Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 mai 2008 - Anul XIII, nr. 101 (3782)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Program de administrare

Lungu şi-a prezentat programul „Suceava-oraş de nivel european”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul Sucevei, Ion Lungu, candidatul PD-L la un nou mandat, a prezentat ieri, într-o conferinţă de presă, programul democrat-liberal de administrare a municipiului în perioada 2008-2012, intitulat generic „Suceava-oraş de nivel european”.

Lungu a ţinut să precizeze din start că PD-L este primul partid care prezintă un asemenea program, scopul acestuia fiind aducerea municipiului reşedinţă de judeţ la standarde europene.

Programul, a spus Lungu, urmăreşte două obiective: tradiţie şi modernitate. Tradiţia se referă în primul rând la Cetatea de Scaun, la punerea în valoare a acestui important obiectiv turistic pentru care municipalitatea a demarat deja un proiect de reabilitare. Modernitatea vizează aducerea infrastructurii rutiere şi de utilităţi la standarde europene.

Dacă vor fi realizate aceste două obiective, a menţionat Lungu, vor fi atinse următoarele ţinte: Suceava-oraş turistic, Suceava-oraş industrial, Suceava- zonă metropolitană, Suceava-oraş comercial şi Suceava- oraş al generaţiilor viitoare.

 

„Avem de a face cu a doua modernizare a Sucevei”

„Vrem să realizăm o reindustrializare a Sucevei şi vreau să vă spun că tot mai mulţi oameni de afaceri de la firme mari sunt interesaţi să investească în domeniul industrial la Suceava, în ideea că este oraş de graniţă al Uniunii Europene şi poate să fie un cap de pod pentru firmele care vor să dezvolte activităţi în Ucraina şi celelalte ţări ex-sovietice. Vrem să facem o zonă metropolitană cu localităţile din jur. Chiar dacă Suceava e oraş de rangul doi şi nu poate realiza zonă metropolitană conform legii, putem să o facem pe o fundaţie care să se cheme zonă metropolitană în aşa fel încât să avem ca principale scopuri atragerea de investitori, realizarea de zone de agrement, realizarea de proiecte comune în transport, ecologie”, a declarat Lungu.

El a arătat că Suceava se dovedeşte a fi un oraş cu tradiţie comercială, lucru dovedit de numeroasele hypermarket-uri deschise în ultimul timp şi a precizat că municipalitatea a facilitat dezvoltarea unor astfel de afaceri.

Programul PD-L, a subliniat Lungu, are printre priorităţi investiţii masive în şcoli şi grădiniţe. Primarul consideră că prin punerea în practică a acestui program avem de a face cu a doua modernizare a Sucevei.

 

„Sunt trei provocări foarte mari pentru 2008-2012: fluidizarea circulaţiei rutiere, problemele de urbanism şi dezvoltarea zonei metropolitane”

Lungu a trecut în revistă principalele proiecte care vor aduce municipiul reşedinţă de judeţ la standarde europene. Este vorba de infrastructura rutieră, cu realizarea rutelor ocolitoare 1 şi 2 spre Botoşani şi spre Siret, reparaţii la străzi, construirea de parcări subterane, supraterane şi de reşedinţă în apropierea blocurilor, apoi de extinderea şi reabilitarea reţelelor de apă potabilă şi canalizare prin programul ISPA, de reabilitare a sistemului de termoficare sau de realizarea unei gropi ecologice în zona comunei Moara şi dezafectarea şi închiderea gropii de gunoi din Suceava.

Lungu a mai amintit de realizarea noului spital de urgenţă, reabilitarea şi extinderea iluminatului public prin înlocuirea corpurilor de iluminat cu altele performante, construirea unui complex sportiv care să includă stadion, sală polivalentă, bazin de înot, terenuri de sport, construirea unui complex de afaceri în zona stadionului Areni care să cuprindă un hotel de minimum patru stele cu săli de conferinţe, modernizarea fostului cinema Modern şi transformarea lui într-o Casă a tinerilor şi studenţilor, realizarea Planului de Urbanism General şi a Planurilor Urbanistice Zonale.

Lungu a precizat că va susţine în continuare toate ramurile sportive din Suceava şi a promis că va duce echipa de fotbal FC Cetatea în prima divizie în doi ani de zile. „Sunt trei provocări foarte mari pentru 2008-2012, şi anume fluidizarea circulaţiei rutiere, problemele de urbanism şi dezvoltarea zonei metropolitane”, a subliniat primarul.

Lungu a mai spus că a realizat peste 90% din promisiunile cuprinse în programul cu care a câştigat primăria în 2004 şi a dat asigurări că va realiza acelaşi procent din programul cu care va candida la alegerile de luna viitoare.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu şi-a prezentat programul „Suceava-oraş de nivel european”.
 Vizualizări articol: 757 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Lungu şi-a prezentat programul „Suceava-oraş de nivel european”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Lunguleeee!!!! trimis de
( 2 mai 2008, 11:29:58
lungule,ejti o ciulama stricata,tradatorule cu sange de puela!!!!!
1.1  RE: Lunguleeee!!!! trimis de
( 3 mai 2008, 02:01:08
Ai mai avut in ******** unu "Suceava - utilitati si mediu" si acum platesc 5 milioane pe timp de vara caldura. ****te-n gura de prelipcar!!!
2.   Campanie electorala trimis de
( 2 mai 2008, 11:44:41
Cine mai crede asa ceva? Trebuie sa fii politician ca sa vii cu asa ceva in fata electoratului dupa patru ani in care nu ai facut nimic din ceea ce ai promis in 2004. Auzi la el: a realizat peste 90% din promisiuni. Probabil ca se refera la interesele proprii pe care si le-a realizat in proportie de peste 90%. La fel si pentru acolitii sai: le-a rezolvat problemele tot in proportie de peste 90%.
3.   Am mai vazut filmul... trimis de
( 2 mai 2008, 12:06:58
Din cate imi amintesc eu tot aceiasi promiosiune o faceai si acum 4 ani!!! Lasa-ne!... lasa-ne!... Lungule lasa-ne!... Dute la Prelipca de unde ai venit tarane, k ne duci la sapa de lemn! Tu si frate-tu!
4.   Stiu eu? trimis de
( 2 mai 2008, 12:26:12
O sa fie tot el... ca se zice in,,prostime'': ca altu' mai bun nu-i! Poate se va ,,maturiza'' si nu va face un pact cu cei ce vor mita...
5.   Primari trimis de
( 2 mai 2008, 12:30:47
canta la alta masa ,noi am mai auzit din astea. marza ne promite acelasi lucru. ia mai plecati voi la pensie [ca a-ti adunat destul] si lasati loc la altii mai gospodari , ca nu sunteti voi singurii capabili sa conduceti orasul si judetul.
6.   ....... trimis de
( 2 mai 2008, 13:08:05
http://tinypic.com/player.php?
7.   Bai Ioane!!!!! trimis de
( 2 mai 2008, 13:25:33
Cu matale in frunte bade Lungule o sa ajungem un targ ponosit cu Carrefour si Metro.Tot ce ai facut pana acum, (care oricum e extrem de putzin) este de o calitate execrabila, mai ales asfaltarile mult trambitzate.Esti un tzaranoi care, evident, nu are nici o viziune despre cum ar trebui sa arate un oras cica la nivel european.Ai avut pe mana o gramada de bani pe care i-ai cheltuit pe niste lucrari extrem de proaste calitativ, executate de firme trompeta gen Florconstruct.Mai lasa si pe altzii ca esti sub orice critica.
8.   LUNGULE ITI VINE RANDUL trimis de
( 2 mai 2008, 14:03:45
TARANE PROST SI ANALFABET, ITI TRANSMIT CA VEI DA SOCOTEALA PENTRU TOT! VEI PRIMI UN LOC LA RACOARE CU BRATARI ARGINTII PE MANA, CA SA AI TIMP SA-TI MANANCI BALEGA DINTRE DEGETELE DE LA PICIOARE SI SA AI TIMP DE REFLECTIE! STII CE INSEAMNA A.M.R? NUMARATOAREA A INCEPUT! O SA VEZI !PA!
8.1  RE: LUNGULE ITI VINE RANDUL trimis de
( 2 mai 2008, 14:37:50
Bine zis Arkane!!!! O sa isi smulga lungu parul din cap dupa 15 iunie!!!! Afara cu taranoiul!!!
9.   Pt. primar trimis de
( 2 mai 2008, 15:01:20
D-le Lungu stii ce este o metropola? Stii cate metropole sunt in lume? Mananci caca ! Suceava metropola! HA ha ha ha! Lasa-ne sa radem.Ce traditii stii in afara de zilele Sucevei facute gen zilele taranului?? Nu mai suntem cei pe care ne incanta un mic in anii comunisti.Am mai umblat si noi prin lume si am vazut multe sarbatori campenesti ,dar erau rasate. Infrastructura rutiera zici? Ce vrei sa ne explici, ca dupa ce avem supermarketuri in buricul targului care blocheaza circulatia, ne vei fluidiza circulatia pe unde? Pe la Prelipca? Vrei un PUZ unde? In zona unde v-ati luat pamanturi si le vindeti cu 12.000 euro/arul?Acolo vor merge si utilitatile puse pe bani publici si veti ridica pretul la cat? Promovezi sportul din banii societatilor comerciale pe care le obligi sa plateasca o taxa ,ca sa te impaunzi ca vezi doamne esti prosport . Esti un ordinar Lungule! Un taran mincinos si ajuns unde nu trebuie. Ai distrus orasul si odata cu el frumusetea oamenilor care-l cinstesc. Rusine!!!!
10.   Omisiune trimis de
( 2 mai 2008, 15:20:19
Lungu a omis sa ne spuna de autostrada din programul prezentat, pe care or sa circule Toyotele lui Marza fabricate in Bukovina.
11.   Bravo adnana,arkan si ultras trimis de
( 2 mai 2008, 15:38:55
Adnana trebuie sa recunosc introspectia de calitate pe care ai facut-o! Dar ai folosit prea multe neologisme pentru un taranoi cu facultate la pret redus...Un primar idiot si plin de ifose cum e asta ar trebui scuipat pe strada. Ce ai facut pentru Suceava? In afara de mita pe care ai luat-o pentru aranjamente de culise la licitatiile de la scoli si de la contractul cu firma furnizoare de autobuze ca sa nu mai vb. de cat vei lua la afacerea cu stadionul.Ba da chiar nu-ti mai ajunge? Infectule!
12.   Edili trimis de
( 2 mai 2008, 16:26:53
mai doreste un mandat deoarece mai sunt niscai spatii verzi printre blocurile din suceava care trebuie vandute cu bani frumosi ,sa se inalte ditamai vilisoare ptr. fanii lui,ca doar nu sunt destul de inghesuite sarmanele blocuri. daca nu ceva dughene zise chioscuri nu??? de ce nu dispar toate mizeriile astea de dughene doar avem atatea supermarketuri??? din 1990 incoace au transformat suceava intrun imens bazar[circ].sa le fie rusine. niste excroci ce mai doresc un mandat ca sa o termine de tot. huuuoooo
13.   Sunteti niste lichele trimis de
( 2 mai 2008, 17:07:49
Ati venit doar cu promisiuni in vant,un partid infect format doar din mercenari racolati sa-si umple buzunarele si sa minta electoratul sucevean,crezand ca doi mici si o bere va vor aduce satisfactia de a mai "mulge" aceasta vaca numita "Suceava" care deja da semne ca e stearpa.Sunteti de o nesimtire iesita din comun si cei care va vor vota ori sunt lichele "fluturiste",ori sunt niste prosti.Ori PD-L,ori PSD,inseamna acelasi lucru:minciuna,mita si grosolanie.
14.   Cartodromul , acumulare de bani iliciti! trimis de
( 2 mai 2008, 19:36:51
Ce spagi s-au dat pentru constuirea pe CARTODROM de catre proprietarul Sinescu Constantin a trei blocuri... Pe spatiul verde ce a mai ramas se vor construi vilute; credeti ca fericitii cistigatori vor obtine spatiile fara bani grei, ce se vor da peste tot, pentru curatele aprobari!? Noi prostimea votam, votam, si aopoi regretam! .
15.   Bai Latulei trimis de
( 2 mai 2008, 20:36:22
Constantin e tata-tu, stii tu ceva da nu stii bine, si dak nu stii nu te mai baga in seama!
16.   De acord d-le primar?? trimis de
( 2 mai 2008, 23:48:04
D-LE PRIMAR LUNGU, va rog sa raspundeti pe forum , in cazul ca ve-ti castiga din nou primaria sunteti de acord ca la fiecare sase luni sa veniti pe esplanada casei de cultura in fata celor care v-au dat votul si sa explicati ce ati rezolvat din ce v-ati propus?? .Daca nu, sa va semnati demisia, valabil pentru orice primar ar fi, de acord??.In caz contrar nu mai candidati.
17.   Prost de bubuie trimis de
( 3 mai 2008, 00:10:51
tov primar va raportez ca standardele europene pentru un oras nu se refera la ce ati povestit, deoarece nu exista. sunt conditii minime de decenta la nivelul utilitatilor dar si al nivelului de poluare inclusiv fonica, la spatiile verzi, locuri de agrement si de sport, piste pentru biciclisti, centre de tineret, centre cu destinatie sociala etc. mai e unul grosaru cornel care o da cu europeanul in fasole. esti atat de prost incat mutate in Ucraina boule. consilierul seredenciuc si cretinul de grosaru care iti vind ponturi de la Psd sunt numai buni pentru asa ceva. vezi poate te pune ala rau sa vinzi stadionul la mafiotii din Chisinau cu care ai negociat acum un an jumatate cand erai liberal. druc mare dezamagire si acum inteleg de ce nu ai facut unirea. lungule nu esti Mesia. fara tine suceava poate trai. ultima baliverna e casa studentilor . Ai promis si teatru in aceeasi locatie si casa de cultura a orasului dar o sa ajunga Moda Miss. te rog vino si bea apa din burdujeni ca e .....
18.   Mai Lungule trimis de
( 3 mai 2008, 00:12:07
Chiama-l pe Flutur sa iti rupa toti copacii din Suceava cum a facut prin tot judetul cand era sef la Silvicultura. Uita oamenii asa repede? Stiti cat a cotizat fiecare sef de ocol la candidatura unui alt sef de silvicultura care era candidat in 2004? Atunci era putin, 10.000 Euro/ sef de ocol. Nea Fluture, incepe dna-ul sa te caute si pe tine la un moment dat, chiar daca furi din ce in ce mai mult, iar acum cateva milioane de euro sunt pentru tine mizilic.
19.   Politica trimis de
( 3 mai 2008, 01:59:43
Suntem da peste un an cetateni europeni si va invit sa gandim ca si europeni , sa vedem perspectivele care le avem pentru rmatorii patru ani si sa alegem cu intelepciune , nu cum ni se pare noua corect sau in functie de principiile noastre sladite de ani de zile ci sa fim pragmatici asa cum este poporul american , sa ne adaptam la sistemul Romanesc si sa mergem inainte cu oamenii cei mai buni pe care ii are Romania si la noi in Judet in opinia mea Flutur si PD L ... PS este o parere personala a unui om a-politic . Bafta multa simati concetateni !
19.1  RE: Politica trimis de
( 3 mai 2008, 02:23:48
Adunand ce-i mai bun (fostii primari refuzati de la PSD) si facand un partid unic PDminusL, grupati in jurul UNICULUI CARMACI spre viitor, INAITE!!! Vant din PUPAv-ar DRACU!!!
20.   Lungu trebuie sa continue!!! trimis de
( 3 mai 2008, 06:12:31
Este primarul care a facut ceva pentru Suceava si avem nevoie de el in continuare! SUCCES!

21.   CARE ORAS EUROPEAN,PLINI DE CAINI PE STRAZILE ORAS trimis de
( 3 mai 2008, 10:20:37
MACAR ATAT SE PUTEA FACE SA SE STRANGA CAINII DIN GEORGE ENESCU ,PE ALEEA LALELELOR CA NU POTI IESI DIN SCARA BLOCULUI CAND SUNT IN RAID PRIN ZONA.CATE 10-20 CAINI INTR-O GASCA.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei