Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 apr 2008 - Anul XIII, nr. 95 (3776)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Din octombrie

ASP introduce un nou vaccin obligatoriu pentru copii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un vaccin de ultimă generaţie care permite imunizarea copiilor împotriva a patru boli, respectiv difteria, tetanosul, tusea convulsivă şi poliomielita, cu o singură injecţie, va fi introdus din octombrie, în programul naţional de vaccinare, de responsabilii din sectorul sanitar. Noul vaccin tetravalent a fost prezentat ieri, în conferinţă de presă, de directorul executiv al Autorităţii de Sănătate Publică (ASP) Suceava, doctorul Odette Nicolae, cu ocazia demarării Săptămânii Europene a Vaccinării, o campanie al cărei scop este conştientizarea importanţei imunizării şi respectării dreptului fiecărui minor la vaccinare.

Medicul a explicat că, în România, există un vaccin tetravalent, dar cu o altă schemă şi care are mai multe efecte secundare decât cel de ultimă generaţie, care va fi lansat în toamnă.

 

Accent pe comunităţile de romi

Şeful ASP Suceava a precizat că vaccinarea salvează în fiecare an milioane de vieţi şi a exemplificat cu o serie de grafice reprezentând evoluţia incidenţei unor boli la nivelul judeţului, care arată scăderi drastice.

De pildă, la rujeolă, după introducerea vaccinului antirujeolic, în 1978, au fost valori foarte mici, din 2000 incidenţa fiind apropiată de zero. La fel, la tuse convulsivă, unde nu a mai apărut un vârf al incidenţei de prin 1998, şi la tetanos, unde se mai înregistrează câte un caz pe an la persoanele în vârstă, care se prezintă pentru profilaxia unor răni deschise. Aceleaşi scăderi se remarcă la incidenţa hepatitei virale acute, unde după vârfurile din anii ‘80 s-au mai remarcat creşteri uşoare prin 2000, ultima fiind în 2006.

În săptămâna europeană a vaccinării, derulată în perioada 21 – 27 aprilie, ASP se concentrează pe localităţile cu mulţi romi.

 

Săptămâna Europeană a Vaccinării, la Suceava

În acest interval, vor fi vaccinaţi antihepatită A 858 de copii din comunităţile de romi din Voitinel, Mitoc, Vama şi Drăgoieşti, urmând ca o a doua doză din acest vaccin să fie repartizată peste 6 luni. Potrivit datelor ASP Suceava, au fost catagrafiate în vederea vaccinării 400 de persoane cu vârste între 1 şi 18 ani la Voitinel, 248 la Mitocu Dragomirnei, 153 la Vama şi 57 la Drăgoieşti.

Campania Săptămâna Europeană a Vaccinării se adresează în special grupurilor sociale defavorizate, iar printre acţiunile derulate la Suceava în această perioadă se numără instruirea medicilor de familie, distribuirea de chestionare şi materiale informative în rândul populaţiei şi cadrelor medico-sanitare, instruirea mediatorilor sanitari.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ASP introduce un nou vaccin obligatoriu pentru copii.
 Vizualizări articol: 1152 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
ASP introduce un nou vaccin obligatoriu pentru copii5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei