Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 iun 2008 - Anul XIII, nr. 145 (3826)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


Ministru cu muştar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pe Tudor Octavian îl consider un profesor de pamflet şi nu fac un secret din admiraţia pe care i-o port. Nici o încrâncenare nu se observă vreodată în scrisul său, nicio crispare. Arderile cerebrale din textele lui gazetăreşti sunt urmărite deseori de mine stând ţintuit în scaun, pradă unei admiraţii în care e şi o anumită invidie, recunosc sportiv.

Până şi  atunci când caută să elucideze un subiect delicat – „Cum şi de ce se îngraşă politicienii” – fără a face vreo discriminare între politicienii de dreapta şi cei de stânga, Tudor Octavian trage o concluzie democratică, imparţială: „Când se împlinesc, politicienii seamănă la faţă şi la trup cu parizerul proaspăt”. Situaţie care nu se cuvine să-i insulte, ci să-i flateze, deoarece „pentru alegători, parizerul e ceva sacru.”

Într-adevăr, fir-ar să fie, dar taman cu parizerul proaspăt seamănă politicienii, în toiul procesului lor evolutiv! Mă uit bunăoară la ex ministrul de exterior Cioroianu: seamănă perfect cu parizerul proaspăt, încât, dac-aş fi în locul lui, nu m-aş arăta în vreo mezelărie, de teama unei confuzii care s-ar putea dovedi fatale. N-a fost mereu aşa, ba putem spune că, pe la începuturile sale politice, Cioroianu arăta zvelt ca un cabanos, pentru ca drumul său până în faza actuală de parizer să treacă şi prin halta de salam de vară, apoi prin cea de caltaboş. Dar acum, el este parizer-parizer şi când îl vezi mai că-ţi vine să-l stropeşti cu puţin muştar şi să-l faci sandviş.

Pe de altă parte, şi reciproca e valabilă: când decad, politicienii purced să semene tot mai puţin cu parizerul proaspăt, până ajung să nu mai semene deloc. Cel mai strălucit exemplu este cel al altui Adrian, Năstase, fost şi el ministru de exterior, care şi-a petrecut ieri, cu lumina dată la mic, a 58-a aniversare. Adriane, unde-i fastul de mai ieri, măi băiatule? Unde-s majoretele de partid, unde-s apaluzele, pe sinceritatea cărora prea te-ai bizuit ca fraierul?

Adriane, dom’ Năstase, din parizerul proaspăt purtat cu infatuare în obrajii matale, n-a mai rămas astăzi, cu tot regretul, decât pieliţa care-l învelea. Scoate-l repede de pe piaţă, că vine Sanepidul să te amendeze!  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministru cu muştar.
 Vizualizări articol: 916 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.2 din 5 voturi
Ministru cu muştar3.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Slabut trimis de
(23 iun 2008, 15:11:05
DE DATA ASTA, NU...1. ideia e imprumutata 2. ideia e diluata prin lipsa de substanta. Era aici "material" pentru un ...aforism bun, dar nu mai mult.
2.   Fanatism cu gaurele trimis de
(23 iun 2008, 17:17:45
Daca tot te declari adept total al stilului octavianian(tudoranian ?),aveai intr-un fel si obligatia de a fi la fel de impartial politic,precum mentorul ce-ti indruma ,poate fara voia lui gindurile si aplicatiile literare.Exemple aveai cu duiumul si din tabara PD-Laturilor,pe care-o menajezi fatis din motive si de noi stiute.Mai multe nu-ti cer....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei