele de testare din judeţ s-au înregistrat peste 1000 de contestaţii.

 

„Cei mai buni elevi intră în bacalaureat”, susţine Carcalete

Clasamentul întocmit de reprezentanţii Ministerului Educaţiei, înainte de rezolvarea contestaţiilor, plasează judeţul Suceava pe primul loc pe ţară în ceea ce priveşte cel mai mare număr al candidaţilor promovaţi la bacalaureat.

După Suceava, cu o promovabilitate de 98,39%, urmează absolvenţii de liceu din Constanţa, care au trecut de bacalaureat într-un procent de 97,24%, şi cei din Botoşani, unde promovabilitatea este de 96,69%.

Cele mai scăzute procentaje se înregistrează în judeţele Ilfov, 38,57%, Giurgiu, 39,71%, şi Braşov, 57,18%.

Inspectorul şcolar general Petru Carcalete a declarat că „rezultatele la bacalaureat ale absolvenţilor de liceu din Suceava demonstrează că la noi se face carte”. În acelaşi timp, Petru Carcalete a mai spus că „numărul elevilor de clasa a XII-a care nu au reuşit să intre în bacalaureat din cauza corigenţelor sau chiar pentru că au rămas repetenţi spune ceva”.

În opinia lui Carcalete, selecţia elevilor a fost făcută înainte de bacalaureat, iar cei slabi nu au reuşit să intre în examen. „La bacalaureat participă elevii buni, iar rezultatele spun asta”, a mai adăugat Carcalete.

O altă selecţie a elevilor este făcută chiar după absolvirea clasei a opta. „Deloc de neglijat este faptul că 37% dintre absolvenţii de clasa a opta nu ajung la liceu, ci merg la şcolile de arte şi meserii”, a mai declarat inspectorul general Carcalete.

Mâine se vor afişa rezultatele finale ale examenului de bacalaureat, după ce comisia de evaluare va analiza cele peste 1000 de contestaţii depuse de candidaţii suceveni.

Cei care nu au trecut examenul mai au o şansă în luna august, când MEdCT organizează o nouă sesiune a bacalaureatului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceava, judeţul cu cea mai mare promovabilitate din ţară.
 Vizualizări articol: 739 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Suceava, judeţul cu cea mai mare promovabilitate din ţară5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Despre BAC trimis de
( 8 iul 2008, 12:12:05
sa fim seriosi, rata de promovabilitate este uriasa in comparatie cu restul tarii.Cu siguranta la mijloc sunt si probleme necurate.Cine sa le vada oare ???
1.1  RE: Despre BAC trimis de
( 8 iul 2008, 12:32:08
pai, 220-250 RON de fiecare absolvent (cam asta e fondul de protocol), inmulteste cu nr de elevi la fiecare centru de examinare, sa vezi cam cat a pus in buzunar fiecare membru de comisie si ai sa vezi ca se putea lua numai 10 pe linie, nu "numai" un procent de promovabilitate amarat de 98%
1.2  RE: Despre BAC trimis de
( 8 iul 2008, 12:36:52
Se "confirma" calitatea coruptiei, a imposturii si a tot ceea extrem de nociv pentru educatie.Paradoxal, in Romania, acolo unde exista procent mic de promovabilitate se mai face educatie.In judetul Suceava doar se simuleaza....
1.3  RE: Despre BAC trimis de
( 8 iul 2008, 12:39:39
Lasati mai ca tot e bine ca mai suntem si la altceva pe primul loc in tara in afara de rachiu.Si cu aceasta ocazie am putea fi mandri ca aici la noi in Bucovina se imbina utilul cu placutul.
2.   Despre bac trimis de
( 8 iul 2008, 12:44:53
de ce acuzati fara sa aveti dovezi ,va pot spune ca si copilul meu a dat in acest an bacaulareatul si nu a dat bani de protocol si a obtinut media generala 8,59 .asa suntem noi romanii ne place sa scormonim in gunoaie ,ce a-ti fii vrut sa apara ca jumatate din elevi n-au luat bacaulareatul ?
2.1  RE: Despre bac trimis de
( 8 iul 2008, 13:48:52
tocmai de aia are media asta, daca cotiza, avea intre 9 si 10....
2.2  RE: Despre bac trimis de
( 8 iul 2008, 14:16:00
Sunt curios la ce facultate va merge fiul DORYEI si ce comentarii va face aceasta cand va vedea ca pe locurile de la buget sunt altii, care in liceu au fost mai "slabi" decat copilul ei dar care la BAC au luat note mai mari? Sau a luat in calcul si aceasta posibilitate si-l va da la o facultate particulara? "Copilul" va concura cu alte cateva mii de absolventi cu medii egale sau chiar mai mari si abia atunci "sa scormonim in gunoaie" sau sa ne fi dorit "ca jumatate din elevi n-au luat bacaulareatul ?"(sunt cuvintele DORYEI)
3.   MAFIA trimis de
( 8 iul 2008, 13:21:46
E cunoscuta coruptia la care apeleaza Carcalete pentru sponsorizarea PDL. Strange bani pentru campania din toamna..dar Bravo daca PNL si PSD dorm la umbra prostilor batrani.

Toate scolile cotizeaza la Carcalete..se strang bani de la elevi de la parinti..se vand posturile de conducere..dar suntem cei mai buni din tara.
4.   Bate campii... trimis de
( 8 iul 2008, 13:46:22
Bate campii, Carcalete. Sa prezinte o statistica privind promovabilitatea la clasele a 12-a. Nu este, cumva 100% sau fff aproape de acest procent? Unde este, atunci , acea "selectie" cu care vrea sa "abureasca"?.......

Despre faptul ca profesorii corectori ai lucrarilor scrise primesc o lista ( era sa spun cearsaf..) lunga, din partea mai marilor inspectoratului, in care sunt trecuti elevii de care trebuie avut "mare grija", ei bine, despre acele liste ( ajunse in fiecare centru de corectare) nu vorbeste nimic, "stimabilul".....
4.1  RE: Bate campii... trimis de
( 8 iul 2008, 17:21:29
eu nu am primit nici o lista
4.2  RE: Bate campii... trimis de
( 8 iul 2008, 17:25:42
las-o balta.stie toata lumea despre ce e vorba.nu are sens sa ne ascundem dupa degete.uuuff daca s-ar lua in considerare tot ceea ce stim
5.   Hai sa fim seriosi trimis de
( 8 iul 2008, 14:04:53
am dat si eu bacul acu vreo 3 ani...si stiu cum se face...imi aduc aminte si cand s-au afisat listele cu rezultatele: idiotii clasei, ca sa nu mai spun de ficioru lu dom iordache de la psd erau primii pe liste. pur si simplu tamptitii aia de care am ras 4 ani in liceu aveau note de la 9.80 in sus, putine erau notele date pe cinstite peste 9.5. cand un idiot care abia stie sa inmulteasca 2 matrici sau sa deriveze o functie elementara ia 9.85 la bac la mate(M1), aproape te intrebi cum de nu i'a remarcat profu potentialu' si nu l'a trimis la olimpiada...si te mai intalnesti cu cate o absolventa de la cnpr vezi doamne liceu cu pretentii care crede ca bacovia e o formatie rock....e oarecum justificat sa te intrebi cum naiba a trecut aia bacu?

ca sa nu mai zic de o toanta din bosanci care ne'a explicat noua cum a luat nota pe care a luat'o...."am invatat pe branci", ca de, prostu pana nu'i fudul!!!
6.   Sa fie examene de admitere, asa se invata! trimis de
( 8 iul 2008, 17:37:09
Da, este adevarat ca elevii nu mai vor sa invete, au cu totul alte preocupari! Trebuie de introdus neaparat examenul de admitere, mai ales la liceele si facultatile serioase, ca altfel, se ajunge ca in occident, unde nu se mai invata decit la strictul necesar... Vreau un liceu, o clasa unde sa fie copii silitori, pusi pe invatat! Daca se continua asa nu vom mai avea doctori ,profesori, bine pregatiti si vai de tara asta cu atitea puslamale!
7.   Viitorul copiilor trimis de
( 8 iul 2008, 17:37:53
mda, dragilor, cum a spus ieri foarte bine cineva, stricati viitorul copiilor daca continuati asa. Cum de un copil slab tare la carte, dar avind parintii "bazati" obtine note mai mari decit cineva care merita pe deplin? Cum e posibil asa ceva? Pai daca si prosti si destepti au note intre noua si zece, atunci de unde sa stie un potential angajator pe cine sa aleaga?
7.1  RE: Viitorul copiilor trimis de
( 8 iul 2008, 22:07:46
Ce conteaza viitorul copiilor, cand prezentul profilor e mai important. Stiu profi (am inteles ca-i diminutivul si de la profesori nu numai de la profitori) care se plangeau ca-s datori, iar acum, brusc, instantaneu, deodata, pleaca in Grecia sau Cipru si nu la munca ci in "sejour". Macar daca ar avea bunul simt sa nu se laude cum au "produs" acesti bani... PRODUS e termenul corect, asa fac si curvele banii, prostitu�ndu-se si cam pe aceleasi sume 1200-2800Ron/zi supraveghere + "simbria".

Macar de le-ar folosi la ceva excursia/"sejour"-ul.... Prietenii stiu de ce....
7.2  RE: Viitorul copiilor trimis de
( 8 iul 2008, 23:29:21
Dragul meu,

suma este prea mare.cred ca era 120-280 ron; nu uita ca cei care-si zic "profesori" se vind pe bani putini. Nici macar aici nu sint..."de lux"
7.3  RE: Viitorul copiilor trimis de
( 9 iul 2008, 22:11:31
Pe intelesul tuturor: UN SUPRAVEGHETOR A PRIMIT/PRODUS 12.000.000 - 28.000.000 LEI VECHI(ADICA 1200-2800 Ron)/ZI. Cine nu crede sa se intereseze printre elevi, parinti sau "intermediari". Aceste sume rezulta si din calculele facute de alti "postatori". Daca un elev a dat, in medie 200-250Ron pentru "protocol"(nu iau in calcul "contributiile" pentru "MARIREA" notei, "contributii" care au ajuns si la 1200EURO(ni)/loaza, dar care au avut alte "destinatii"), iar intr-o clasa au fost 20-30 de elevi....... Ca nu au ajuns/ramas toti banii la supravegetor e o alta problema... Prietenii stiu de ce...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei