Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 iul 2008 - Anul XIII, nr. 155 (3836)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nicolăescu: Dacă statul merge spre măsuri populiste, obiectivul de a fi în zona euro se îndepărtează

Vineri, 4 Iulie 2008 (19:02:45)

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a cerut, vineri, într-o conferinţă de presă, liderilor politici să nu facă "promisiuni demagogice" în contextul creşterii preţurilor, avertizând că "dacă statul se duce spre măsuri populiste, obiectivul istoric al României de a fi în zona euro se îndepărtează".
  "Este o creştere generală în întreaga lume, inclusiv în ţările membre ale Uniunii Europene şi ar trebui să vedem acum care sunt posibilităţile reale ale României de a se proteja de aceste creşteri de preţuri, dacă ele există. În România este economie de piaţă, preţurile sunt libere, se formează prin cerere şi ofertă, României îi este interzis să facă imixtiuni în modul de formare a preţurilor", a spus Nicolăescu, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Acesta a subliniat că obiectivul României pe termen lung este să intre în zona de aderare la euro, însă pentru aceasta trebuie să respecte prevederile tratatului de la Maastricht, în care sunt stabiliţi indicatori macroeconomici, valori, modul cum evoluează indicatorii macroeconomici.

"Numai după ce reuşim să consolidăm aceşti indicatori, putem spune că avem dreptul să intrăm în zona euro şi România să treacă la moneda euro. (...) Dacă statul se duce spre măsuri populiste, demagogice, cum aţi văzut unii lideri, obiectivul istoric al României de a fi în zona euro se îndepărtează. Cred e nevoie de solidaritate a clasei politice pentru a menţine indicatorii în limite fireşti. Orice creştere necontrolată a salariilor, orice derapaj pe deficitul bugetar, orice dezechilibru pe indicatorii macroeconomici creşte inflaţia, iar orizontul de aderare la zona euro se duce departe", a declarat Nicolăescu.

Ministrul a vorbit despre responsabilitatea clasei politice privind viitorul României, în contextul creşterii preţurilor la nivel mondial şi a spus că, în privinţa preţurilor, este nevoie de prudenţă în toate acţiunile pe care România le va face în viitor.

El a adăugat că în acest context de creştere accentuată a preţurilor, statul trebuie să protejeze categoriile defavorizate prin ajutoare, precum compensaţia bănească pentru creşterile de preţ la gaz, aprobată în ultima şedinţă de Guvern.

"Rog toată clasa politică să dea dovadă de înţelepciune şi responsabilitate şi să nu escaladeze cu promisiuni demagogice, electorale, nejustificate, nesusţinute de economie, pentru a nu bulversa acest obiectiv al nostru (aderarea la zona euro - n.r.)", a conchis el.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nicolăescu: Dacă statul merge spre măsuri populiste, obiectivul de a fi în zona euro se îndepărtează.
 Vizualizări articol: 620 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nicolăescu: Dacă statul merge spre măsuri populiste, obiectivul de a fi în zona euro se îndepărtează0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei