Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 mai 2008 - Anul XIII, nr. 101 (3782)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bătaie pe fondurile UE

Aproape 50 de proiecte pentru „noul SAPARD”, depuse în judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), prin care se pot obţine bani de la UE pentru o gamă variată de investiţii, lansat în luna martie, a atras, în doar două luni de zile, 45 de proiecte din judeţul Suceava. Este vorba de proiectele deja depuse, alte câteva zeci fiind în lucru.

Cele mai multe proiecte, 27, au fost depuse la măsura 322, care vizează „Renovarea şi dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale”.

Proiectele au fost depuse de primării şi vizează obţinerea de finanţări pentru modernizări de drumuri, cămine culturale, primării, ori pentru construirea de grădiniţe.

După cum a precizat Valeria Simioniuc, directorul adjunct al Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Suceava, în jur de 60 de primării au pregătit proiecte la această măsură, unele fiind în faza premergătoare depunerii.          

                                                          

Finanţări de până la 75% din valoarea proiectului

Alte 14 proiecte deja depuse sunt la măsura 121, prin care se pot obţine bani pentru modernizarea exploataţiilor agricole. Persoane fizice autorizate, asociaţii familiale ori persoane juridice pot obţine fonduri pentru construirea ori modernizarea unor clădiri ce ar urma să fie utilizate pentru producţia agricolă. Tot în cadrul acestei măsuri pot fi obţinuţi bani şi pentru construirea sau modernizarea fermelor de vaci de lapte, serelor ori pentru înfiinţarea plantaţiilor viticole şi a pepinierelor de viţă de vie.

În fine, alte patru proiecte au fost depuse la măsura 123, care vizează creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi forestiere. Prin această măsură pot fi obţinuţi bani pentru achiziţionarea de utilaje, mijloace de transport, dar şi pentru cumpărarea de terenuri folosite pentru construcţii cu scop administrativ şi de producţie. Şi pe sectorul forestier, cei care vor să-şi modernizeze unităţile de debitare, instalaţiile, maşinile, echipamentele necesare ori să-şi cumpere mijloace de transport specializate pot întocmi şi ei proiecte.

Finanţările, care pot reprezenta până la 75% din valoarea eligibilă a proiectului, vizează zeci de tipuri de investiţii, şi pot ajunge până la trei milioane de euro.

 

Conferinţă regională de informare la Suceava

Pentru informarea sucevenilor cu privire la finanţările de la UE ce pot fi obţinute prin PNDR, marţea viitoare, la Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Suceava, va fi organizată o conferinţă de informare şi promovare a programului, la care vor participa specialişti din cadrul Ministerului Agriculturii, dar şi reprezentanţi ai unor bănci care îi pot credita pe cei care vor să acceseze programul.

Conferinţa va fi una regională, fiind trimise invitaţii către aproximativ  200 de potenţiali beneficiari şi reprezentanţi ai firmelor de consultanţă din judeţele Suceava, Iaşi, Bacău, Botoşani, Iaşi şi Vaslui. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 50 de proiecte pentru „noul SAPARD”, depuse în judeţ.
 Vizualizări articol: 1031 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Aproape 50 de proiecte pentru „noul SAPARD”, depuse în judeţ5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei