Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 apr 2008 - Anul XIII, nr. 88 (3769)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Răscoala de la Judecătoria Vatra Dornei provoacă indignare la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dispută privită cu uimire. Răscoala în care sunt implicaţi cei trei judecători care activează la instanţa din Vatra Dornei nu este privită cu ochi buni de conducerea Curţii de Apel Suceava.

Preşedintele acestei instanţe, Cezar Hâncu, şi-a exprimat indignarea vizavi de evenimentele înregistrate la Judecătoria Vatra Dornei, adăugând că nu a mai văzut astfel de lucruri niciodată în cariera sa de magistrat.

Preşedintele Curţii de Apel Suceava a luat atitudine în cazul disputelor apărute între magistraţii Judecătoriei Vatra Dornei.

„După plecarea doamnei judecător Elena Simionescu se părea că tensiunile de la Judecătoria Vatra Dornei au dispărut. Se pare că nu a fost aşa, iar acum o lună au răbufnit. Tot ceea ce se petrece la Judecătoria Vatra Dornei este o pată neagră pe obrazul justiţiei sucevene. Dacă existau nelămuriri şi divergenţe, acestea trebuiau rezolvate pe cale amiabilă. Din câte mi-am dat seama, acolo este vorba de chestiuni minore, ce ţin mai mult de orgoliile celor trei persoane implicate. Vreau să spun că nu sunt de acord cu soluţii extreme, nici de o parte şi nici de cealaltă, aşa încât sper să se ajungă la o înţelegere, pentru că modul cum evoluează lucrurile şi faptul că acestea au devenit publice nu poate să se repercuteze decât negativ asupra instanţelor sucevene, în general, şi a Judecătoriei Vatra Dornei, în particular”, a declarat Cezar Hâncu.

 

Verdictul procesului dintre judecători, aşteptat azi

Ziua de azi poate fi una care să aducă şi mai multe tensiuni la Judecătoria Vatra Dornei, sau, dimpotrivă, să aducă o oarecare stare de linişte. Completul care a judecat dosarul în care sunt implicaţi cei trei magistraţi dorneni a amânat pentru azi luarea unei decizii. Judecătorii de la Tribunalul Suceava trebuie să se pronunţe cu privire la cererea de suspendare a unei hotărâri luate de Colegiul de Conducere al Judecătoriei Vatra Dornei.

Hotărârea care a declanşat întreg scandalul a fost adoptată pe 14 martie 2008 de Colegiul de Conducere al instanţei dornene, din care fac parte judecătorii Ilie Cotoman şi Felicia Marian. Cei doi au luat o hotărâre prin care să asigure „buna funcţionare şi organizare a Judecătoriei Vatra Dornei”.

Printre punctele stipulate în hotărârea de la mijlocul lunii trecute se numărau înfiinţarea unor module de lucru, care să asigure continuitatea grefierilor în şedinţele de judecată. De asemenea, s-au modificat o serie de atribuţii ale judecătorilor, dar şi ridicarea restricţiilor impuse magistraţilor care doreau să intre în sediul instanţei în afara orelor de program şi aveau nevoie de acceptul preşedintelui.

Codrina Iosana Martin, preşedintele instanţei dornene, s-a simţit atacată direct şi a încercat să-şi determine colegii să modifice această hotărâre. Cum judecătorii Ilie Cotoman şi Felicia Marian au refuzat, războiul a luat amploare.

 

Reprezentanţi ai CSM, la Vatra Dornei

În tentativa de a calma spiritele, pe 1 aprilie 2008, s-a derulat şedinţa Adunării Generale a Judecătoriei Vatra Dornei, la care a participat şi conducerea Curţii de Apel Suceava. Pentru că nici una din părţile beligerante nu a dorit să facă vreo concesie, lucrurile s-au precipitat. A doua zi, pe 2 aprilie 2008, judecătorii Ilie Cotoman şi Felicia Marian au sesizat Consiliul Superior al Magistraturii şi au cerut demiterea preşedintelui Codrina Iosana Martin. Aceasta a reacţionat imediat şi a atacat la Secţia Comercială şi de Contencios Administrativ a Tribunalului Suceava hotărârea din 14 martie 2008, cerând suspendarea acesteia. Un verdict urmează să se anunţe astăzi, iar în ceea ce priveşte cererea de demitere, în cursul acestei săptămâni, la Judecătoria Vatra Dornei vor fi prezenţi reprezentanţi ai Consiliului Superior al Magistraturii, care vor cerceta ce se petrece la această instanţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Răscoala de la Judecătoria Vatra Dornei provoacă indignare la Suceava.
 Vizualizări articol: 1816 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 3 voturi
Răscoala de la Judecătoria Vatra Dornei provoacă indignare la Suceava4.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Re trimis de
(14 apr 2008, 21:55:16
La Capsuni cu ei sau la oi , iar tu Hancule "ciocu mic" , fa regula in ograda ta , intre gasta ta de corupti si justitiabili , intre tine ca conducator si magistratii de cacao sau la punga sau la megaoferta .....cum vrei tu sa le zici .

Te-ai uitat in ograda ta ? mai citeste din cand in cand cate o hotarare , asa cum o fi ea de rasul curcilor dar macar citeste si tu sa te educi dupa cultura subalternilor.....macar atat daca atitudine nu poti lua ....sau nu ai curaj.....spaga bato vina .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei