Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 iul 2008 - Anul XIII, nr. 158 (3839)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Există viaţă şi după…. Fotbal

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Am renunţat să mai scriu şi episodul al treilea al concluziilor, de după Euro, pentru simplul motiv că acolo îmi propusesem să vorbesc despre cei mai slabi dintre toţi cei prezenţi în teren, în frunte cu catastrofa absolută, Tamaş. M-a scutit însă de acest efort „Gazeta Sporturilor” care acum câteva zile a scris clar despre prăbuşirea cotaţiilor românilor pe piaţa transferurilor, după ce au etalat jocul acela care ne-a îmbolnăvit pe toţi. Sunt însă curios cine l-ar angaja pe Piţurcă. Şi pe cât. Da, pe Piţurcă ăsta care, în sfârşit, face prima chestie cu adevărat deşteaptă: se ascunde cu totul. Nu conferinţă de presă, nu apariţii TV, nimic, ci pur şi simplu e dat dispărut. Nu s-ar putea permanentiza starea asta?

Revenit în ţară după o traversare a Europei la volan, am constatat că în afară de un meci bizar, Rubin Kazan – Krylia Sovetov, pe cele 4 canale de sport nu a fost pic de fotbal (excluzând reluările unor meciuri care au doar rolul de a umple grila unor televiziuni oarecum de sport). Ceea ce nu înseamnă că am suferit în vreun fel. Spectacolul sportiv este la el acasă cel puţin cât timp durează Turul Franţei, abia pornit sâmbătă, adică preţ de vreo trei săptămâni.

Numai că week-end-ul ultim ne-a mai adus şi altceva: o cursă demenţială de Formula 1, de la Silverstone, dar şi finalele de la Wimbledon, dintre care cea masculină a fost halucinantă în fiecare secundă din cele mai bine de… 7 ore!, dintre care vreo două şi jumătate meciul a fost întrerupt din cauza ploii. Aceeaşi ploaie, cred, care zăpăcise şi Formula 1 niţeluş mai devreme, de-am ajuns să fim martorii unui record mondial de neegalat: Felipe Massa a ieşit de pe pistă de nu mai puţin de 6 ori, revenind după fiecare tete-a-quene, şi încheind cursa, e drept că ultimul, adică al 13-lea, că doar atâţia din 20 au terminat-o! Victoria lui Hamilton a fost perfect justificată, favoritul meu la titlu dovedindu-se cu adevărat un mare pilot.

Revenind la Wimbledon, trebuie spus că acest fabulos meci dintre Federer şi Nadal a fost, sunt sigur, cel mai spectaculos din istoria turneului. Iar finalul, cu un Federer trist dar demn şi, paradoxal, dând dovadă de umor, şi cu un Nadal care nu se mai sătura de pozat cu trofeul în toate poziţiile, inclusiv cu o toartă între dinţi, parcă verificându-i autenticitatea, a fost o altă nebunie. Există, zău, sportivi care merită interes. Cel puţin atunci când fotbalul e în vacanţă. Iar la noi e cam mereu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Există viaţă şi după…. Fotbal.
 Vizualizări articol: 1193 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Există viaţă şi după…. Fotbal0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei