Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 mai 2008 - Anul XIII, nr. 101 (3782)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Ion CRISTOIU

Ion CRISTOIU


Slugărnicie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nu mai e mult şi se va împlini o lună de când Traian Băsescu, profitând de slugărnicia unsuroasă a mustăriei fraţilor Păunescu, purtând firma B1TV, a denunţat cu huiet corupţia unui judecător din procesul Constanda.

Avându-l ca proprietar pe şeful statului, afirmaţia, făcută în direct şi cu tăria opiniunilor, dezvăluia o realitate de ordin penal:

Un judecător a fost corupt de către un om de afaceri dubios pentru a obţine o sentinţă favorabilă unor interese personale împotriva interesului public.

Având în vedere că procesul Constanda s-a judecat la Bucureşti, chiar dacă la două instanţe, Tribunal şi Curtea de Apel – determinabile în timp momentele reduceau drastic numărul celor ce puteau fi suspectaţi. O simplă anchetă ar fi stabilit rapid vinovăţiile.

Când s-a transmis în direct denunţul prezidenţial a stârnit aplauze contracost în sala ca de circ şi transpiraţia slugoasă a lui Radu Moraru, pe post de cărător de oală de noapte.

A doua zi, aserţiunea lui Traian Băsescu a iscat proteste, aprobări, comentarii.

Într-un cuvânt, mare tulburare.

Scandalul a trecut.

Supunându-se unui blestemat nărav românesc al opiniei publice.

Cel de a se aprinde în indignări sau entuziasme revărsate brusc pentru a se stinge în scurt timp, de parcă nici n-ar fi existat.

La aproape o lună de la zarva de proporţii constatăm, nu fără uluire, următoarele:

Nu s-a întâmplat nimic.

Opinia publică nici măcar n-a aflat identitatea celui acuzat de către şeful statului, d-apoi de vreo măsură luată împotriva lui.

Repetăm, pentru a fi bine înţeleşi: şeful statului n-a denunţat, în direct la TV, o ţeavă care s-a spart pe o străduţă de mahala, amânată sine die de la reparaţia necesară.

Şeful statului a dezvăluit că un judecător a dat o sentinţă aberantă, pentru că a fost corupt de omul de afaceri Constantin Constanda.

Şi nu o sentinţă oarecare ci una care, la vremea rostirii sale (e drept, cu ceva timp în urmă) a stârnit uluiri revoltate.

Un şef de stat, mai ales când e ales prin vot direct şi universal e imaginat de către cetăţeni  ca deţinând informaţii aparte de care omul simplu nu are cum să beneficieze.

În consecinţă, luând cunoştinţă de acuzaţia publică lansată de Traian Băsescu, oamenii de rând şi-au spus că preşedintele n-avea cum să mintă.

Şi dacă preşedintele a dezvăluit un adevăr, se impunea rapid identificarea judecătorului şi sancţionarea sa drastică.

Nu numai pentru că o faptă penală (ceea ce comisese el se înscrie în categoria infracţiunilor grave) e musai să fie sancţionată, dar şi pentru că judecătorul suspectat continuă să dea sentinţe.

Continuă, aşadar, presupunem noi, luând în serios pe şeful statului să fie un pericol public pentru statul nostru de drept.

De ce nu s-a întâmplat nimic după ce Traian Băsescu a făcut grozava sa dezvăluire nu ştiu.

Poate că în ceea ce spunea cu atâta indignare şi, mai ales, cu atât siguranţă nu era nimic adevărat.

Poate că, supraîncălzit de atmosfera de pupici electorali făurită de postul fraţilor Păunescu, a uitat că a făcut un denunţ în direct.

Poate că, deşi adevărate cele dezvăluite, autorităţile obligate să se sesizeze au făcut-o pe mortu-n păpuşoi.

Sigur e că românii au asistat la un nou moment din comedia care se derulează din 2004, de când Traian Băsescu a ajuns la Cotroceni.

Preşedintele face rating, dar nu realităţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Slugărnicie.
 Vizualizări articol: 3167 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Slugărnicie5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ardei Umplut trimis de
( 2 mai 2008, 11:18:17
Tu vorbesti ? tu sluga adevarata a lui Felix , mercenar platit de asta ,gunoi comunist ce esti , se si potriveste Cristoiu - Gunoiu , tara are o serie de probleme sociale , ce merita a fi dezbatute , nu toata ziua buna ziua ho pe Basescu . Lingaii de Gadea si Stan -nebunu- iti mai spun -maestre- ma umfla rasul , in ce esti maestru , mai capusa ? poate seara cand stai la filme porno si dansezi pe scaun , exicat si cu bale la gura .
1.1  RE: Ardei Umplut trimis de
( 2 mai 2008, 15:11:37
Garagea, nene....Lasi (penibila) impresie ca ai o mare experienta la exercitiile descrise in ultimul rind al comentariului pe care il "semnezi".. Si, la urma urmelor, de ce te implici atit de personal in subiect?? Mai cruta-ti nervii, ca pandaxia-i gata!!
2.   Pelticul trimis de
( 2 mai 2008, 11:43:47
cea mai mare sluga de pe mapamond e vestitul lingau Cristoiu , fost secretar al UTC -lui , comunist inversunat, un ratat de ziarist ,ce trage limbi lui Felix motanul .O caricatura de om aceasta hahalera .
3.   Sluga trimis de
( 2 mai 2008, 11:57:21
niste scursuri ale societatii de astazi , el si tovarasii lui. nu au alte subiecte ,sunt limitati mintal , atata stiu sa-l muste de fund toata ziua pe base.
4.   Pentru Caragea, Brebenel, Go si altii ca ei trimis de
( 2 mai 2008, 13:23:43
Cristoiu e genial, mai viermilor!
4.1  RE: Pentru Caragea, Brebenel, Go si altii ca ei trimis de
( 2 mai 2008, 15:16:44
Caragea, Brebenel, Go sunt (e)- la modul cel mai evident- aceeasi persoana. Invectivele nu pot inlocui argumentele si, ca intotdeauna, ii compromit pe respectivii. Cristoiu si-a dovedit de mult talentul, inteligenta, spiritul de analiza si capacitatea de a trece cu nepasare peste asemenea "interlocutori".
5.   Nu va ustura limba,pupincuristilor ? trimis de
( 3 mai 2008, 08:51:44
Daca pe voi nu va ustura,fiind invatati cu astfel de felinguri,fie-va mila macar de posteriorul lui,ce trebuie sa faca fata gretoaselor voastre dovezi de linguseala imbecila. In fond Cristoiu a readus in discutie un fapt deosebit de grav,ce intr-un stat de drept n-ar trebui sa ramina fara urmarisurpriseri cel vinovat suporta consecintele penele ale faptelor sale de coruptie,ori acuzatorul se descalifica in ochii cetatenilor si suporta la rindu-i firestile consecinte a unui denunt calomnios.Ce-i asa greu de priceput, imbecililor ?!
6.   RE trimis de
( 3 mai 2008, 16:46:02
citeste:firestile consecinte ale unui.....
7.   Logic trimis de
( 4 mai 2008, 09:59:00
Un articol bine inchegat despre logica intr-un stat de drept: cine-i vinovat plateste! De ani de zile asistam la discursuri si afirmatii deosebit de grave, fara finalitate. Logic ar fi ca prin activitatea institutiilor statului sa aflam daca cei vizati ca au incalcat grav legile au fost sanctionati conform normelor statului de drept, iar daca afirmatiile au fost de mahala, sa-i tratam cum se cuvine pe mahalagii fiindca a devenit insuportabila balacareala asta continua! Este inadmisibila instigarea populatiei la folosirea unui limbaj agresiv si primitiv

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei