Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 mai 2008 - Anul XIII, nr. 101 (3782)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Proiecte

Fabrică Toyota în apropierea Centrului Economic Bucovina

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Producătorul de automobile japonez Toyota ar putea construi la Suceava o fabrică de asamblare a autoturismelor proprii. Anunţul a fost făcut de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gavril Mîrza, care a precizat că la începutul săptămânii viitoare, în Suceava va fi prezentă o delegaţie din partea mai multor firme din SUA şi China interesate să investească în judeţ.

Mîrza a precizat că din discuţiile avute până în prezent cu reprezentanţii acestor firme, aceştia au anunţat că sunt dispuse să investească în dezvoltarea unei zone economice în apropierea Centrului Economic Bucovina Suceava.

„Oamenii de afaceri din cele două ţări au anunţat că vor să înfiinţeze un număr însemnat de firme, 50-60 pentru început, iar o parte dintre acestea ar urma să-şi desfăşoare activitatea şi în Centrul Economic Bucovina”, a precizat Mîrza.

El a precizat că în zona acestui centru ar putea funcţiona şase firme de medicamente, mai multe fabrici de confecţii, dar şi o fabrică de asamblare a maşinilor Toyota.

„Acestea sunt propunerile lor. În urma discuţiilor pe care le vom avea săptămâna viitoare cu reprezentanţii acestor firme, vom vedea care din aceste obiective vor putea fi realizate”, a declarat preşedintele CJ Suceava.

 

Un consorţiu de firme din SUA şi China vor să construiască blocuri în Suceava

De asemenea, el a precizat că SINOPEC, una dintre cele mai mari companii petroliere din China, şi-a anunţat intenţia de a investi în distribuţia de gaze în judeţul Suceava.

În opinia lui Gavril Mîrza, SINOPEC s-ar putea asocia cu SC Bucovina Ecoterm Gaz SA, firmă care implementează proiectul „Suceava – Utilităţi şi Mediu”, în vederea asigurării distribuţiei de gaz în localităţile judeţului.

Gavril Mîrza a mai adăugat că SINOPEC, o companie cu un capital de 3 trilioane de euro, vrea să investească şi în dezvoltarea unor afaceri imobiliare în judeţul Suceava. Astfel, reprezentanţii acestei companii au anunţat că intenţionează să construiască în Suceava nu mai puţin de 80 de blocuri, cu 20 de etaje fiecare, apartamentele urmând a avea suprafeţe de 140 de metri pătraţi.

„Acestea sunt intenţiile lor, şi vom discuta cu ei să vedem în ce măsură ele vor putea fi puse în practică”, a încheiat Gavril Mîrza.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fabrică Toyota în apropierea Centrului Economic Bucovina.
 Vizualizări articol: 918 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 7 voturi
Fabrică Toyota în apropierea Centrului Economic Bucovina3.957

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   CE VRAJEALA!!! trimis de
( 2 mai 2008, 11:07:52
AU RAS TOT CE A FOST FABRICA IN SUCEAVA SI DEODATA VINE TOYOTA!!!
2.   SEMN DE INTREBARE trimis de
( 2 mai 2008, 11:10:22
PE LA INCEPUTUL ANULUI A APARUT TOT IN OBIECTIV UN ARTICOL CU CELE 3 BLOCURI DE 15 ETAJE CARE AR FI URMAT SA SE CONSTRUIASCA IN SPATELE STADIONULUI.SE SCRIA ATUNCI CA LUCRARILE VOR INCEPE IN FEBRUARIE DAR SUNTEM IN LUNA MAI SI NU SE VEDE NICI O MISCARE CA AR FI INCEPUT MACAR UN SANTIER.
3.   Stilul HOKASTAY trimis de
( 2 mai 2008, 11:17:36
Am trait sa o vad si pe asta, imbinarea tehnologiei japonezo-chinezo-americana cu stilul de munca moldovenesc (incet, incetisor si pe loc). Sunt curios care vor fi primii "asimilati" strainii sau noi? Si cum, la noi, muncitorii nu pleaca acasa cu mana goala, sunt curios ce productivitate vor avea aceste intreprinderi, care nu aduc nici macar un surub "rezerva"???? Ca trebuie si in Moldova sa se faca ceva productiv, o stim cu totii, dar maiintai trebuie educatie si disciplina, un cult al muncii.

3.1  RE: Stilul HOKASTAY trimis de
( 2 mai 2008, 11:26:32
Ejti prost,taci dreaq din ....tastatura!!!!!!!!
3.2  RE: Stilul HOKASTAY trimis de
( 2 mai 2008, 15:38:06
prost, prost, dar vorbesc frumos, gandesc si stiu sa scriu. TU, cel cu nume nobil si intarcat de la taica tau, care din cele trei le stapanesti?
3.3  RE: Stilul HOKASTAY trimis de
( 2 mai 2008, 15:47:10
Eu cred, dimpotriva, ca are multa dreptate. Toyota fabrica de citiva ani in Turcia modelul Corolla , sub supraveghiere tehnica japoneza, si automobilul e apreciat si se vinde foarte bine in Europa si Israel, raspunzind celor mai severe criterii. Intrebarea este daca livrarea masinii nu e conditionata si de...starea soselelor ...
4.   Vulpea bearca trimis de
( 2 mai 2008, 11:23:14
A inceput campania electorala. Votati PSD pentru ca daca ies ei, vine TOYOTA la Suceava. Din cate am inteles si NASA este in negocieri cu PSD-ul ca sa-si deschida un centru de cercetari tot la Suceava. S-ar putea sa vina si ei, numai cu conditia ca sa iasa PSD la alegeri. Atunci garantat o sa curga rauri de lapte si miere si toata lumea o sa fie fericita. Problema e ca ne-am cam saturat de gogosi electorale. Oricum cu chestia asta Marza este in TOP. Asteptam reactia PD-L-ului.
4.1  RE: Vulpea bearca trimis de
( 2 mai 2008, 13:38:37
ai uitat de intalnirile de gradul lll cu extraterestrii pe care le are consiliul judetean de ceva vreme. din cate am inteles,extraterestrii din galaxia proxima centauri vor sa investeasca intr-o fabrica de nave spatiale invizibile cu care sa faca comert cu celelalte galaxii. ar fi bine daca s-ar comasa proiectele dintre extraterestrii,japonezii de la toyota si smenurile lui marza. in cazul asta ar iesi ceva super tare !
5.   Vorbe de 2 bani ?? trimis de
( 2 mai 2008, 11:30:27
Asa se intampla mereu in prag de alegeri ca fac si dreg dar in realitate bate vintul a pustiu ???De ce nu ati facut nimic in 20 de ani ,,ahaaaaaaa vin alegerile si nu sti cum sa pacaliti prostimea sa va aleaga.cred ca nici oameni nor sa mearga la vot ca iati mintit tot timpul cu vrajeli si cu FETI FRUMOSI DIN PADUREA ADORMITA.
5.1  RE: Vorbe de 2 bani ?? trimis de
( 2 mai 2008, 16:03:53
Pai cu ce mai poate pacali Mirza dupa 12 ani in care a facut un mare nimic pentru judet, dar a avut grija de el si ai lui (Dontu, Nichifor, etc.)??!!! 12 ani a furat, si acum vine si arunca cenusa in ochii nostri... hai ca se crede la Radio Erevan... Lasa-ne Mirzule, ca de gogosi cu castraveti ne-am cam saturat, avem indigestie...
6.   VRAJEALA PT. ALEGERI ,,,,, trimis de
( 2 mai 2008, 11:38:12
Sala polivalenta este,,,,,stadion nou este ,,,,urmeaza TOYOTA,,,,,AEROPORTUL ARE 10 PISTE,,,INTERNATIONAL ,,,Sa va fie rusine de hoti si banditi asa santeti toti niste papagali si prostiti oameni cu fel si fel de abureli,,,DRACU SA MEARGA LA VOTARE ?
6.1  RE: VRAJEALA PT. ALEGERI ,,,,, trimis de
( 2 mai 2008, 17:33:58
Premiera absoluta !!!!! Va fi si metrou la Suceava
7.   Psd trimis de
( 2 mai 2008, 11:43:47
astia ne-au dus tara de rapa din1989 si pana acum,cu nastase si mitrea, alias ilici iliescu . daca o tinem tot asa vom avea un viitor foarte luminos, fara poluare industriala deoarece nu o sa mai avem nici o fabrica , le vand pe toate in folosul si spre fericirea lor. ne aburesc cu minciuni de 18 ani , pana cand o sa-i mai suportam????
8.   Gogosi trimis de
( 2 mai 2008, 11:57:44
Gogosi electorale!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
9.   Cred trimis de
( 2 mai 2008, 12:08:35
50,60 de firme pt inceput...............hahaha.. mai pot........
10.   ? trimis de
( 2 mai 2008, 12:15:15
Da Microsoft si General Electric cand vin ? Ca am niste pamant de la tatuca si as vrea sa il donez sa faca pe el fabrici si uzine
11.   Mark my words trimis de
( 2 mai 2008, 12:51:29
when pigs fly - atunci o sa fasambleze toyota in centrul bucovina. vin cumva alegeri pe la voi?
12.   Sa nu mai aud de voi trimis de
( 2 mai 2008, 13:06:53
Romania a avut 2 mari ghinioane de-a lungul isoriei :

1. Regimul comunist

2. Ion Iliescu & PSD

Daca va place sa revedeti istoria in prezent, votati PSD-ul !
12.1  RE: Sa nu mai aud de voi trimis de
( 2 mai 2008, 15:53:56
A mai avut citeva ghinioane, printre care caracterul lenes, fripturist, nedisciplinat, necinstit, neloial, incorect "cu mina in caruta" si capul plecat al majoritatii, care isi gaseste rezolvarea in "dai tuica, baaa??".
13.   Interesant trimis de
( 2 mai 2008, 13:14:40
Cu engleza ma descurc....., ma duc repede sa caut un dictionar in chineza . Tare as vrea sa aud cind vor incepe lucrarile...numai sa nu faca blocuri cu 20 de etaje pe hirbarie...Sa le puna semne de circulatie directia Scheia, Moara, SantaFe, BosAngeles. Doamne sefule suprem,ajuta.ne ,le dau si eu niste teren de la tatuca...! OOOOOOOOOOOOOO ce POveste frumoasa am citit astazi copii !
14.   Nedumerire trimis de
( 2 mai 2008, 14:13:40
Imi poate spune si mie cineva unde se afla Centrul Comercial Bucovina ?
14.1  RE: Nedumerire trimis de
( 2 mai 2008, 15:14:38
In Japonia probabil.
15.   ??? trimis de
( 2 mai 2008, 14:15:35
dupa mititei si bere vine si toyota, bravo comunisti imputzitzi ce suntetzi....o sleahta de banditzi ne conduc....ce tupeu au.....alegeri spancenate.
16.   Exagerare trimis de
( 2 mai 2008, 14:20:46
"3 trilioane de euro" Asa o suma nu are nici SUA ca buget anual. Un trilion de euro �nseamna o mie de miarde de euro. Capitalul respectivei firme este asemanator ca cifre cu cel dat �ntr-un articol de Dana Humoreanu care spunea despre cei de la PD-L, prin voca domnului ILIE vasnic militant si membru, ca vor instala centrale eoliene de 1,5 mW pentru alimentarea comunelor si satelor judetului. Mai lasati-ne bai acestia cu aceste cucuri.
17.   ??? trimis de
( 2 mai 2008, 14:21:59
maine - poimaine vom raporta productie toyota/ha...de rasu plansu am ajuns...
18.   Pentru curioasul trimis de
( 2 mai 2008, 14:25:19
centrul economic Bucovina este o constructie imensa, inutila, situata la 200 metri in partea stanga de intrarea in aeroportul Suceava, din Salcea!

acolo se organizeaza 6,7 targuri de rahat dupa care la final de an vine camera de comert si organizeaza topul firmelor sucevene si te pune pe tine ca firma sa-ti platesti premiul, nu mai putin de 1500 -2000 lei(ron).Ai priceput curiosule?

19.   Asa gogosi sa mananci tu, Marza trimis de
( 2 mai 2008, 15:20:57
Tot cioflingarul stie ca o fabrica de ansamblat autovehicole presupune in primul rand infrastructura,zeci de hectare de teren viran,populatie cat de cat calificata,si sigur,in conditiile in care sunt soselele noastre,prin grija mai sus-numitului Marza,Suceava n-are cum pupa asa oferta buna>De asta investitorii prefera centrul si vestul tarii.
19.1  RE: Asa gogosi sa mananci tu, Marza trimis de
( 2 mai 2008, 15:43:59
ce te face sa crezi ca soselele din sudul si centrul tarii sunt mai "breze" ca cele din Moldova? Nu acesta'i criteriul, ci faptul ca la conducerea tarii (ESALOANELE II SI III DIN MINISTERE) se afla oameni ce provin din acele zone si care au mari interese in acele locuri. Cum iti explici ca se cumpara terenurile si peste doua trei luni se "arunca" un proiect ce necesita EXPROPIERI?????
20.   Of trimis de
( 2 mai 2008, 15:30:42
numai vorbe fapte ioc terminati o data
21.   Dai pe toti in benga trimis de
( 2 mai 2008, 15:34:09
Niste ordinari. Fie ca se numeste Marza, Flutur, Ilie, Onofrei, Lungu, Dontu,Jordache, toti sunt niste BABAGALI , care isi vad numai de interesele lor, iar PULIMEA ii crede. Imi vine sa borasc.
22.   ? trimis de
( 2 mai 2008, 17:12:38
Unde se depun CV-urile si cat ma costa un post de injiner la Toyota domn Marza?.....[aaaaa...si pt. specialistul HOKASTAY afla ca sunt destui specialisti care s-ar putea intoarce din occident si care sunt chiar din Suceava ...in Turcia nu este supraveghere tehnica japoneza ci metoda japoneza de lucru in cea mai noua si mai tehnologizata fabrica Toyota din partea asta de lume ...Corolla (vechiul model)s-a fabricat pana acum 1 an...acum se fabrica Toyota Auris si Corolla Verso....Noua Corolla se fabrica in Japonia]...alooo domn* Marza hai domle vorbeste un pic cu Toyota CEO Katsuaki Watanabe sa stim si noi cum devine treaba....
22.1  RE: ? trimis de
( 2 mai 2008, 17:28:27
Mai tii minte marile coproductii cinematografice romano-restul lumii? stii cum erau? Actorii lor si caii nostri, cam asa va fi si cu specialistii nostri. Vezi Renault, Nokia (la Jucu au �ncadrat SPECIALISTI romani in sectorul ADMINISTRATIV-restul vor fi formati in 1-3 ani), iar daca cei care au lucrat la IUPS, IMUS sau oricare alta �ntreprindere din Suceava ii consideri specialisti, atunci e OK! Eu am trecut prin 3 reconversii profesionale(cu specialisti lor) si cateva specializari, dar tot suntem cu un pas in urma lor. Mai au unii dreptate sa fie circumspecti cu noi, macar la capitolul "cinste" si corectitudine.
23.   Mirza e groggy! trimis de
( 2 mai 2008, 17:30:23
Hotarat lucru, Mirza e terminat daca poate sa declare ca virtuala companie AIR BUCOVINA ar putea fi dotata cu 45-50 aeronave Boeing 747!!!! Accesati site-ul TAROM si veti vedea dotarea curenta a companiei: 4 Boeing 737-111, 4 Airbus A 318-111, 4 Boeing 737-300, 2 Airbus A 310-325 si 7 ATR 42-500, adica un total de 21 aeronave. No comment!
24.   Si inca trimis de
( 2 mai 2008, 19:43:46
Eu nu pricep cum ziaristii scriu pe nemestecate tot ce spun "politicienii" sau, in fine, vipurile vremilor in politica, fie ea locala sau nationala. Unde e spiritul celor trei surse de informare? De ce nu a fost intrebat Mirza cum dovedeste ceea ce spune? De ce autorul articolului nu a contactat pe acei parteneri cu care se lauda Mirza ca ar putea derula proiecte benefice judetului? Pentru ca, raspund tot eu, este foarte comod pentru ziaristi sa faca un tur al institutiilor din Suceava, in 2-3 ore, si sa reproduca intocmai spusele 'interlocutorilor'. Iar daca a doua zi apare o ' contra' la material, cu atat mai bine, 'ziaristul' are parte de un serial. Din nou, no comment!
25.   Nu-i credibil trimis de
( 2 mai 2008, 19:59:28
Chiar sa fie ceva, ceva adevar in cele afirmate, modul cum a fost lansata stirea, in prima zi de campanie electorala, o face total necredibila!
26.   Un semnal de alarma trimis de
( 2 mai 2008, 20:18:30
SA NU CREADA CINEVA CA VOR VENII CHINEZII SI VOR FACE INVESTITII IN SUCEAVA ANGAJIND FORTA DE MUNCA LOCALA!!!!!!!VOR FACE VREO 20 DE BLOCURI DE 20 ETAJE IN CARE VOR ADUCE CITEVA MII DE CHINEZII CARE OR SA NE LASE SI FARA LOCURILE DE MUNCA PE CARE LE AVEM.!!!!!! V-ATI PUS PROBLEMA ASTA?????? D-LE MIRZA???????GINDITI DE 10 ORI SI DECIDE-TI O SINGURA DATA.CONTRACTELE ASTEA TREBUIE SA TINA CONT DE SPECULATIILE PE CARE LE FAC CHINEZII!!!!!!!!!!AVETI MARE GRIJA!!!!!!!!!
26.1  RE: Un semnal de alarma trimis de
( 3 mai 2008, 02:01:52
iarasi un impostor in ale postatului, alegeti un ID propriu, nu intoxica si nu fi las(si asa nu-iti cere nimeni numele)
27.   ADEVAR trimis de
( 2 mai 2008, 20:23:41
adevarat...in toate marile centre comerciale din tara unde au investit chinezii este o invazie de...chinezi...sunt ca si cinii maidanezi...nu mai scapi in veci de ei...
28.   Povestile psd trimis de
( 2 mai 2008, 20:47:52
dl mirza nu este un om competent. dl. mirza nu este nici macar un om gospodar. in mod vadit, nu are abilitati de manager. ii place mult sa manince si sa vegeteze, atent insa la banul public (nu-i asa, ar fi pacat sa nu intre in buzunarul domniei sale). insa dl. mirza are o mare calitate: e un bun povestitor. in toti acesti ani, singurul lucru pe care l-a facut a fost sa ne spuna povesti. atit de multe incit, acum, cind e la sfirsit de cariera, domnia sa are suficient material pentru a publica cele "1001 de minciuni psd-iste", carte atit de draga lui, pe care, dupa cum toata lumea poate vedea, vrea sa o lase mostenire ucenicilor sai, nechifor si dontu.

daca nu m-ar amuza atit de tare disperarea cu care gruparea psd din suceava incearca sa se mentina la putere, as fi extrem de dezamagit: dezamagit, ca in 2008 un ziar inca mai poate publica aberatiile unui politician incompetent, dezamagit, ca in 2008, oamenii ar mai putea sustine inca o astfel de grupare politica...
29.   POVESTIOARE trimis de
( 2 mai 2008, 20:52:29
mami inchide internetul ca ma ia somnuu.....
30.   Eu marzoi voi face susiava un rahat ca si pana acu trimis de
( 2 mai 2008, 23:39:27
date n rahat cu securistii tai imputiti,chiar nu ti imaginezi ca esti expirat si stii numai sa mananci cat 50 de oameni normali,nu va prindeti ca oamenii nu vor sa mai auda de psd
31.   MINCIUNI ELECTORALE!!!!! trimis de
( 3 mai 2008, 10:16:04
MINCIUNI ,MINCIUNI SE APELEAZA LA ORICE MIJLOACE NUMAI PENTRU A OBTINE FUNCTIA.
32.   Asta nu-i nimic trimis de
( 3 mai 2008, 13:34:00
Nu-i nimica inca ce ati citit.Un pic numai, urmeaza o fabrica de avioane la Salcea langa aroportul modernizat de cele doua firme germane si americane negociate cu domnul Marza, apoi metroul care va avea punct de plecare Cetate, de unde va veni suspendat pana la CARREFOUR made LUNGU. va trce pe sub pamant pana in centrul orasului METROPOLA al d-lui Lungu, se plimba prin G. ENeSCU,OBCNI si se intoarce pe cale suspendata pana la SALCEA aici va fi statia TERMINUS made LUNGU.Ar mai fi ceva dar va mai spunem cand ne apropiem mai mult de data alegerilor ca sa nu uitati cu cine votati.Cam asta este smecheria investitorilor in cel mai sarac oras nu metropola d-le Lungu din UE.Cam astea sunt smecheriile d-lui MARZA si Lungu asa ca aveti grija cum votati.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei