Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 mai 2008 - Anul XIII, nr. 101 (3782)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Critici

Şeful Colegiului Medicilor Suceava refuză leul lui Nicolăescu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Colegiului Medicilor Suceava, dr. Cristian Irimie, a criticat dur unul dintre actele normative ale ministrului Sănătăţii Publice, Eugen Nicolăescu, referitoare la administrarea secţiilor de spital. Irimie s-a arătat nemulţumit de suplimentarea numărului de ore lucrate zilnic de şeful de secţie, de la 7 la 8, precizând că sumele încasate nu sunt în concordanţă cu munca depusă.

Preşedintele CJM a explicat că un şef de secţie are 33 de obligaţii şi doar 5 drepturi şi a spus că banii primiţi în plus pentru indemnizaţia de conducere nu acoperă răspunderea medicală şi administrativă pe care acesta o are.

 

33 obligaţii şi 5 drepturi pentru şefii de secţie

„Eu, ca medic primar am un salariu de 1661 lei, la care se adaugă indemnizaţia de conducere de 25%. Medicii din spital au avut din totdeauna un program zilnic de lucru de 7 ore, care acum s-a mărit pentru şefii de secţie la 8 ore. Dacă facem un calcul în baza ultimelor reglementări, rezultă că eu lucrez pe lună 160 de ore, în timp ce colegii mei 140. În aceste condiţii, eu câştig 13 lei, iar ei 12 lei. Pentru un leu pe oră în plus, cât încasez, eu trebuie să semnez un contract şi să răspund de tot ce fac ceilalţi medici, respectiv să am 33 obligaţii şi numai 5 drepturi.

Eugen Nicolăescu vrea să transforme şefii de secţie în nişte administratori, aşa cum a făcut manageri din oameni de cârciumă sau cu relaţii. Ne cere să fim funcţionari, nişte conţopişti, şi nu medici care să conducă activitatea medicală şi managementul secţiei.

Şefii de secţie sunt cei la care colegii medici apelează atunci când se află în dificultate în faţa unui caz mai deosebit sau trebuie să ia decizii mai grele. De aceea, ei vin în spital şi sâmbăta şi duminica, precum şi de sărbătorile legale, dar acest lucru se pare că nu se cunoaşte la nivelul MSP.

Am avut obligaţia să facem un curs de management, care a costat foarte mulţi bani, şi trebuie să răspundem oricând la orice solicitare, motiv pentru care consider că respectiva reglementare este o altă aberaţie a acestui manager contabil”, a punctat Irimie.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şeful Colegiului Medicilor Suceava refuză leul lui Nicolăescu.
 Vizualizări articol: 705 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Şeful Colegiului Medicilor Suceava refuză leul lui Nicolăescu4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Caricatura trimis de
( 2 mai 2008, 12:18:16
de Vasile Craita Mandra .....!!!!
2.   Poti pleca trimis de
( 2 mai 2008, 12:35:04
Domnul doctor : nu trebuie sa fii sef de sectie daca nu poti, lasa pe altul. Poate ne spui cum iti faci vila si Volvo cu 1661 lei salar.
2.1  RE: Poti pleca trimis de
( 2 mai 2008, 13:50:42
De mai mult de 1661 lei cat are el salar manca javrele alea penibile pe care le tine in curte. Pentru necunoscatori : are 3 jigodii cat vitelu' care mananca de felul de rup. I-o fi frica ca-l calca hotii si fura salariul lui amarat.

Nesimtitul face cel putin 500 de lei pe zi (intr-o zi proasta) numa din spaga. Huooooo
3.   Hm trimis de
( 2 mai 2008, 14:38:16
Na, ca eu crezui ca nu-i trebuie leul lui Nicolaescu si isi da demisia din functia de sef de sectie ! De fapt se plinge ca nu capata destul ... Sau ca il depaseste functia, ca are prea multe obligatii...Iar nu inteleg. Adica inainte nu-i era greu sa fie director de spital si acuma nu mai poate nici macar sef de sectie ??

Propunere : sa lase spitalul si sa faca numai politica ! De senator chiar e bun. Si vad ca toate partidele il vor.
4.   LOGIC trimis de
( 2 mai 2008, 14:52:50
FARA ATAC LA PERSOANA SI REFERINDU-NE EXCLUSIV LA ARGUMNTE, MEDICUL SEF ARE DREPTATE....
5.   Nesimtire in alb trimis de
( 2 mai 2008, 15:04:48
Dezgustatoare si penibila vaicareala pi..arului ginecolog ce raspunde la numele de Crr.Irimie,ca este obligat sa presteze 8 in loc de 7 ore ca sef de sectie,din care daca face 4 ca-n rest e mincator de politica pe paine ,cutrierind cu nerusinare spectrul politic spre a se opri la ciolanul cel mai mare,acum ljungind unde-i e locul, la PD-Laturile lui Flutur. Se plinge ca acum este pus sa mai si faca ceva in meseria lui si afirma ca nu vrea sa fie transformat in functionar si contopist.Bine ca s-a transformat cu de la sine putere in lingau si mincator de maroniu,ocupindu-si ca toti mediocrii timpul de lucru cu munca politica ,doar asa va putea ajunge iar in functii de decizie ,pe care sa le stoarca de privilegii.L-au obligat ,cica sa faca un curs si acum tineti-va bine,"trebuie sa raspunda la orice solicitare",de parca pentru asta trebuia sa fie trimis la cursuri ,nu intra in juramintul lui Hipocrat.Cind ii pupa in partea opusa organului in care-i specializat pe alde Cusnir,Mirza,
6.   Medicul sef este raspunzator trimis de
( 2 mai 2008, 20:40:54
Dupa cum se cunoaste un medc sef trebuie sa fie bine pregatit profesional si in acelasi timp un bun gospodar al sectiei. Desigur, aceasta functie nu poate fi ocupata de oricine si mai mult trebuie sa munceasca cu cel putin 25 % mai mult decit ceilalti medici din sectie.

Seful de sectie a fost intodeauna are obligatii mari, dar poate renunta la ele prin demisie, nu trebuie sa faca plingere publica pentru a se rezolva astfel de probleme.
7.   De ce trimis de
( 2 mai 2008, 20:48:30
cine te-a trimis doctore sa faci curs de menagement sanitar????a vrei numai sa conduci spitale...mai lasa vrajeala fa-ti meseria daca o sti
8.   Cei mai penibili dintre politicieni trimis de
( 2 mai 2008, 22:07:17
Afirm cu mina pe inima ca dintre toti politicienii,cei mai penibili,blamabili si dispretuiti sunt medicii(nu vorbim de cei iesiti la pensie)mediocrii profesional si tocmai de aceea atrasi de urit mirositoarea politica.Sa inveti atita meserie spre a te transforma in sluga unor analfabeti politici,indiferent ca-i cheama Acatrinei,Flutur sau Mirza mi se pare o jalnica postura,ce poate fi inteleasa si scuzata altor categorii profesionale,dar degradanta pentru un purtator de halat alb. P.S. Poate doar lehamitea produsa de o meserie(specialitate) ce te dezgusta,poate explica intr-un fel indirjirea cu care medicul ginecolog CrrrIrimie se arunca in urit mirositoarea viltoare a politicii(banii nu au miros,pe cind organele genitale ,uneori..) .Spun toate acestea ,deoarece stiu placerea cu care niste grobieni,umilesc cu sadism nedisimulat persoane pe care le considera superioare lor(aici nu-i cazul),trimitindu-le dupa tigari,(cum este cunoscut acest fenomen).Iti meriti soarta doctore....
9.   Mai draga trimis de
( 2 mai 2008, 23:56:02
Salariul tau e de 1661? Dupa OG 17/30.01.2008, tovarase Irimia, iti aduc la cunostinta urmatoarele:salariul de baza al unui medic primar de spital judetean de urgenta este intre 1500 si 2094 de la 01.04.2008;EXTREM DE PUTINI sunt cei cu 1500, majoritatea avand 2094 din plecare.La salariul de baza se adauga:sporul de preventie de 11% de la 01.01.2008, sporul de vechime-25%, sporul de conducere-25%, salariul de merit si garzile - intr-o luna ajung la 2000 doar garzile. Rezulta un total de plata pe luna 4500-5000 lei.Tovarase Irimia, poti sa mai minti cu NERUSINARE ca salariul dumitale e de 1661? Plus pentru medicii cu indicatori buni, un spor de pana la 50% din salariul de baza. Asta pe langa spaga. Votati candidatii Partidului demodatilor si lichelelor - Pd-l, ei va vor spune intotdeauna adevarul PE CARE IL VOR EI SA IL AFLATI! Votati mincinosii! Irimia si Iordachel! Viitor de aur tara noastra are cu asa niste indivizi!
10.   Esti mizerabil,doctore trimis de
( 3 mai 2008, 07:27:57
Nici fundul nu mi l-as da pe mina unui asemenea mizerabil (dez)informator. Ati vazut domnilor ce face politica dintr-un medic(mai ales cind ajunge sa slujeasca la PD-Laturile lui Flutur-Zarone) ? Oricum ,lumea vede cu cine are de-a face si va sti la rindu-i ce are de facut cu PD-Laturile politicii romanesti !!
11.   Omul p.litic Cri .irimia trimis de
( 4 mai 2008, 12:33:23
Dom Doctor ,daca v-ar incapea pe mana sculele beizadelelor judetului,Flutur,Marza,Acatrin si randul de ciolanova ,va rog respectuos sa le aplicati "metoda Ciomu" pentru a va putea creste leafa si suplimentu de performanta profesionala . Atunci veti fi numit cel mai iubit dintre pamantenii judetului.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei