Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 iul 2008 - Anul XIII, nr. 155 (3836)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


Abatorul NATO

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mă uit la şirul numelor şi la fotografiile românilor căsăpiţi în misiunile NATO din Iraq şi din Afganistan; băieţi tineri, care beneficiază de consolări post-mortem de două parale bucata. Au fost înaintaţi în grad militar (ce ţanţoş trebuie să se plimbe cu noile trese, pe lumea cealaltă!), iar unul a dat realmente lovitura, fiind omagiat de însuşi Bush, care l-a lăudat într-un discurs oficial şi i-a dat şi o tinichea văduvei îndurerate. Mare chestie, generos individ mai e şi nea Bush! Totuşi, ceva mai la obiect mi s-a părut intervenţia unui om de afaceri gălăţean, care a oferit un apartament unei văduve de război, rămase cu doi copii care mor de foame.

Bineînţeles, cum se întâmplă lucrurile de la George Coşbuc încoace, oficialităţile nu se abţin să facă nişte trăncăneală despre patriotismul de care au dat dovadă militarii respectivi, culminând cu sacrificiul lor suprem. Cu toată compasiunea pentru cei dispăruţi, nu poţi să nu te întrebi, dacă eşti normal la tărtăcuţă: care patriotism, Mărioară? Patriotismul care i-a făcut să se ducă acolo unde moartea îşi plimbă nurii – pe spinări de rachete şi de obuz - cu şapte coase la subsuoară?

Aiurea, patriotism! Pe cei în cauză şi pe alţii asemenea lor nu patriotismul le-a dat ghes în locurile cu fierbinţeli ale planetei, ci sărăcia noastră cea de toate zilele. NATO plăteşte rezonabil carnea de tun în viu, şi fiecare înrolat speră să nu cadă pe el pocinogul fatal. Cu toţii au familii grele de dus în spate, cu toţii nădăjduiesc să-şi ridice o casă, să-şi zidească o situaţie, să-şi cumpere un porc, să-şi educe mai de doamne ajută copilaşii. E aceeaşi situaţie ca în America, unde carnea de tun cu destinaţia Iraq e şi ea momită, înainte de a fi ambalată, cu fel de fel de avantaje, începând cu gratuitatea studiilor universitare, dacă soldaţii scapă cu viaţă.

Când o să aud măcar o pildă a unui soldat român înrolat pentru abatoarele Iraqului, care să fie fecior de bani gata, atunci voi fi gata să recunosc pe loc cuvântul „Patriotism”. Până atunci, Bush îşi poate economisi liniştit tinichelele.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Abatorul NATO.
 Vizualizări articol: 1168 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Abatorul NATO5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Un comentariu bun trimis de
( 4 iul 2008, 19:41:45
Ca sa nu mai vorbim de presa noastra care se intrece in elogii pentru cel mort la datorie. Care DATORIE!!??Mort in misiune mi s-ar parea cel mai corect spus ,unde mai pui ca nu i-a trimis nimeni cu forta acolo, ba se mai spune ca se da si spaga ca sa se plece acolo ca ,de ,salariile sant bune .Dle Mihuleac daca dubluW Bush va citeste articolul nu va vad bine.
2.   O parere trimis de
( 4 iul 2008, 20:18:55
Pai, sai-i lasam pe talibani, pe fundamentalisti, pe osama si ai lui sa faca ce vor cu globul pamantesc....Noi nu traim pe planeta asta, nici macar in Europa, inghitita incet dar sigur de islam...Las' sa moara numai canadienii, olandezii, italienii, americanii, polonezii etc Suntem acum toti intr-o barca, lumea e un sat mare, nu mai tine ca vrem drepturi dar nu avem datorii.... E pacat de cine moare in Afganistan, tot asa cum e pacat de omul injunghiat la betie sau calcat de un sofer betiv din Suceava. Dar parca e ceva mai onorabil sa-ti dai viata ca ostas.
3.   X trimis de
( 5 iul 2008, 09:48:38
O regula de aur gand alegi viata de soldat e aceeia ca soldati trebuie sa moara.Ca nu au ales aceasta viata sa faca curat in grajduri si sa adape caii.Si aceia au plecat voluntari in Afganistan.Dar de acum s-a schimbat daca pleaca unitatea pleaca obligat toti.Asa si trebuie, ne trebuie soldati nu motani

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei