Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 mai 2008 - Anul XIII, nr. 101 (3782)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Intoxicări

Autodenunţul pentru pseudoşpaga de 200.000 de euro, inexistent

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Autodenunţul în cazul aşa-zisei şpăgi de 200.000 de euro din tranzacţia cu actualul sediu al Administraţiei Financiare Orăşeneşti Gura Humorului nu există. Direcţia Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava, nu a înregistrat nici un autodenunţ, iar informaţiile aruncate ieri pe piaţă de un alt cotidian local reprezintă o intoxicare grosolană a opiniei publice. Faptul că nu există un asemenea autodenunţ, aşa cum a trâmbiţat cu litere de o şchioapă ziarul respectiv, a fost confirmat chiar de şeful DNA Suceava, procurorul Constantin Martin. Şi pentru că azi a început oficial şi campania electorală, pe lângă Petrică Ropotă, directorul executiv al DGFP Suceava, în ecuaţia denigrării au fost introduse şi alte persoane, în frunte cu primarul liberal din Gura Humorului, Marius Ursaciuc.

 

Războiul pe care un cotidian local îl duce de ceva vreme împotriva directorului executiv al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Suceava, Petrică Ropotă, a atins ieri un nou prag al penibilului. Încercarea disperată de a-l compromite pe Ropotă a adus o veste bombă. Şi anume că Pavel Ciocan, persoana care a vândut clădirea în care îşi desfăşoară activitatea în prezent Administraţia Financiară Orăşenească Gura Humorului, s-a autodenunţat la Direcţia Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava, pentru că ar fi dat o sumă de 200.000 de euro unui „cap al finanţelor sucevene”.

Banii ar fi reprezentat diferenţa dintre suma plătită de DGFP Suceava pentru respectivul imobil, 730.000 de euro, şi preţul corect la care era evaluată clădirea, 530.000 de euro. Evident, principalul vinovat a fost găsit directorul executiv al DGFP Suceava.

Ce au uitat cu bună ştiinţă să spună semnatarii articolului este faptul că din comisia care s-a ocupat de achiziţionarea imobilului nu a făcut parte Petrică Ropotă, iar preţul de achiziţie a fost de 620.000 de euro, şi nu 730.000 de euro, aşa cum eronat şi vădit tendenţios se afirmă în mod repetat.

De altfel, contactat telefonic în cursul zilei de ieri, Pavel Ciocan a negat că ar fi fost la DNA pentru a se autodenunţa. Acest aspect a fost confirmat şi de şeful DNA Suceava, procurorul Constantin Martin, care a precizat că nu a fost înregistrat nici un autodenunţ.

 

Marius Ursaciuc: „A început campania electorală”

Şi pentru că alegerile locale sunt tot mai aproape, iar campania electorală a început deja încă de aseară, în ecuaţie a fost introdus şi primarul liberal din Gura Humorului, Marius Ursaciuc. Acesta ar fi facilitat această afacere oneroasă, iar apoi l-a susţinut politic pe Petrică Ropotă pentru ca ultimul să-şi menţină funcţia de şef al DGFP Suceava.

Contactat telefonic, Marius Ursaciuc a spus că nu doreşte să comenteze toate aberaţiile. „A început campania electorală. Şi cu asta cred că am spus tot”, a precizat primarul din Gura Humorului.

Mai trebuie spus că achiziţionarea sediului Administraţiei Financiare Orăşeneşti Gura Humorului face obiectul unui dosar instrumentat de DNA Suceava, în baza unei sesizări a Curţii de Conturi Suceava, dar până în prezent nu s-a stabilit dacă există vreo faptă penală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Autodenunţul pentru pseudoşpaga de 200.000 de euro, inexistent.
 Vizualizări articol: 612 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Autodenunţul pentru pseudoşpaga de 200.000 de euro, inexistent5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Exista trimis de
( 2 mai 2008, 12:19:09
Daca excrocheria nu s-a dovedit inca,pina acum,nu inseamna ca ea nu exista.La timpul potrivit,ca sa nu se spuna ca e pretext electoral,voi veni cu dovezi incontestabile,greu de inlaturat sau musamalizat.Putintica rabdare....
1.1  RE: Exista trimis de
( 2 mai 2008, 12:49:08
stimati cetateni domn,petrica este cel mai cinstit om din FISCUL SUCEVEAN,il cunosc f bine chiar mai bine decat se poate,este un credincios cu suflet bun nu spagar credetima va rog,sciu numai prostii ziaristii
2.   Oralista trimis de
( 2 mai 2008, 13:42:22
adela,mai trage putin aer ca te sufoci!
3.   Vai trimis de
( 2 mai 2008, 13:49:50
inca o data romanul nu se dezminte.Daca primarul de la Humor a facut ce multi nici nu pot gindi a face ne unim cit mai multi binevoitori ca sa-l dam jos sa nu care cumva sa existesi oameni adevarati ci numai lichele .Sa fiti sanatosi vio cei ce fluturati coada caprei drept stindard ca tot foarte putini sunteti si mare isprava nu o sa faceti cu toata zbaterea voastra dezordonata.
4.   Atat stiu sa faca trimis de
( 2 mai 2008, 21:10:34
nu va asteptati la minuni.asta stie pdl cel mai bine sa faca-santaj.amenintari si multe aberatii.au ei macar un singur om mai capabil si mai stimat decat marius ursaciuc.sa ni-l spuna ca noi nu am auzit de el.au o lista mare de tradatori care viseaza numai ciolanul si ne cred de prosti

5.   Flutur a luat banii trimis de
( 2 mai 2008, 23:21:28
eu stiu ca un ...anume flutur a luat banii ca sa cumpere materiale portocalii
6.   Ropota e om cinstit trimis de
( 3 mai 2008, 00:20:04
numai jigodiile psd iste si pd iste umbla cu minciuni sa l denigreze ca au interese ascunse ca de obicei,ce va incurca combinatiile ba mafiotilor cinstea lui Ropota?mergeti in Congo
7.   Rusine trimis de
( 3 mai 2008, 22:03:09
de ce nu s-a scris de aceasta afacere la momentul potrivit cand d-nul Flutur facea parte si el din PNL???

se vede clar ca asta este stilul de campanie electorala pe care d-nul Flutur cu colaboratorii sai o pot face!!!
8.   Ce exista? trimis de
( 4 mai 2008, 21:20:14
Daca stii atat de multe, nu mai da informatii eronate pe la presa, spune-le pe cele adevarate si care te macina la creier.

Am o intrebare: oare iti dai seama cat mai existi tu?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei