Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 iun 2008 - Anul XIII, nr. 145 (3826)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Oraş mai liniştit

Furturile din Rădăuţi, în scădere după închiderea bandei de infractori minori

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un oraş mai liniştit. De la începutul acestui an, odată cu condamnarea şi internarea într-un centru de reeducare a ultimilor doi minori din grupul celor patru tineri care transformaseră furturile într-un mod de viaţă, municipiul Rădăuţi a devenit o localitate unde spargerile de maşini şi locuinţe au devenit aproape o raritate.

Datele statistice ale poliţiei spun totul în acest sens. Cei patru minori infractori care deveniseră clienţi aproape zilnici ai Poliţiei municipiului Rădăuţi (Marcu Prinţ, Adrian Pocreaţă, Robert Linu şi Adrian Beghean), au adunat, în perioada 2005-2007, nu mai puţin de 169 de infracţiuni, comise în oraş şi în câteva comune limitrofe.

Furturi din maşini şi societăţi comerciale, din buzunare, şi câteva tâlhării, toate deveniseră specialitatea celor patru, care adesea aveau şi alţi complici, de obicei tot din rândul tinerilor.

Cei patru, care şi-au început activitatea infracţională înainte de vârsta de 14 ani, unul chiar de la 12 ani, ajunseseră să deţină monopolul furturilor din Rădăuţi. De exemplu, din totalul de 114 furturi din autoturisme comise în perioada 2005-2007 în Rădăuţi şi localităţile arondate, 109 i-au avut printre autori pe aceşti minori, care acţionau atât în grup, cât şi individual.

Aceeaşi situaţie este valabilă şi în privinţa furturilor din societăţi comerciale, din 49 de cazuri rezolvate în cei doi ani, 47 aparţinându-le acestor minori.

 

Poliţiştii se ocupă acum de cauzele mai vechi

Odată cu începutul acestui an, după ce toţi cei patru au ajuns, prin condamnări judecătoreşti, la Centrul de Reeducare de la Târgu-Ocna (cu regim de detenţie asemănător cu cel din penitenciar), judiciariştii de la Biroul de Investigaţii Criminale al Poliţiei din Rădăuţi au mai contabilizat, în mai bine de şase luni, doar 15 furturi, 11 din autoturisme şi patru din societăţi comerciale.

„După ce am scăpat de aceşti minori care ne-au creat atâtea şi atâtea probleme, am putut să ne dedicăm timpul şi cauzelor mai vechi, rămase cu autori necunoscuţi. Am reuşit să rezolvăm 72 de dosare penale rămase cu autori necunoscuţi, dintre care 28 vechi de câţiva ani”, a explicat comisarul Constantin Alistar, adjunctul şefului Poliţiei municipiului Rădăuţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Furturile din Rădăuţi, în scădere după închiderea bandei de infractori minori.
 Vizualizări articol: 1183 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Furturile din Rădăuţi, în scădere după închiderea bandei de infractori minori0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Un oras linistit? trimis de
(23 iun 2008, 15:27:20
N-as crede! A castigat Olarian cel care, ca sa va aduc aminte ce zicea un nou presedinte de consiliu judetean - a pus plasme in centru ca sa vada radauteni meciurile si aduce doua echipe de fotbal sa joare pe arena din Radauti. Un om gospodar.- Si cu acest "gospodar" care ameninta politisti si bate copii contracandidatilor Radautiul va devenii mosia sa. si atunci vom vedea cat de "linistit" va fi orasul in care politia nu va putea face nimic. Bafta radautenilor!
2.   Sclav trimis de
(23 iun 2008, 20:21:42
Bai autor de nimic ce esti, chiar nu mai ai ce scrie incat ai inceput sa pupi in cour militzienii, ca ce mari si tari sunt ei? ia-tzi un job la care sa te si pricepi si sa muncesti cu demnitate...cam greu nu? impusca-te mai bine!
3.   Are dreptate mohican trimis de
(24 iun 2008, 00:37:00
OLAREAN O SA STAPANEASCA ACUM ORASUL IN ADEVARATUL SENS AL CUVANTULUI SI SINCER NU STIU DACA ACEST PRIMAR VA ADUCE LUCRURI BUNE AVAND IN VEDERE ISPRAVELE SALE....SA DEA DUMNEZEU!
4.   Inteligentilor trimis de
(24 iun 2008, 07:54:51
nui mai plangeti atata ''frunzele si vreascurile alea obosite din primarie'' ca au avut ele grija sa-si traga apa la moara lor, doar nu io fi lasat lui olarean cascavalul. Cat despre acesta la cat are psd-ul majoritate in primarie nu-l vad prea bine. Acum au timp mai mult; costel pt pacanele, misu pt un sprit, altii pt concedii prin strainatatii, dar pe banii lor nu a radautenilor. Va rog sa ma scuzati...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei