Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 mar 2008 - Anul XIII, nr. 73 (3754)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Modificări

IŞJ a suplimentat numărul gradaţiilor de merit atribuite profesorilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În cadrul ultimei şedinţe a Consiliului de Administraţie al IŞJ Suceava, s-a aprobat acordarea gradaţiilor de merit pentru un număr de 431 de cadre didactice, faţă de 396, cât a estimat iniţial IŞJ. Potrivit inspectorului şcolar general adjunct Vasile Monacu, au fost depuse 670 de dosare.

„Suplimentarea numărului celor care vor beneficia de gradaţii a rezultat în urma inventarierii celor care au avut gradaţii, dar au plecat din învăţământ, s-au pensionat sau au decedat”, a spus Vasile Monacu. Acesta a mai adăugat că de cele mai multe gradaţii vor beneficia învăţătorii, în număr de 89, urmaţi de 43 de educatori, de 27 de profesori de discipline tehnologice, de 26 de profesori de limba română şi de 25 de profesori de matematică.

86 de cadre didactice au depus contestaţii după afişarea listei beneficiarilor gradaţiilor de merit. 20 de contestaţii au fost admise.
„ Potrivit metodologiei, gradaţiile de merit se acordă pentru patru la sută din efectivul de cadre didactice, pe o durată de patru ani, şi reprezintă un spor de 25 la sută din salariul de încadrare”, a mai spus adjunctul IŞJ Vasile Monacu.

Pentru a primi gradaţii de merit, profesorii trebuie să îndeplinească anumite criterii privind performanţa avută cu elevii la olimpiade naţionale, cursuri şi perfecţionări.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului IŞJ a suplimentat numărul gradaţiilor de merit atribuite profesorilor.
 Vizualizări articol: 1025 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
IŞJ a suplimentat numărul gradaţiilor de merit atribuite profesorilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pentru stiinta publica... trimis de
(27 mar 2008, 13:48:53
Mai intai, ISJ trebuia sa elaboreze fise de evaluare pentru fiecare categorie distincta de personal, didactic, didactic auxiliar, in parte, specificand clar criteriile de departajare.

Apoi, trebuia ca la elaborarea acestor fise de evaluare sa se respecte metodologia aprobata de minister care prevede clar faptul ca acele activitati care fac parte din atributiile cuprinse in fisa postului pentru fiecare categorie de personal, nu se puncteaza.

Mai sunt insa si categorii de personal pentru care ISJ-ul a omis sa elaboreze aceste fise de evaluare.

Mai sunt fise de evaluare care cuprind in proportie de pana la 25% criterii care vizeaza strict activitati cuprinse in fisele posturilor pentru unele categorii de personal.

Si ce-i mai rau este faptul ca nici nu si-au dat seama despre aceasta scapare.

Sau poate chiar stiu ce au facut dar oricum nu le pasa....

Dar, ma rog, in general se considera ca si-au facut treaba cum trebuie... Ce daca au mai uitat ca
2.   Mare dreptate trimis de
(27 mar 2008, 16:42:04
Sunt inspectori care nu stiu ce criterii se evalueaza. Cadrele didactice depun dosare cu activitati pt care au fost retribuiti in fisa postului.Cine sa le faca fisele? PLEVA ISJ-ului care curge la vale precum apele involburate.De ce nu se respecta cifre,facute public,ale nr de cadre ce urmeaza a primi gradatii la fiecare disciplina? Pai cum sa le faca cineva,daca dosarele cuprind ca acte doveditoare EUROI pt inspectori.Motive de ciubucareala.Doar CARCALETE este staroste!!!
3.   Gradatii trimis de
(27 mar 2008, 21:33:17
si administratorii financiari ce merite deosebite trebuie sa aiba? ca sunt o droaie care au gradatii sau sunt din aia cu cascaval?
4.   Nu conteaza trimis de
(27 mar 2008, 21:41:00
Administratorii financiari, dupa ce ca fura din banii scolilor de nu se vad, au salarii ce sar cu mult peste 20 milioane, nu fac mai nimic, dau si bani pentru a obtine gradatie. Bai, istetilor, daca sunteti evaluati conform fisei postului, ar trebui sa aveti cate 100 de puncte. De asta obtineti salariul de la scoala. Cel normal. Cei mai tampiti, oriunde te uiti, sunt contabilii (contabilele). Niste javre.Proaste, inculte, paracioase, urate, etc, etc. Stau si aduna 3 cifre si nici alea calumea. Daca este de facut ceva in plus, tichete, navete, habar nu au sa se descurce.
5.   Suplimentar trimis de
(28 mar 2008, 11:01:47
Nu uitati ca in categoria "administratori financiari" pe langa contabili sau contabili sefi, care se ocupa strict de contabilitatea scolii, au fost inclusi si administratorii de unitati , care se cheama mai nou "administratori financiari (patrimoniu)", doar ca sa fie la numar, sa justifice numarul de gradatii acordate categoriei respective si pentru care nu au fost elaborate fise de evaluare distincte.

Asta este una din numeroasele scapari ale ISJ-ului.

Poate va veni totusi si acea descentralizare de care se vorbeste de vreo 15 ani si atunci poate ca lucrurile vor intra intr-o stare de normalitate.

Pana la urma, conducerea fiecarei unitati in parte stie exact care este valoarea fiecarui angajat.

Pana atunci insa avem parte de "conducerea centralizata" ..."care este"....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei