Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 mai 2008 - Anul XIII, nr. 101 (3782)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Blocaj

Criză acută de roviniete şi în judeţul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii care lucrează în străinătate şi au venit în aceste zile acasă, ori cei cărora vechea rovinietă le-a expirat în această săptămână s-au trezit puşi în situaţia de a nu avea de unde achiziţiona aceste documente.  

Aşa cum se întâmplă mai peste tot în ţară, nici una dintre benzinăriile aparţinând marilor companii nu mai au roviniete de vânzare.  

După cum ne-a spus unul dintre vânzătorii de la benzinăria Rompetrol din zona Metro, rovinietele nu mai sunt de găsit la benzinăriile companiei de aproximativ două luni de zile. Aceeaşi situaţie se înregistrează şi la Petrom, Mol sau OMV, rovinietele lipsind de pe stoc de câteva luni de zile.

În mod normal, salvarea şoferilor o reprezentau punctele de lucru ale Poştei, sau sediul Secţiei Drumuri Naţionale Suceava.

Problema cea mare este însă că punctul de lucru de la „Drumuri Naţionale” Suceava a fost închis aproape toată săptămâna (excepţie făcând ziua de miercuri), iar toate oficiile poştale au fost şi acestea închise în prima şi a doua zi de Paşte, dar şi ieri.

 

Soluţii puţine

Inginerul Andrei Huţanu, şeful Secţiei Drumuri Naţionale Suceava, cunoaşte problema şi spune că a tot făcut demersuri pentru ca rovinietele să se găsească din nou în benzinării.

„Noi am făcut demersurile necesare pentru rezolvarea problemei, şi rovinietele urmau să ajungă şi la benzinăriile din judeţ. Deocamdată însă nu s-a întâmplat acest lucru. Probleme sunt cu cei veniţi din străinătate acasă în aceste zile. Pentru ei există totuşi o soluţie la îndemână, să cumpere rovinieta din punctele vamale atunci când intră în ţară”, a declarat Andrei Huţanu, subliniind că în zilele libere din această săptămână singura soluţie pentru achiziţionarea de roviniete pe raza judeţului a fost Punctul de Trecere a Frontierei Siret.

Deşi conform programului iniţial, Secţia Drumuri Naţionale Suceava ar fi trebuit să se deschidă abia de luni, Andrei Huţanu ne-a anunţat în cursul zilei de ieri că astăzi un lucrător al secţiei va fi prezent la sediu, pentru a vinde roviniete celor care au nevoie de acestea. Sediul Secţiei Drumuri Naţionale Suceava se găseşte în Iţcani, pe strada Alexandru Ghica, numărul 12.

 

Amenzi mari

Conform legislaţiei rutiere, şoferii care circulă fără rovinietă riscă sancţiuni drastice, care pleacă de la 500 de lei, în cazul autoturismelor, şi pot ajunge până la 9000 de lei, pentru maşinile cu masă mai mare de 3,5 tone.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Criză acută de roviniete şi în judeţul Suceava.
 Vizualizări articol: 914 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Criză acută de roviniete şi în judeţul Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Vaii trimis de
( 2 mai 2008, 12:20:54
Vai, da' cum asa sa nu fie?? Ca ORBan a zis ca sunt pe saturate, bani sa ai. El deja cumpara camere video sa ne filmeze cu rovinieta in geam, prin urmare nu avem nici o problema cu ele.

ORBane!!! Vezi ca de la Bucuresti la Suceava, pe E85 (mai bine zis Comunal 85 ca treci prin toate satele pamantului), am oprit ca prostu la fiecare benzinarie blestemata sa intreb de rovinieta (asa ca sunt baiat de bun simt - deci prost, si ca am mai dat peste controale facute de Politie si ARR) si doamnele radeau cat pot fi de naiv. In Roman, nu mai vazusera roviniete de la Boboteaza de anul trecut. Da-o in palaria ma-sii de treaba. Daca ma oprea cineva pe drum, ii dadeam numarul tau de telefon sa te sune sa te intrebe unde e traista cu roviniete? mare prost de om...
2.   Bataia de joc de pe DN 17 trimis de
( 2 mai 2008, 12:47:41
Pentru prostimea din Romania , roviniete , si accize in carburant tot pentru roviniete ...

Dubla taxare pentru aceleasi gropi si drumuri comunale ..

In special DN 17 , bataia de joc a Romaniei ...

Sa ma opreasca pe DN 17 vreun nesimtit si sa-mi ceara rovinieta , ca dau cu el de pamant exact in gropile de pe DN 17 !

Apropo , transportatorii se lupta de luni de zile sa elimine rovinieta ...

Poate o data cu debarcare PNL -istilor de la guvernare vom scapa de aceasta jecmaneala guvernamentala , alaturi de taxa de prima inmatriculare !
3.   Rovineta trimis de
( 2 mai 2008, 17:26:42
da colegu,neo mai si prostit ca o scot de tot,si si mia crosetat si amenda..........

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei