Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 iun 2008 - Anul XIII, nr. 145 (3826)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Primării

Au fost aleşi viceprimarii şi în Fălticeni, Gura Humorului şi Siret

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La sfârşitul săptămânii trecute au fost aleşi viceprimarii şi în municipiul Fălticeni şi în oraşele Gura Humorului şi Siret.

În ceea ce priveşte municipiul Fălticeni, după depunerea jurământului de către primarul PD-L Vasile Tofan şi de către cei 19 consilieri locali, alegerile pentru funcţia de viceprimar au dat câştig de cauză liberalilor.

Deşi PNL are doar doi consilieri locali, candidatul acestui partid pentru postul de viceprimar, Gheorghe Aldea, a reuşit să obţină 10 din cele 19 voturi posibile, beneficiind de sprijinul celor 7 consilieri PD-L şi al consilierului PRM. În aceste condiţii, Aldea a reuşit să-l devanseze pe candidatul propus de PSD, Ionel Murariu, care a fost votat doar de către cei 9 consilieri ai acestei formaţiuni politice. De remarcat este faptul că deşi au majoritatea în Consiliul Local Fălticeni, social democraţii nu au reuşit să se impună în faţa alianţei formate din PD-L, PNL şi PRM.

 

Fără surprize la Gura Humorului şi Siret

Alegerile pentru funcţiile de viceprimar din Gura Humorului şi Siret au fost câştigate categoric de liberali, care reuşesc astfel să deţină întreaga conducere a primăriilor din aceste oraşe.

La Gura Humorului, primarul PNL Marius Ursaciuc va fi ajutat de viceprimarul Alexandru Balău, care a deţinut această funcţie şi în mandatul trecut. Alegerea acestuia ca viceprimar s-a făcut fără emoţii, în condiţiile în care PNL deţine majoritatea în Consiliul Local din Gura Humorului, având 12 din cele 17 mandate. Alexandru Balău a avut câştig de cauză în faţa candidatul propus de PSD, Liviu Grădinaru, care a obţinut doar 3 voturi. Demn de remarcat este faptul că deşi PSD are doar doi consilieri în CL Gura Humorului, Grădinaru a atras de partea lui un vot de la altă formaţiune politică, cel mai probabil de la PD-L, partid cu trei reprezentanţi în deliberativul local.

 

Conducere liberală şi la primăria din Siret

Liberalii deţin şi întreaga conducere a Primăriei Siret, unde primarul Adrian Popoiu îl va avea ca viceprimar pe colegul său de partid Leonard Cristian Mocrei. Acesta a avut câştig de cauză în faţa candidaţilor propuşi de PD-L şi PSD, fostul primar Vasila Tablan, respectiv fostul viceprimar Dragoş Ungureanu. PNL a reuşit să obţină funcţia de viceprimar cu 8 voturi, din cele 14 posibile, în condiţiile în care de la şedinţa în care au fost organizate alegerile a lipsit un consilier al PD-L. Candidaţii PD-L şi PSD au obţinut 2, respectiv 3 voturi, adică exact numărul consilierilor pe care aceste partide i-a avut prezenţi la alegeri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Au fost aleşi viceprimarii şi în Fălticeni, Gura Humorului şi Siret.
 Vizualizări articol: 2602 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Au fost aleşi viceprimarii şi în Fălticeni, Gura Humorului şi Siret5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Asta am vrut , asta avem trimis de
(23 iun 2008, 17:59:07
pupat Piata Independentei, liberali=pedelisti=interesul poarta fesul =noi cu drag muncim ! Traiasca mult iubitul nostru conducator -flutur-
2.   Test-grila pentru dl Dan Coman trimis de
(23 iun 2008, 18:27:46
In Consiliul Local Falticeni sunt 19 consilieri locali. PSD are 9 consilieri. Este PSD majoritar in Consiliul Local Falticeni?

a. NU;

b. DA.

*Nota: Un singur raspuns este valabil.
3.   Ai dreptate trimis de
(23 iun 2008, 19:08:33
Da Vica ai dreptate hoti am vrut hoti avem de la revolutie incoace.Apar politicieni pe banda rulanta, care au furat pe timpul lui Tovarasu fura si acu .Este vreunul care nu a avut legatura cu PCR? Putini sunt cei care vreau binele electoratului. Distrugeti fratilor ce a mai ramas caci fiul lui Ceausescu a avut dreptate nu sunteti in stare sa vopsiti ce s-a construit daramite sa mai face-ti ceva.Da la distrus da sunte-ti buni.
4.   Viceprimar trimis de
(23 iun 2008, 19:27:01
La Falticeni a fost blat. Adica alianta PNL / PDL cu sprijin PRM. Normal ar fi fost ca Sabin Ghilea sa fie viceprimar. Om cu o bogata experienta si un bun eceutant al oridnelor date de diversii primari, indiferent de culoare. Cu ceva vreme in urma pe Bucovina Tv primarul Vasile Tofan spunea ca "a avut o colaborare execelnta cu viceprimarul Ghilea". De ce oare l/a abanodonat? Crede Vasile Tofan ca va fi Gheorghe Aldea in cisme de cauciuc pe ploaie acolo unde sunt inundatii, unde se va rupe canalizare, unde se asflateaza, si pe la alte lucrari? Aldea e om de birou. E om de cifre. Proasta alegere ai facut domnule Tofan. Probabil ca urmeaza sa mai angajati un director sa se ocupe de ceea ce facea Sabin Ghilea. Si asta pe banii contribuabililor. Sau a ascultat Vasile Tofan de sfaturile slugoiului din primarie pentru care prezenta lui Ghilea era un dezavantaj pentru ca nu i;i putea desfasura nestingherit "afacerile" administrative. Timpul isi va spune cuvantul.
4.1  RE: Viceprimar trimis de
(23 iun 2008, 20:16:30
de ce ar fi fost normal sa fie Ghilea viceprimar?ce a facut Ghilea ceva semnificativ in anii in care a fost vice? la cat a aruncat cu noroi in Tofan era normal sa nu mai fie ales vice? era normal ca Ghilea sa se lege in campania electorala de faptul ca Tofan nu are copii? raspuns corect: nu.asa ca nu a mai primit postul de vice pe care oricum nu-l merita.
5.   S L U G O I U L trimis de
(23 iun 2008, 22:05:02
Vasile Tofan nu numai ca asculta de sfaturile oportuniste ale slugoiului din primarie dar le si executa,pentru ca slugoiul e calificat in instigare. Timpul va demonstra cele spuse.
5.1  RE: S L U G O I U L trimis de
(23 iun 2008, 22:08:18
cine este acest slugoi de care vorbeste toata lumea?????
5.2  RE: S L U G O I U L trimis de
(23 iun 2008, 22:13:26
"Caci cunoastem in parte si prorocim in parte; dar cand va veni ce este desavarsit, acest IN PARTE se va sfarsi."

(Pavel, CORINTENI, 1, 9-12)
6.   Am votat "inteligent" trimis de
(23 iun 2008, 22:10:34
sunt curios cum vor scoate consilierii pdl banii pe care i-au bagat in campanie ! cu 9 consilieri de la psd vor avea mereu nevoie sa cumpere unul,altul de la pnl sau prm ! deja au cedat viceprimarul,vor fi nevoiti sa faca multe compromisuri ca sa isi scoata banii ! iar orasul,din nou multa **** 4 ani ! felicitari cretinilor care l-au votat pe tofan !
6.1  RE: Am votat "inteligent" trimis de
(23 iun 2008, 22:34:00
Multumesc pentru felicitari!
6.2  RE: Am votat "inteligent" trimis de
(23 iun 2008, 22:36:45
Si eu multumesc!
6.3  RE: Am votat "inteligent" trimis de
(23 iun 2008, 22:38:43
Cu voia domnului FALTICENEAN, ultimul pe lista, multumesc si eu!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei