Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 iun 2008 - Anul XIII, nr. 145 (3826)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ancheta continuă

„Bancherul din Rădăuţi” a avut cel puţin un complice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Anchetatorii delapidării de la Banca Transilvania –filiala Rădăuţi cred că Radu Cozaciuc, tânărul de 30 de ani arestat preventiv la sfârşitul săptămânii trecute pentru că ar fi golit trei bancomate ale unităţii bancare la care lucra, a avut cel puţin un complice. Această variantă a anchetatorilor este susţinută, de altfel, şi de tatăl tânărului arestat, Gheorghe Cozaciuc, care, încă de la începutul scandalului, a declarat că în spatele fiului său ar fi şi alte persoane.

Motivul principal pentru care organele de anchetă cred că Radu Cozaciuc, administrator reţea ATM-uri la Banca Transilvania din Rădăuţi, a avut cel puţin un complice este acela că operaţiunile de alimentare a cardurilor nu sunt făcute de o singură persoană, regulile în această privinţă fiind foarte stricte. În consecinţă, de golirea sistematică a celor trei bancomate ar fi trebuit să aibă cunoştinţă cel puţin încă o persoană, al cărei nume, deocamdată, nu este cunoscut.

Este greu de crezut, şi în acest caz ar fi vorba de o neglijenţă gravă a băncii, că Radu Cozaciuc făcea singur alimentarea bancomatelor, în condiţiile în care aceste operaţiuni se fac în prezenţa mai multor persoane din cadrul unităţii bancare.   

Interesantă este şi declaraţia dată de Cozaciuc în faţa judecătorilor rădăuţeni, cu puţin timp înainte de a fi arestat preventiv şi încarcerat în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Deşi în timpul audierilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, tânărul nu a vrut să declare nimic legat despre delapidarea celor aproximativ 200.000 de lei, neprecizând, însă, nici că nu ar fi nevinovat, câteva ore mai târziu, Radu Cozaciuc le-a recunoscut judecătorilor că a furat o parte din aceşti bani, fără a preciza de ce sumă este vorba. Totuşi, „bancherul” din Rădăuţi a mărturisit că prejudiciul care i se pune în cârcă este prea mare şi că va dovedi acest lucru pe parcursul anchetei.

Cozaciuc a precizat că va veni cu mai multe amănunte în perioada următoare.

 

Prejudiciul a crescut la circa 260.000 de lei

Dacă săptămâna trecută Banca Transilvania a remis un comunicat de presă prin care anunţa faptul că din două bancomate ale unităţii au fost furaţi nu mai puţin de 192.425 de lei, surse din rândul anchetatorilor ne-au declarat că valoarea prejudiciului a ajuns la aproximativ 260.000 de lei, după ce s-a găsit şi cel de-al treilea bancomat „spart”.

Din informaţiile noastre, Radu Cozaciuc a făcut recurs împotriva deciziei Judecătoriei Rădăuţi de a fi arestat preventiv, urmând a afla în aceste zile dacă va ieşi din spatele gratiilor sau va rămâne în continuare în beciurile poliţiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Bancherul din Rădăuţi” a avut cel puţin un complice.
 Vizualizări articol: 3359 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.2 din 5 voturi
„Bancherul din Rădăuţi” a avut cel puţin un complice3.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nu e nici o surpriza trimis de
(23 iun 2008, 12:09:18
Promovarea permanenta a tinerilor neexperimentati are si astfel de consecinte !
2.   Parere trimis de
(23 iun 2008, 12:18:27
corect! mai ales cand angajarile se fac dupa acelasi tipar doi trei mai buni de la alte banci iar restul pe atentii.normal ar fi sa raspunda si cei care l-au recrutat cu ghilimelele de rigoare. pe acel post ar fi fost disponibili si multi cu studii superioare caci salariul nu-i de neglijat si nu s-ar fi ajuns acum aici.
2.1  RE: Parere trimis de
(23 iun 2008, 12:52:15
mda ! si cel care a luat spaga la angajare tb tras de urechi !
3.   :) trimis de
(23 iun 2008, 17:49:55
Directoarea de la Transilvania Radauti are un fast food, Tabasco, cel de langa templu.Eu nu acuz pe nimeni...insa ar cam trebui sa fie si ea verificata...ca nu toti directorii de banca au bani sa-si deschida localuri..
3.1  RE: :) trimis de
(23 iun 2008, 19:49:06
M-ai nenorocit cu acest ratzionament al tau... esti f inteligent! De ce sa nu aiba ma

do bi to c, ule?
3.2  RE: :) trimis de
(24 iun 2008, 12:36:20
chiar asa....nu are voie omu' sa aibe bani ca sa-si deschida o afacere proprie??

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei