Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 iul 2008 - Anul XIII, nr. 154 (3835)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Zilele Sucevei

Un an mai bun pentru Complexul Muzeal Bucovina

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Directorul general al Complexului Muzeal Bucovina Suceava, Constantin-Emil Ursu, a prezentat ieri, într-o conferinţă de presă, câteva date statistice cu privire la manifestările organizate de instituţia muzeală suceveană sub cupola Zilelor Sucevei, care s-au desfăşurat săptămâna trecută.

 

3.956 de vizitatori la Târgul de Sânziene

El a declarat că la Târgul de Sânziene, ajuns în acest an la cea de-a IV-a ediţie, atât participarea meşterilor, cât şi cea a publicului a fost mai bună decât anul trecut.

Faţă de ediţia 2007, când la târg au fost prezenţi 34 de meşteri populari, la ediţia din acest an numărul acestora a fost de 41.

Totodată, publicul, care a vizitat târgul pe parcursul celor trei zile de desfăşurare, a fost mai numeros, înregistrându-se un număr de 3.956 de vizitatori în acest an, faţă de 3.304, câţi au fost în anul precedent.

În privinţa concertului susţinut în seara de 29 iunie în Cetatea de Scaun a Sucevei de trupa „Odyssey”, numărul de participanţi, public cu precădere tânăr (90% sub vârsta de 25 de ani) a fost de 312 persoane.

 

În fiecare lună, în Cetatea de Scaun, un concert muzical pentru tineri

Constantin-Emil Ursu a subliniat faptul că pentru sezonul estival 2008 „ne propunem ca în fiecare lună, în Cetatea de Scaun, să aibă loc un concert muzical pentru generaţia tânără”.

„Sperăm - a precizat el - ca în acest fel, pe de o parte, să apropiem tinerii de monument, iar pe de altă parte să oferim un nou punct de divertisment”.

Fiind vorba de lunile iulie, august şi septembrie, el a precizat că luna august va fi, cu siguranţă, mai încărcată decât celelalte, dacă ţinem cont de faptul că la Târgul Naţional al Meşterilor Populari, care se va desfăşura în primele trei zile ale lunii, a fost invitat să susţină un spectacol Dinu Iancu Sălăjanu, iar în intervalul 11-17 august, când va avea loc Festivalul de Artă Medievală „Ştefan cel Mare”, pe lângă recitalurile de muzică folk din program, Cetatea de Scaun va găzdui, în paralel, Festivalul de Muzică Folk „La Suceava în cetate”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un an mai bun pentru Complexul Muzeal Bucovina.
 Vizualizări articol: 976 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Un an mai bun pentru Complexul Muzeal Bucovina5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Felicitari trimis de
( 3 iul 2008, 12:41:45
Din toata inima felicitari pentru domnul director Emil Ursu pentru tot ceea ce face in calitate de manager al unei importante institutii de cultura, Complexul Muzeal Bucovina, care isi face tot mai mult simtita prezenta in viata comunitatii.

Aceleasi felicitari si pentru domnul Cosovan care ne tine la curent cu tot ceea ce se intampla pe plan cultural in orasul nostru.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei