Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 iun 2008 - Anul XIII, nr. 145 (3826)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Adomniţei: Bacalaureatul merge mai departe, examenul nu a fost compromis

Luni, 23 Iunie 2008 (19:26:02)


Site-ul MECT a fost atacat de nenumărate ori pentru a fi aflate cerinţele la subiectele de la proba orală de limba română a bacalaureatului, dar nimeni nu a reuşit să spargă sistemul, bacalaureatul merge mai departe, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, ministru Educaţiei, Cristian Adomniţei.
  "Aseară (duminică - n.r.), într-o emisiune TV au fost prezentate ca fiind reale cerinţe ale subiectelor de la bacalaureat. La miezul nopţii am verificat toate aceste cerinţe şi am văzut că nu sunt reale. În schimb, dimineaţa, la ora 10.00, la MECT au fost primite, pe e-mail, cerinţele adevărate de la proba de limba română oral'', a explicat demnitarul.

Ministrul Educaţiei a precizat că investighează momentul în care au fost cunoscute cerinţele. ''Dacă acestea au fost cunoscute înainte de ora 8.00 dimineaţa, aceasta constituie fraudă, iar vinovaţii vor fi sancţionaţi foarte dur. Dacă, însă, cerinţele au fost cunoscute după ora 8.00, atunci nu mai este o problemă întrucât după acestă oră ele au devenit publice'', a mai spus Adomniţei.

După ce a aflat de acest incident, ministrul Adomniţei a sesizat Parchetul instanţei supreme şi Ministerul Internelor şi Reformei Administrative (MIRA).

"Apreciez sprijinul organismelor de stat care au aflat în foarte scurt timp, sursa de informaţie, adică cine a pus pe e-mail informaţiile privind cerinţele. Cu siguranţă că va fi tras la răspundere. Pot spune că pentru prima dată au fost identificaţi făptaşii, deşi, de mai multe ori au fost semnalate fraude la bacalaureat'', a mai spus ministrul Educaţiei.

Adomniţei a precizat şi că examenul de bacalaureat nu a fost compromis, el merge mai departe.

''Totuşi, atrag atenţia elevilor că pentru a promova trebuie să înveţe. Fac apel la mass media să fie alături de MECT pentru a păstra încrederea elevilor şi părinţilor în acest examen naţional. Dacă cel care a furnizat informaţiile este din MECT, atunci vor fi luate cele mai aspre măsuri împotriva lui. Eu sunt dispus să merg cu aflarea adevărului până la capăt", a conchis demnitarul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Adomniţei: Bacalaureatul merge mai departe, examenul nu a fost compromis.
 Vizualizări articol: 705 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Adomniţei: Bacalaureatul merge mai departe, examenul nu a fost compromis0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei