Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 iul 2008 - Anul XIII, nr. 155 (3836)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Ultimul drum

Adio, Mirela!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Lacrimi de durere şi o întrebare: „De ce?”. Ziarista Mirela Rusu a fost condusă ieri, 3 iulie, pe ultimul drum. A plecat discret, aşa cum şi-a trăit şi viaţa pe acest pământ. La doar 40 de ani ne-a spus adio.

Pentru cei prezenţi la înmormântarea Mirelei (rude, prieteni, colegi de presă, colegi de la Primăria Rădăuţi), sunetul pământului aruncat pe capacul sicriului a fost greu de suportat. Parcă era un vis. Oamenilor nu le venea să creadă că Mirela nu mai este. A fost ultima ei călătorie alături de cei dragi, pe acest pământ.

 

„Mirela este fericită”

Slujba de înmormântare a fost oficiată de un preot catolic, care a spus în faţa familiei îndurerate: „să o încredinţăm Domnului pe sora noastră, să o primească în pacea sa”, „să ne mângâiem unii pe alţii prin credinţa în Cristos”.

Cimitirul „Pacea” era ieri un loc al durerii, al tristeţii. Îl însufleţeau doar vorbele frumoase pe care le rosteau oamenii despre Mirela: „N-am cunoscut alt om cu atâta nobleţe sufletească ca Mirela”, a spus Carmen Veronica Steiciuc, sau „De ce să părăsească această viaţă când avea o familie frumoasă, un copil care are atât anevoie de mamă, proiecte în care a pus atâta suflet... De ce?”, s-a întrebat o altă colegă de-a Mirelei din Primăria rădăuţeană.

La căpătâiul Mirelei au stat mereu, cu chipurile împietrite de durere, soţul ei, ziaristul Victor Rusu, care le-a destăinuit prietenilor apropiaţi că „Mirela este fericită acum, doar noi, cei rămaşi, suntem trişti”, tatăl Mirelei, care îi cerea fiicei să-l ia şi pe el cu ea în lumea „nevăzută”, rude apropiate, prieteni.

 

Moarte fulgerătoare

Ziarista Mirela Rusu a murit fulgerător marţi, 1 iulie, la Spitalul din Suceava, unde a fost internată timp de câteva ore, după  i s-a făcut rău.

Mirela Rusu, soţia ziaristului Victor T. Rusu, a părăsit această lume la doar 40 de ani şi a lăsat în urmă o fetiţă în vârstă de şapte ani.

A intrat în lumea presei în anul 1996, ca redactor al „Monitorului de Suceava”, unde a profesat până în anul 1998. Şi-a urmat traseul profesional la Radio TOP 91, unde a activat în perioada 1999-2000. S-a căsătorit cu ziaristul Victor T. Rusu în anul 2000 şi au lansat împreună revista „7 zile bucovinene”. Din anul 2003, Mirela a fost numită ofiţer relaţii publice în cadrul Primăriei Rădăuţi, unde a profesat până în prezent.

 

Rămas bun

Regrete, lacrimi, coroane de flori, chipuri împietrite de durere. Pentru câteva zeci de minute timpul parcă a stat în loc. Mirela Rusu era în gândurile şi sufletul tuturor. I-au adus un ultim omagiu fostul Primar al Municipiului Rădăuţi, Mihai Frunză, jurnalistul Sorin Avram, împreună cu echipa de la Radio Top 91 Suceava şi Rădăuţi, foşti şi actuali jurnalişti din mass media suceveană şi rădăuţeană, maestrul Mihai Pînzaru PIM, jurnalistul Romică Istrate, artistul fotograf Valentin Moscaliuc, colegi din Primăria Rădăuţi.

 

 

Mirela este şi va fi...

„O cunosc pe Mirela de o seamă de ani şi, spre deosebire de alţii, din fericire puţini, pe care nu-i pot numi tocmai pentru că sunt anonimi, o cunosc bine ca trăitor al avatarurilor profesionale comune. Vorbim uneori la telefon, atunci când timpul ne îngăduie şi mai ales când e să ne cerem unul celuilalt sfaturi pentru mai binele altora. Îi păstrez numărul pe telefonul mobil şi, de-acum încolo, de voi simţi nevoia să vorbesc cu un înger, o voi suna pe Mirela. Orbitor destin, până la urmă, cu Victor corp, Mirela aripa stângă şi ai lor îngeri pământeni, aripa dreaptă...”

(Corneliu Monoranu, mesaj postat pe site-ul www.monitorulsv.ro )

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Adio, Mirela!.
 Vizualizări articol: 1158 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 12 voturi
Adio, Mirela!4.8512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Dumnezeu sa o ierte! trimis de
( 4 iul 2008, 18:07:23
Sa ii fie tarana usoara!
2.   DUMNEZEU SA AIBA GRIJA DE FETITA TA trimis de
( 4 iul 2008, 19:11:22
DUMNEZEU SA TE IERTE ! tu vei veghea de acolo de unde esti asupra fetitei tale.IN CONTINUARE VE TI FI IMPREUNA ASA CUM ATI FOST MEREU PE LUMEA ASTA.TU MIRELA VEI VEGHEA ASUPRA EI MEREU DE ACOLO .
3.   Sincere condoleante trimis de
( 4 iul 2008, 22:44:08
Sincere condoleante familiei Mirelei, din partea profesorilor din Scoala cu clasele I-VIII nr.8 Suceava, care ii vor pastra o frumoasa si vie amintire pentru ceea ce a fost pentru noi, un copil minunat care s-a implinit frumos in viata si in cariera. Suntem nespus de tristi ca ne pleaca prea repede fostii elevi intr-o alta lume...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei