Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 apr 2008 - Anul XIII, nr. 82 (3763)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

La tribunal

Un lider de sindicat dă Termica în judecată pentru că l-a transformat în paznic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liderul Sindicatului Liber Independent de la societatea de termoficare a municipiului Suceava, Doru Mireuţă, a dat în judecată conducerea SC Termica SA pentru că i-a schimbat locul de muncă fără acordul său.

Conform plângerii pe care a înaintat-o către Tribunalul Suceava, Mireuţă solicită instanţei să oblige Termica să-I respecte contractul individual de muncă şi să constate nulitatea unei anexe la fişa postului, întocmită de conducerea Termica la începutul lunii martie a.c.

Doru Mireuţă este angajat cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată în cadrul compartimentului aprovizionare-administrativ, cu funcţia de tehnician principal.

În data de 17 martie a.c., a fost informat că societatea i-a suplimentat atribuţiile de serviciu şi că din data de 10 martie este numit ofiţer de serviciu la poarta 1 a unităţii.

“Această adresă, prin care se susţine că se completează fişa postului, constituie în fapt o decizie unilaterală de schimbare a locului de muncă şi a felului muncii, întrucât este practic imposibil să îndeplinesc în acelaşi timp atribuţiile stabilite prin fişa postului întocmită în data de 11 iulie 2005 şi aceste atribuţii specifice unui alt loc de muncă, activitatea desfăşurându-se exclusiv în locaţia indicată, respectiv poarta 1”, arată Doru Mireuţă.

El consideră că în acest fel conducerea Termica nu doreşte decât să fie împiedicat să mai presteze activităţi sindicale şi să nu mai ridice pretenţii în numele membrilor de sindicat cu privire la drepturile salariale care li se cuvin acestora.

 

Ameninţat cu concedierea

Liderul de sindicat susţine că decizia şefilor săi a venit imediat după ce instanţa s-a pronunţat definitiv şi irevocabil în favoarea sindicaliştilor de la Termica, în procesul în care aceştia au solicitat aplicarea contractului colectiv de muncă la nivel de ramură în sensul stabilirii cuantumului salariului brut la nivel de ramură şi plata retroactivă a drepturilor salariale începând cu data de 12 februarie 2007.

Urmare a pronunţării acestei sentinţe, ce constituie titlu executoriu, liderul Sindicatului Liber Independent s-a adresat unui executor judecătoresc împreună cu ceilalţi lideri de sindicat din unitate în vederea executării silite. Ulterior, ceilalţi lideri au renunţat la acţiunea de executare silită, Mireuţă fiind singurul care a insistat în acest sens. Urmarea a fost blocarea conturilor Termica.

Societatea a contestat acţiunea şi raportul de expertiză prin care a fost calculată suma pe care ar avea-o de plătit angajaţilor săi şi a obţinut deblocarea. Concomitent, i-a dat de lucru suplimentar şi liderului de sindicat şi l-a blocat la poartă pentru “a acoperi cele 8 ore de muncă cu sarcini de serviciu”.

“Având în vedere că atribuţiile complementare, care să justifice plata celor 8 ore, nu afectează dreptul de a desfăşura activităţi sindicale 5 zile pe lună, refuzul nejustificat legal de a prelua sarcinile care să acopere integral cele 8 ore şi de a îndeplini sarcinile de serviciu şi dispoziţiile conducătorilor ierarhici constituie abatere disciplinară gravă. Prin urmare, vă punem din nou în vedere să preluaţi atribuţiile complementare stabilite. (…) Vă atragem atenţia că, în situaţia în care veţi stărui în refuzul de a vă conforma atribuţiilor complementare de serviciu prin care să se acopere integral timpul de lucru aferent unei norme 1/1, riscaţi sancţionarea disciplinară, inclusiv desfacerea contractului individual de muncă”, este avertizat Mireuţă printr-o adresă semnată de directorul Termica, Constantin Plăcintă şi şefii serviciilor de aprovizionare şi resurse umane, în data de 21 martie a.c.

 

La numărat autobuze şi vizitatori

Printre noile atribuţii trasate de Termica lui Doru Mireuţă se numără legitimarea celor care intră în unitate, completarea registrului de intrări persoane cu datele acestora, verificarea biletelor de voie a salariaţilor care ies în timpul programului, dar numai până la nivel de şefi de birou, servicii, secţii conducere, urmărirea orarului autobuzelor şi informarea conducerii dacă acesta nu este respectat şi altele de acelaşi gen.

În acelaşi timp, bufetul intern care a fost dat în gestiunea Sindicatului Liber Independent de mai mulţi ani a fost verificat şi închis pe motiv că ar fi comercializat băuturi alcoolice, deşi acest lucru era specificat în documentele de gestiune şi acceptat până acum de conducere.

În opinia lui Doru Mireuţă, toate aceste acţiuni nu au alt scop decât intimidarea, discreditarea şi pedepsirea sa pentru că a avut curaj să susţină până la capăt drepturile oamenilor pe care îi reprezintă, chiar dacă este vorba despre un sindicat mai puţin numeros, înglobând doar o treime din salariaţi. Conform raportului de expertiză contabilă, întocmit de un birou specializat, sumele restante care ar trebui să le plătească Termica numai membrilor din Sindicatul Liber Independent se ridică la 400 de milioane de lei noi.

Procesul dintre Doru Mireuţă şi Termica se află încă pe rolul instanţei de judecată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un lider de sindicat dă Termica în judecată pentru că l-a transformat în paznic.
 Vizualizări articol: 910 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 3 voturi
Un lider de sindicat dă Termica în judecată pentru că l-a transformat în paznic3.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Termica trimis de
( 7 apr 2008, 11:25:13
stimati suceveni acestea sunt metodele intimidare a conducerii societatiiTERMICA daca nu faci cum iti dicteaza ei [in folosul lor] esti trecut pe lista neagra deci trebuie sa pleci ca le incurci afacerile incepand de la maistri si pana la mult iubitul si stimatul conducator
2.   Xx trimis de
( 7 apr 2008, 12:09:45
Drepturile salariale au fost achitate de catre unitate partial iar in viitorul apropiat vor fi achitate in totalitate.Atunci ce mai apara M.D.? Apara afacerea pe care a avut-o si de pe urma careia a adunat bani frumosi si anume:

vinzarea de bauturi alcoolice fara timbru prin chioscul sindicatului;

practicarea unor preturi de restaurant de 3 stele pentru produsele servite intr-un chiasc infect(pretul unei ciorbe de fasole-8.5 lei);

timpul liber pe care l-a avut timp de 5 ani (dupa ora 8 dimineata pleca sa-si rezolve treburile si pina a doua zi nu mai venea;

"invitreli"cu cotizatia de sindicat si cu biletele de odihna;

3.   DELFINUL trimis de
( 7 apr 2008, 12:13:42
LASA CA LA CATE MAGARIIIIIIIIIIIIIIIIIIII AI FACUT ,ANCA AI BINE CA TE-A PUS SA NUMERI AUTOBUZELE,SI MAI AI CEVA DE NUMARAT COVRIGI DIN CENTRU,HA CE ZICI.DAI TOATE PE UNA ACUMA.SI LA TINE 40 DE SINDICALISTI ANSEAMNA O TREIME. ASA CA CIOCU MIC ,AI SCOS DESTUL CASCAVAL.
4.   Intimidare trimis de
( 7 apr 2008, 13:01:54
asa se procedeaza peste tot in Romania cine deschide gura si rosteste ceva ce nu le convine sefilor este pus pe liber

am vazut si ascultat ca orice cetatean emisiunea Seara pe Deal de la Bucovina TV cand a fost invitat domnul Placinta si era normal ca interventia domnului Mirauta l-a deranjat.

dar la termica se fac atatea magarii sub ochii inchisi a directorului

domnul Mirauta va cistiga, ca asa este normal.

dar, citind articolul de saptamina trecuta si cand am vazut ce realatii de rudenie sunt ma si mir ca ma mai are curajul directorul sa ia masuri cu altii si nu desfinteaza increngatura de neamuri cu functii si salarii sus puse

totul se plateste pe lumea asta ...........
5.   Sarmanul trimis de
( 7 apr 2008, 13:06:32
I-au inchis chioscul, l-au fakut portar, urmeaza sa-l castreze si sa-l puna director. Niscava kaskaval a lins sarmanul lider, da sunt altii la Termica care nu stiu cate dependinte au la cotetul gainilor.
6.   CONVOCATOR trimis de
( 7 apr 2008, 16:37:54
Liderii sindicatului liber independent sunt invitati la magazia unitatii pt ridicarea cotei zilnice de rachiu botezat.Membri simpli isi pot ridica cota numai dupa achitarea a 50 ron reprezentind TAXA DE FRAIER pt angajare expert degustator.Rachiul provine din afacerea sindicatului si este "liber" detaxa de timbru, TVA,avize sanitare etc,acestea nefiind necesare:))) Are urmatoarele indicatii terapeutice:

-diminuarea pina la anihilare a intentiilor de comentare a deciziilor lu' dorutzu

-spalarea creierului in vederea reducerii capacitatii de a avea idei proprii

-imbunatatirea acuitatii vizuale avind in vedere continutul de metilic

pt cine nu stie md care se da cavalerul cinstei si dreptatii a incalcat cu activitatea crismei lui sindicale toate articolele codului penal. Ziarista ii cinta in struna scriind numa' la ce cazne e supus d nefacind nici un efort sa asculte si cealata parte si intoxicind opinia publica. Ii uram consumatie placuta.
6.1  RE: CONVOCATOR trimis de
( 7 apr 2008, 17:54:44
anuntam prin prezentul ca pe data de 1.04.2008 s-au inapoiat cu dobinda cuvenita banii depusi prin md la delfinul.in data de 1.04. 2009 se vor inapoia bani depusi in acelasi loc de catre rudele de la partesti:))))))))))))))))))))) Fratilor cum mai puteti crede in asemenea individ? lasati-l singur. asta ar insela-o si pe ma-sa . citi fraieri a intilnit pe toti i-a facut!!!! nemernicul urmareste doar bunastarea lui. intrebati-va de ce nu a publicat salariile mari acu 2 ani , sau acu 1 an? va spun eutonguet ca ii taia coasa. nu muncea nimic(nu a mai muncit de 18 ani), ridica mai muti bani ca orice amarit de lacatus, ii facea pe fraieri si-i otravea cu bautura falsa. desfiintatii sindicatul retragindu-va. acu face jocul politic al psd crezind in mintea lui formata dintr-un singur neuron ca poate ajunge director la schimbarea macazului:)))))))))))
7.   121 salariati la Termica????? trimis de
( 7 apr 2008, 19:24:04
Oare acestei societati care produce ENERGIE ELECTRICA si termica,ii sunt necesari doar 121 salariati?Pai asa spun "unii"(ul) in mass-media.Nu vedeti cat se minte? Se pare ca "unul" nu are alta ocupatie iar atunci cand i se da,"se dueleaza" cu cei care l-au inteles la un moment dat si l-au promovat.Eu l-as provoca pe acest lider si i-as spune:Dorutzu,daca minti si spui ca te-ai sucit,te-ai invartit,te-ai zbatut singurel,saracul de tine, "conduci" 1/3 din salariati-adica 267 membri de sindicat, ai 400 mil Ron de recuperat de la societate(ai inmultit suma reala de vreo 170 de ori),sa "botesti tu Mercedes-ul SV-XX-DLF?De ce nu mergi portar,ca uite Bogdan Lobont cat "banet" are de luat si poate "prinzi" un transfer in alta parte?
8.   Lider de sindicat trimis de
( 7 apr 2008, 19:27:29
daca si pentru functia de lider de sindicat s-ar cere examen psihologic cu siguranta ca mereuta nu ar fii fost loder de sindicat,ar trebuii sa-i fie rusine de faptele sale.pina anul trecut era cel care facea puntea de legatura intre sindicate si administratie si ma intreb ce-a pierdut de este atit de vehement impotriva conducerii.
9.   Mireuta trimis de
( 7 apr 2008, 19:47:21
Doru Mireuta este un mafiot. Sub acoperirea activitatii sindicale isi vede de afacerile personale. La chioscul din incinta intreprinderii vine o ciorba cu 8 lei, mai scump ca la un restaurant de lux. La chioscul din afara incintei vinde posirca la fraieri. Ete asa si-a tras omu' Mercedes si umbla prin intreprindere tantos de nu-i ajungi nici cu prajina la nas. De fapt el este nemultumit ca nu i se mai permite sa isi tina deschisa afacerea personala in Termica. Eu nu pricep cum poate cineva sa fie angajat la o firma, sa fie platit de acea firma, sa nu faca nimic pt. ea, in schimb sa i se permita sa castige ALTI bani cu un butic in interiorul acelei firme.

Se aude, dom' Dorutzu?
10.   Am 2 clase...mai mult ca trenul trimis de
( 7 apr 2008, 20:49:33
,,Un lider de sindicat da Termica �n judecata pentru ca l-a transformat �n paznic,, - dar la 8 clase pe care le are (spunea cineva ca mai are 2 ), nu stiu, ce vrea DIRECTOR? sa fim seriosi ...mon chere.

11.   Helmut Duckadam trimis de
( 7 apr 2008, 20:58:02
1. Doamna Humoreanu ! Cat v-a dat Duckadam ca sa-i publicati asa zisa plangere ?

2. Oricat v-a dat sa stiti ca sunt banii sindicalistilor lui ( cei 30 ) si banii delfinilor ( inca ! ) in viata ...

3. Chiar alte subiecte nu mai aveti ?

4. Despre omaorarea cainilor vagabonzi cand mai scrieti ?

5. Deontologic vorbind ... daca se poate , ati verificat informatiile lui Duckadam ?

6. Dar nu prea cred ...

7. Banu este ban si nu ai ce-i face !

8. MERTZANUL E MERTZAN si nu e DACIE .

9. Covrigul KRANTZ are gaura si painea neagra nu ...

10. POSHIRKA e POSHIRKA si nu e WHISKI

11. Boii ara ( cei 30 ) si DEPLFINUL - pardon calul - mananca ...

12. Nu va scuzati doamna Humoreanu ...

13. Totul e DESARTACIUNE !
12.   A inebunit lupul trimis de
( 7 apr 2008, 21:37:50
Ma intreb ce s-a intimplat cu adevarat pt.ca inca nu reusesc sa inteleg cum Placinta atatia ani l-a lasat in pace cu 2 clase la aprovizionare mare tehnician ,iar acum dintrodata nu se mai inteleg.As vrea sa stiu candva adevaratul motiv pt care s-au imputit relatiile dintre ei.Cineva spunea asa intr-o doara ca poate ,,Dorutu" n-a mai vrut sa cotizeze o fi adevarat? In orice caz lucrurile au luat o turnura neasteptata si sunt convins ca acesta e doar inceputul unui lung razboi de uzura dus intre Placinta si Mereuta.M-as bucura ca adevarul sa fie adus la cunostinta tocmai pentru a vedea care si cum are dreptate.Incerc sa fiu impartial desi imi vine greu sa accept anumite situatii create,oricum si situatiile dinainte nu erau tocmai roze.Prietenii stiu de ce,si inteleg ceea ce vreau sa spun.
13.   Saracutul trimis de
( 8 apr 2008, 07:47:49
Dorutu ar trebui sa tina ciocul mic.Daca sta 8 ore la servici(in poarta) nu mai are iesire sa-si racoleze viitorii delfinasi?Nu mai are timp pentru afacerea prospera care se numeste Delfin?De asta da in judecata Termica?Sa se gandeasca la blestemele celor fraieriti.Nu o sa-i ajunga 7 vieti pentru a trage pacatele.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei