Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 iun 2008 - Anul XIII, nr. 132 (3813)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opoziţie

Sateliţii PSD din Consiliul Judeţean nu ies de pe orbită

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Directorii din Consiliul Judeţean care au făcut sau fac parte şi din conducerea PSD Suceava aşteaptă destul de relaxaţi instalarea noului preşedinte, Gheorghe Flutur.

Primii care vor pleca odată cu preşedintele Gavril Mîrza sunt cei cinci consilieri personali din cadrul Cancelariei- Virginel Iordache, Mihai Iacobescu, Mişu Gafencu, Cornel Popovici şi Paul Leşanu. Iacobescu şi Gafencu oricum sunt pensionari, iar ceilalţi trei rămân cu slujbele avute anterior, la catedră, la firmă şi la Direcţia de administrare a domeniului public din CJ.

Printre directorii membri PSD care au spus că vor pleca fără comentarii, dacă noul preşedinte le va cere acest lucru, chiar dacă sunt funcţionari publici, se numără Emil Ursu, şeful Complexului Muzeal Bucovina şi Gheorghe Nichiforel, fost şef al Direcţiei Silvice în timpul Guvernului Năstase.

Directorul executiv Petru Ştirbu, cunoscut ca cel mai fidel colaborator al lui Gavril Mîrza, a declarat că aşteaptă să vină preşedintele Flutur, „să văd ce gânduri are”.

El a spus că nu are nimic de luat din birou, că vor rămâne în dulapuri inclusiv cadourile tradiţionale pentru delegaţiile care vin în vizită la CJ- albume, ouă pictate, coşuri de nuiele, dar  a cerut să fie mutate, ieri, ghivecele cu flori, în biroul de audienţe de la parterul Palatului Administrativ.

 

Georgel Ciobanu, în concediu din a doua zi după alegeri

Gheorghe Straton, şeful Direcţiei de Asistenţă Socială, a spus că „nu am nici o strategie vizavi de treaba asta (n.r. schimbarea preşedintelui Consiliului Judeţean). Deocamdată sunt la lucru şi muncesc de îmi sar capacele”.

Georgel Ciobanu, fostul şef al OJPC în mandatul 2000-2004, de asemenea salariat al CJ, a plecat în concediu a doua zi după alegeri şi va lipsi toată luna iunie, iar Atanasă Nistor, fost director al Direcţiei Agricole, nu a putut fi contactat.

Purtătorul de cuvânt al CJ, Ovidiu Milici, care s-a remarcat în campania electorală prin comentarii acide la adresa viitorului său şef, a declarat că această funcţie a ocupat-o în urma unei dispoziţii de preşedinte CJ şi „este la latitudinea noului preşedinte dacă o va menţine sau o va revoca”. În schimb, în privinţa postului pe care îl are în CJ nu are nici un fel de emoţii.

 

Flutur îşi organizează cabinetul după modelul celui de ministru

Preşedintele ales al Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, a afirmat că până acum nu a avut timp să se gândească prea mult la modificări de organigramă deoarece este ocupat cu campania electorală din turul doi al alegerilor locale.

„Ne vom întâlni zilele acestea şi vom discuta, până acum nu am avut timp. Nu mă grăbesc, deocamdată mă preocupă turul doi al alegerilor. Sigur că voi avea şi colaboratori cu care am mai lucrat, dar cabinetul se va lega de consilierii judeţeni, vor lucra împreună şi trebuie să fie compatibili. Organizarea va fi după modelului cabinetului de ministru”, a precizat Gheorghe Flutur.

El a refuzat să spună măcar un singur nume dintre viitorii săi sfetnici de la CJ, nedorind să dea speranţe sau să taie elanul celor care deja îşi pregătesc costumele de directori în consiliu sau în instituţiile subordonate CJ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sateliţii PSD din Consiliul Judeţean nu ies de pe orbită.
 Vizualizări articol: 1323 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Sateliţii PSD din Consiliul Judeţean nu ies de pe orbită5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Directori trimis de
( 7 iun 2008, 11:35:17
d-le Nichiforel nu ai plecat inca, doar stii cite plingeri penale nefondate ai facut d-lui Flutur cind erai la Directia Silvica Suceava si cit ai amenintat politistii sa le rezolve favorabil chiar prin incalcarea codului de procedura penala
2.   Este fireasca trimis de
( 7 iun 2008, 12:33:04
Este fireasca reorganizarea aparatului de lucru deoarece este vorba de indeplinirea unui cu totul alt program de conducere decat cel al PSD, ori acest lucru se poate face numai cu o echipa care crede in acest program.
3.   Profesor trimis de
( 7 iun 2008, 12:42:52
de ce sa il schimbe pe dl ursu de la muzeu? ce nu a facut bine? a adus finantari, a ajutat salariatii sa obtina sporuri, a facut angajari, institutia a emrs din plin, cu mult peste realizarilor tuturor directorilor dinainte: Hau, Mares, Cocuz. Si daca a facut politica psd care e problema? unde scrie ca e interzis? sa se faca disocierea intre omul politic ursu si omul de muzeu ursu !!! ce, gata, vin canaliile portoclaii si chiar daca e undeva performanta schimbam totul? pacat.....
3.1  RE: Profesor trimis de
( 7 iun 2008, 23:55:09
Problema e ca dl Ursu trebuia sa se gandeasca de doua ori ianinte de a se colora poltic, in sensul ca iubitorii de cultura, vizitatorii institutiei pe care o conduce etc. nu sunt in nici un caz exclusiv pesedisti. La Directia pentru Cultura as mai fi inteles, deoarece era in subordinea Guvernului, trebuia deci sa vegheze in teritoriu la politica Guvernului, la CJ, insa, este cu totul altceva. Inclusiv presedintele CJ, oricare ar fi acesta, ar trebui sa se descalte dimineata, cand vine la munca, de politic, si sa se incalte, daca vrea, atunci cand pleaca de la munca.
4.   Fluturelui trimis de
( 7 iun 2008, 19:24:02
Parca se lauda Flutur ca daca cistiga Consiliul Judetean de pe 2 iunie,dimineata,se apuca de treaba si suntem pe 7 iunie si el e ocupat cu campania electorala.Ce preocupat e de problemele judetului!!!!!!
5.   De ce s-or fi compromis unii? trimis de
( 7 iun 2008, 23:28:57
Pacat de Ursu, pacat de Milici, amandoi profesionisti, amandoi de buna-credinta. De ce le-o fi trebuit sa se bage in troaca, chiar nu inteleg. Ei ar trebui sa ramana, poate ca doar Milici ar trebui recalibrat undeva, tot in CJ. Restul, acasa, si repede, inclusiv Toma, inclusiv Dragusanul, acest Alcibiade al CJ. PS La fel de repede ar trebui desfiintata Gazeta (de perete) de Bucovina. Si ar mai trebui sa se revada componenta CJ in Comitetul Regional de Evaluare Strategica - Mirza sare automat din schema, dar mai sunt Hutanu, Stirbu, Catalin Nechifor (sub umbrela unui ONG) etc. Deocamdata... Mai vorbim... Buna seara.
6.   Azilul de la Bucovina Literara trimis de
( 8 iun 2008, 10:49:29
O problema interesanta va trebui sa rezolve domnul Flutur in privinta Azilului de la Bucovina Literara, revista finantata de Consiliul Judetean, din care fac parte ideologii PCR chiar si la ora actuala si care au fost sistematic ostili ideii normale de a-si vedea de pensie si de a lasa si tinerii sa duca stafeta mai departe. Cu cerbicie revista practica o activitate de secolul al XIX-lea, inlaturand sistematic specialistii universitari si profesionistii de actualitate. Nume ca Beldeanu, Carlan, Cazan, desi sunt de mult pensionari, au ramas pana la ora actuala tartorii Bucovinei Literare, consilieri a tot ce misca in cultura (si la Muzeu, vezi Carlan), consilierii bolsevici de nadejde ai vechii Puteri si ai Fundatiei Culturale a Bucovinei, inlaturand sistematic orice personalitate reala ce a aparut in Suceava recenta, sugand pana la ultima picatura fondurile mici care mai veneau pentru cultura scrisa sau alocate culturii de catre CJ.

Trecutul trebuie sa lase si viitorul sa se na

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei