Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 iul 2008 - Anul XIII, nr. 158 (3839)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Proiect aprobat

Centru social pentru tinerii care au părăsit sistemul de protecţie a copilului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Gura Humorului va fi deschis un centru pentru tinerii care au părăsit sistemul de protecţie a copilului şi care încă nu şi-au găsit un loc de muncă, o locuinţă. Acest centru va deveni funcţional prin reabilitarea clădirii în care a funcţionat Centrul de Plasament „George Sidorovici” Gura Humorului şi va avea o capacitate de 40 de locuri. Tinerii vor putea locui în acest centru cel mult trei ani.

 

300.000 de euro de la Banca Mondială

Prevenirea excluderii sociale a tinerilor care părăsesc sistemul de protecţie a copilului, prin asigurarea de găzduire pe o perioadă determinată de timp, cel mult trei ani, este posibilă pe baza unui proiect realizat de către specialiştii din cadrul Compartimentului Proiecte de Finanţare Externă din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava.

Valoarea totala a proiectului este de aproximativ 500.000 de euro, din care aproape 300.000 de euro au fost solicitaţi şi obţinuţi de la Banca Mondială prin Ministerul Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei, iar 194.683 euro provin din contribuţia locală a Consiliului Judeţean Suceava.

„Proiectul se va derula pe o perioadă de 18 luni şi va contribui la diminuarea tendinţei de excludere a cestor tineri din societate”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Protecţiei Copilului, Nicoleta Lenţa.

 

Adăpost şi hrană, maxim trei ani

Prin acest proiect, tinerilor li se vor oferi servicii de consiliere socio-profesională şi psihologică (orientare profesională, informare, educaţie civică) şi pentru sănătate (dezvoltarea deprinderilor de viaţă independentă, autonomă). Tinerii vor avea adăpost şi hrană pe o perioadă de maxim trei ani, până ce depăşesc criza post-instituţională, întrucât de cele mai multe ori costurile pentru chirie şi hrană depăşesc salariul minim garantat de care dispun aceştia la începutul angajării. „La nivelul judeţului Suceava, prin implementarea acestui proiect, se va realiza diversificarea şi profesionalizarea serviciilor locale prin deschiderea primului centru social cu destinaţie multifuncţională şi a cabinetelor de consiliere în cadrul comunităţii. Acestea vor oferi servicii de specialitate, activităţi specifice unui trai autonom şi pentru deprinderi de viaţă independente beneficiarilor centrului în perioada cât vor fi găzduiţi aici”, a completat Nicoleta Lenţa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Centru social pentru tinerii care au părăsit sistemul de protecţie a copilului.
 Vizualizări articol: 1082 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Centru social pentru tinerii care au părăsit sistemul de protecţie a copilului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Incurajare la lene trimis de
( 8 iul 2008, 11:58:33
Nu stiu daca aceasta masura este dintre cele mai recomandate,deoarece in acesti trei ani in care nu au , din nou , nici o grija privind ziua de maine , este doar o alta incurajare la lene a acestor tineri , sanatosi si buni de munca . Sper sa nu devina acest loc ,un cuib de infractori , stiindu-se prea bine ca majoritatea dintre ei , din lipsa de activitate se apuca si fac tot felul de prostii, folosesc un limbaj trivial si multe altele. Sunt alti tineri din familii,de la tara sau de la oras ,care lucreaza efectiv si isi castiga existenta, pe cand tinerii din centrele de institutionalizare sunt niste lenesi , care isi plang de mila , nefacand nimic sa-si imbunatateasca situatia , cu toate ca sunt majori si cu drepturi depline.
2.   Bani aruncati pt cei de la protectia copilului trimis de
( 8 iul 2008, 12:27:50
aia necajiti merita atentie dar e mai rau ca primesc parte din bani prin salarii aia care cica lucreaza acolo si stau la stat degeaba,bani irositi,sa se faca benevol nu platiti,ca a tunat si s-a adunat acolo
2.1  RE: Bani aruncati pt cei de la protectia copilului trimis de
( 8 iul 2008, 12:59:09
cin' te-a suparat mama? ia spune ce ti-au facut miseii ?

ps: stai linistit ca majoritatea din ei isi fac treaba profesionist ..nu aici se arunca banii ..si crede-ma salarile sunt miciwinking

ps2: ..stii tu proverbul ala cu grija altuia... ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei