Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 iul 2008 - Anul XIII, nr. 158 (3839)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Majorare de tarife

Analize cu 15% mai scumpe, pentru Spitalul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava plăteşte mai mult pentru analizele efectuate bolnavilor de către laboratorul Synevo, care funcţionează în incinta unităţii. Majorarea a fost aplicată din această lună, după ce conducerea spitalului şi cea a laboratorului au căzut de acord asupra noilor preţuri.

Laboratorul Synevo nu a mai operat modificări de tarife de 4 ani, dar în luna mai a solicitat majorarea cu 20% a preţurilor pentru analizele recoltate bolnavilor. După o serie de negocieri s-a stabilit ca creşterea să fie de 15% şi aplicată din luna iulie.

 

Salariile medicilor, dependente de numărul de analize recomandate 

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, dr. Doina Ganea Motan, a apreciat ieri că modificarea operată de Synevo este rezonabilă şi că nu va creşte cheltuielile unităţii. Medicul a explicat că încadrarea în buget va fi realizată cu ajutorul şefilor de secţie, care vor veghea ca analizele să fie recomandate cu mai mult simţ de răspundere, adică să se renunţe la cele care nu sunt absolut necesare pentru stabilirea unui diagnostic precis.

„Teoretic, nu vom plăti mai mult. Am cerut şefilor de secţie să facă un barem de analize obligatorii şi unul opţional, pentru situaţiile speciale, pe care să nu-l depăşească. Cred că medicii au înţeles că dacă nu ne încadrăm în cheltuieli nu mai avem cu ce plăti salariile”, a punctat dr. Doina Ganea Motan.

 

Tarife majorate şi la spitalele din Câmpulung şi Rădăuţi

Dr. Adrian Oprea, directorul laboratorului Synevo Suceava, a arătat că propunerea de ajustare a preţurilor a fost făcută în raport cu rata inflaţiei din perioada martie 2004 – aprilie 2008 şi a subliniat că tarifele avansate sunt cu mult sub preţurile maximale practicate de Casa de Asigurări de Sănătate. „Potrivit contractului încheiat în 2004 între Synevo şi Spitalul Judeţean de Urgenţă, preţurile trebuiau să rămână nemodificate timp de un an de la data încheierii contractului. În ciuda acestei prevederi, în ultimii patru ani care s-au scurs de la semnarea documentului, Synevo nu a operat niciodată modificări de tarife pentru serviciile prestate către spital”, a punctat medicul, adăugând că majorări de tarife au fost aplicate inclusiv la spitalele din Câmpulung Moldovenesc şi Rădăuţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Analize cu 15% mai scumpe, pentru Spitalul Suceava.
 Vizualizări articol: 1209 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Analize cu 15% mai scumpe, pentru Spitalul Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei