Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 mai 2008 - Anul XIII, nr. 121 (3802)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Publicaţii

Profesorul universitar Aurel Burciu a lansat un volum privind integrarea europeană

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prorectorul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, profesorul universitar Aurel Burciu, a lansat, în cursul zilei de ieri, o carte privind integrarea europeană, volum coordonat împreună cu academicianul Valeriy Yevdokymenko, profesor universitar doctor la Universitatea „Yurii Fedkovych” Cernăuţi.

Intitulat „Economic Orientations in European Integration Process”, volumul conţine 36 de studii şi articole pe tema integrării europene, atât din perspectiva României, cât şi a altor ţări, care nu au aderat la Uniunea Europeană, cum ar fi Moldova sau Ucraina.

Cartea coordonată de cei doi profesori universitari reuneşte, astfel, lucrările a peste 60 de cadre didactice, din România, Ucraina şi Moldova, în proiect fiind implicare 10 universităţi din cele trei ţări.

„Este o onoare că am putut să colaborez cu domnul academician Valeriy Yevdokymenko, având în vedere prestigiul de care se bucură acesta, dar şi universitatea din Cernăuţi pe care o reprezintă. Acest volum conţine informaţii despre mecanismul necesar aderării la Uniunea Europeană, dar şi despre integrarea efectivă prin perspectiva economică şi juridică”, a declarat prof.univ.dr. Aurel Burciu, care este şi semnatarul unui studiu intitulat „O concepţie privind structura organizaţională a companiilor”.

 

·       Volumul este destinat atât studenţilor, cât şi cadrelor universitare

 

Acesta a precizat că volumul lansat ieri poate fi folosit atât de studenţii, cât şi de profesorii din universităţile din cele două ţări partenere în cadrul acestui proiect.

Trebuie spus că la lansarea oficială a acestei cărţi, ce a avut loc la Hotel Continental, au fost prezente numeroase cadre universitare, oameni de cultură, reprezentanţi ai administraţiei locale şi ai vieţii politice, printre care preşedintele PNL Suceava, senatorul Tiberiu Prodan, şi deputatul liberal Mihai Sandu Capră.

Printre cei care au luat cuvântul s-au numărat profesorul universitar doctor la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza Iaşi”, Anton Rotaru, care a apreciat că „lucrarea răspunde unor cerinţe reale din activitatea economică”, consulul Ucrainei la Suceava, Mihail Linkov, care dat asigurări că evenimentul de ieri va fi popularizat şi în Ucraina, adăugând că „acest volum este extrem de folositor pentru toţi care se ocupă de relaţii internaţionale”.

Nu în ultimul rând, viceprimarul Sucevei, Angela Zarojanu, a apreciat apariţia acestei cărţi, dând asigurări că municipalitatea va sprijin în continuare activitatea Universităţii din Suceava, dar şi cadrele didactice universitare.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Profesorul universitar Aurel Burciu a lansat un volum privind integrarea europeană.
 Vizualizări articol: 1346 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Profesorul universitar Aurel Burciu a lansat un volum privind integrarea europeană5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   R h t trimis de
(26 mai 2008, 12:30:39
alti bani,alta smecherie! s-au gasit profesorasii astia comunisti sa scrie esi tratate despre integrarea europeana!!! DE ASTA NU MERGE BINE NIMIC IN TARA ASTA!!!
2.   MULT SUCCES trimis de
(26 mai 2008, 12:39:53
Multa sanantate si succese!!!
2.1  RE: MULT SUCCES trimis de
(26 mai 2008, 13:08:01
imi bag membru in cartea ta de european comunist...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei