Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 apr 2008 - Anul XIII, nr. 77 (3758)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Garda de Mediu

54 de primării riscă amenzi mari, din cauza mizeriei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În urma unei ample acţiuni de control demarate de Garda de Mediu Suceava, aproape jumătate din primăriile din judeţ riscă să fie amendate cu sume cuprinse între 500 de milioane şi un miliard de lei vechi.

Această măsură va fi luată de comisarii Gărzii de Mediu în localităţile în care s-a constatat un grad mare de neglijenţă, sau chiar o totală nepăsare în ceea ce priveşte starea de curăţenie pe domeniul public.

Acţiunea de control nu a fost încă finalizată, dar, până acum, au fost vizate 89 de primării, din totalul de 114 din judeţ.

Îngrijorător e faptul că în mai mult de jumătate din localităţile controlate au fost depistate o mulţime de probleme pe linia asigurării unor servicii bune de salubrizare, fiind necesară sancţionarea a 54 de primării, cu o sumă ce depăşeşte patru miliarde de lei vechi.

 

“Lista neagră”

Şeful Gărzii de Mediu Suceava, Constantin Harasim, a dat şi o serie de exemple de localităţi în care serviciul de salubrizare este bine administrat, lucru vizibil în curăţenia din oraş sau din comună, dar şi o serie de localităţi care stau extrem de prost la acest capitol.

Astfel, printre cei daţi ca exemplu de curăţenie se numără localităţile Gura Humorului, Mălini, Şaru Dornei şi Putna, în vreme ce pe “lista neagră” se află localităţi precum Solca, Slatina, Şcheia, Moara, Dărmăneşti şi Satu Mare.

Dacă prima serie de amenzi date primăriilor din localităţile care lasă mult de dorit în privinţa curăţeniei nu depăşeşte 150 de milioane de lei vechi de fiecare, amenzi mult mai mari, de ordinul miliardelor, le vor fi date imediat după Paşti, când vor fi făcute din nou controale.

“Vrem ca acţiunile noastre să aibă şi un rezultat concret, nu doar să dăm nişte amenzi, de care apoi să nu le mai pese. Din data de 3 mai vom face din nou controale la primăriile care sunt cu probleme, iar dacă nu au luat măsuri concrete, le vom da amenzi mult mai mari, care pornesc de la 500 de milioane de lei, până la un miliard de lei vechi”, a adăugat Şeful Gărzii de Mediu Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 54 de primării riscă amenzi mari, din cauza mizeriei.
 Vizualizări articol: 696 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
54 de primării riscă amenzi mari, din cauza mizeriei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mergeti la OSTRA trimis de
( 1 apr 2008, 11:28:54
Domnule HARASIM mergeti la OSTRA sa vedeti cum 40 de scraii de bloc si cateva zeci de magazine duc gunoiul la un singur tomberon. RUSINE. MARE RUSINE. si tomberonul e situat la 3-4 metrii de blocuri locuibile...Cum se poate una ca asta? eu n-am vazut... ca celelalte puncte care au fost de colectare e deseurilor DOMNUL PRIMAR le-a desfiintat PT A LE FACE LA UNII PRIETENI DE A LUI PE PLAC

1.1  RE: Mergeti la OSTRA trimis de
( 1 apr 2008, 13:02:03
la blocul T38 din g. enescu buncarul este infundat de saptamani bune,nimeni nu face nik,e plin de viermin acolo si ma tem ca in curand ne vor invada gandacii.de ce nu inchide nimeni acest buncar?
2.   Continuati ca e jalnica problema mizeriei. trimis de
( 1 apr 2008, 12:05:48
Mai bine s-ar introduce acele zile obligatorii de munca in jurul blocurilor cum era odata.Atata lume pensionara si tanara la blocuri si nu ridica un pai in jurul blocurilor mai ales in G.Enescu.Daca plantezi un copac ti-l fura si-l duc la ei la tara unde au case.Oraseni fortati.
3.   MIZERIE trimis de
( 1 apr 2008, 12:52:39
IN SPATELE FARMACIEI OANA DIN G.ENESCU SINT 4 TOMBEROANE.SITUATE LINGA CHIOSCUL ALIMENTAR NON-STOP.DAR NIMENI NU VEDE,SAU SE FAC CA NU VAD

.ACESTE TOMBEROANE AU APARUT DE PUTIN TIMP PTR-CA BLOCURILE TURN AU SIGILAT BUNCARUL LOR DE COLECTARE.TOT CARTIERUL INCEPIND DE LA BISERICA SF.VINERI ADUC GUNOIUL AICI PENTR-CA ESTE MAI COMOD.MAI VIN SI COLECTORII DE DESEURI,CARE FAC RAVAGII CAUTIND PRIN GUNOAIE SI ARUNCIND PE JOS,EI VIN NOAPTEA.DAR NU NUMAI,SEARA PROPRIETARII DE MASINI MUTA ACESTE TOMBEROANE ,PENTRU ASI FACE LOC DE PARCARE.CARE E PROBLEMA?

PROBLEMA ESTE:NU ESTE PERMIS AMPLASEA LOR LINGA CHIOSCUL ALIMENTAR.
4.   Felicitari trimis de
( 1 apr 2008, 13:09:26
Gura Humorului este un oras curat.
5.   Gunoaie trimis de
( 1 apr 2008, 13:30:52
Verificare si la Fratautii-vechi la groapa de gunoi domnule comisarde zgarda.
6.   Locul 1" trimis de
( 1 apr 2008, 16:09:57
vatra dornei...orasul lui hutanu este cel mai curatttttttttttt
7.   Rusine Satu-Mare trimis de
( 1 apr 2008, 16:23:53
Cum treci calea ferata de la Radauti spre Satu-Mare,te ia groaza ,de ce vezi...! GUNOAIE cit tine locul.Mai este si firma austriaca EGGER,tot spre com Satu-Mare,care are o droaie de angajati,delegati si nu mai zic de patronat,care intorc capul de scirba sa nu vada mizeria ,,constiiciosilor romanasi,,!Halal de exemplu ptr o tara ca Rom alaturata tarilor in care nu vezi un muc de tig.pe jos. Dle primar Cramarciuc,nu-ti vine sa vomiti cind vezi toate excrementele si deseurile aruncate pe marginea drumului tau?..........O primarie ,,primitiva,,condusa numai de niste analfabeti! DACA NU SE VA LUA NICI O MASURA DE CURATENIE,TOATE ZIARELE SI STIRILE TV VOR AVEA UN SUBIECT DE DEZBATERE.VALABIL SI PTR DL PRIMAR ,FRUNZA,AL RADAUTIULUI,CA SI EL ARE O RESPONSABILITATE IN ACEA ZONA!
8.   Amenzi pe bani nostrii trimis de
( 1 apr 2008, 16:47:25
si amenzile nu tot noi le platim ,amendati persoana nu institutia!
9.   Mizerie de mori in solca trimis de
( 1 apr 2008, 18:00:30
toate piriiele si gardinile sunt poluate cu scurgerile de la WC,deversate prin conducta sau direct in apa.Acestea ar trebui verificate.Pe strada Progresului
10.   Re trimis de
( 1 apr 2008, 19:33:05
Intradevar e dezastru la capitolul gunoaie si asta pt ca edilii nu sunt interesati de curatenie ci de afaceri personale . Urmaresc lucrari din care sa poata fura .

Un alt capitol se refera la faptul ca foarte multi locuitori de la sate construite in locuinte bai cu wc etc iar mai grav este ca nu au haznale special amenajate iar cei care locuiesc langa cursurile de apa deverseaza toata mizeria in apa .

E adevarat , verificati si ve.ti vedea ca asa e
11.   Gunoi in centrul orasului vicov de sus trimis de
( 1 apr 2008, 20:54:28
ar trebuii sa se faca si o verificare si in vicov,ca cik ii oras,dar groapa de gunoi ii in centru orasului,mi se pare ceva anormal.D-nul Primar nu are cum sa observe treaba asta deoarece el nu are timp de lucruri de genu asta,el trebuie sa ''aranjeze'' licitatii de care sa nu afle nimeni,sau sa concensioneze terenurile din vicov,el si apropiatii Lui,in fine k sa aiba salariu mai mare a putut sa obtina acordu k vicovul sa devina oras,dar k sa se ocupe de el...........sper k la urmatorul mandat ''sa il mai voteze'' lumea,nu zik ca nu a facut nimic,pt el a facut multe......

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei