Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 iul 2008 - Anul XIII, nr. 155 (3836)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Final

Bacalaureat fără nici un candidat eliminat din examen

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prima sesiune a examenului de bacalaureat din acest an s-a derulat fără incidente, şi nici un candidat, din cei peste 6000 de concurenţi înscrişi, nu a fost eliminat din concurs pentru fraudă.

Dacă în alte judeţe ale ţării, zeci de absolvenţi de liceu au pierdut şansa de a obţine şi o diplomă de bacalaureat pentru că au fost prinşi copiind şi au fost eliminaţi din examen, în judeţul Suceava doar absenţii şi nepromovaţii sunt cei care vor trebui să susţină bacalaureatul în sesiunile viitoare.

Aproape 200 de concurenţi au pierdut această sesiune a examenului de bacalaureat fiindcă au absentat la una dintre probele de examen, iar cei mai mulţi dintre aceştia, 114, au lipsit chiar de la prima testare, cea orală la limba şi literatura română.

Probele orale au însumat cel mai mare număr de candidaţi absenţi, şi de la cea de-a doua testare, cea orală la o limbă modernă, au lipsit 52 de candidaţi. În lista absolvenţilor care au ratat această sesiune de bacalaureat se mai adaugă deocamdată, până la afişarea rezultatelor de la probele scrise, şase concurenţi nepromovaţi la probele orale, care au fost eliminatorii.

 

O nouă sesiune, în luna august

Sâmbătă, candidaţii la bacalaureat vor afla notele pe care le-au obţinut la examen. Tot sâmbătă, concurenţii care nu sunt mulţumiţi de rezultate au posibilitatea ca între orele 16:00 şi 20:00 să-şi depună contestaţii.

Concurenţii nepromovaţi vor avea posibilitatea să dea încă o dată în acest an examenul de bacalaureat, în cea de-a doua sesiune, care va debuta pe 18 august.

Înscrierile pentru a doua sesiune a bacalaureatului se vor face între 14 şi 18 iulie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bacalaureat fără nici un candidat eliminat din examen.
 Vizualizări articol: 653 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Bacalaureat fără nici un candidat eliminat din examen3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Curiozitate trimis de
( 4 iul 2008, 12:56:01
Tare as fi curios sa aflu care este media mediilor tuturor absolventilor de liceu din judet si as fi si mai curios sa o compar cu media mediilor de la bacalaureat ale acelorasi absolventi. Cu siguranta va reiesi ca media de la bac este (mult) mai mare decat media de absolvire si la fel de sigur e ca diferenta are ca unitate de masura sfanta moneda europeana.
2.   Spiritul de gasca trimis de
( 4 iul 2008, 22:36:19
Foarte interesant... Peste 350 de accesari ale articolului si doar un singur comentariu! Ia sa vedem! Au accesat articolul profesori de liceu si membri ai comisiilor de bac, ar fi culmea sa aiba veo pozitie, doar nu vreti sa spuna cat au bagat in buzunare pentru acoperirea fraudelor. Au accesat articolul, majoritar, parinti ai absolventilor de liceu. Ar fi culmea sa aiba vreo pozitie, sa recunoasca (pardon!) ca au cotizat pentru viitorul luminos al odraslelor lor. Au accesat articolul absolventi de liceu. Ar fi culmea sa aiba vreo pozitie, sa recunoasca (pardon!) ca au platit pentru a fi mai destepti decat sunt. Au accesat articolul asistenti, lectori, conferentiari, profesori universitari. Ar fi culmea sa recunoasca (pardon!) ca le convine MAREA MAGARIE A BACULUI ROMANESC, altfel cum sa-si mai umple catedrele pentru stralucita si mai ales poleita lor cariera universitara!
3.   Din epoca comunista trimis de
( 5 iul 2008, 01:20:44
ce noroc pe cei care-si dau acum bacul...cum sa ne comparam cei din vechiul regim cu ei??? atunci nu erau atatea note de zece chiar daca se invata...traim in ROMANIA DEMOCRATA!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei